Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Parabeni,alcohol denat i akni se mnogu losa kombinacija :)

На Malinka1$ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Во тој случај подобро не ја нарачувам. Па се одлучив да користам леа лосион науто и за навечер аирол, но ми треба помош за хидратантна крема, предложете некоја добра ☺

3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Можам гелот алое вера да го оставам преку ноќ?

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Да, можеш :)

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Badgal777

Badgal777 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
  6. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    А дали можам секоја вечер да си ставам? Ептен ми се свиѓа како делува на кожа од едно ставање црвенила ми смири

7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Да, тоа му е намената. Не можеш да имаш штета :)

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    489
    Многу акни ми се појавија периодов, дополнително можеби и од маските за лице, токму во таа регија, брада и странично образи долу. Ве молам за совет, не можам да одам на козметичар/дерматолог деновиве, што е најдобро и најефикасно од аптека да купам уште денес? Цена не е битна. Воспалено мислам ми е лицево, црвено и дури болно на допир.. Читам искуства страни наназад и не знам што е најпаметно..
    _20200510_115419.JPG _20200510_115825.JPG

9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Кажи ми дали ги чепкаше тие црвените? Прва работа не смееш никако да ги чепкаш

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    489
    За жал, да. Знам дека не требаше..

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Си се одрала...
    Побарај здраве од аптека или гел од алое вера и мачкај се. Со што го миеш лицето?

На ludamaja10 и Девојка999 им се допаѓа ова.
  12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Немој многу е црвено полошо ќе биде,ќе купиш некоја нежна пена за лице на балеа,оливал..активен кислород, леа лосион со клиндамицин и гелот за акни од истата линија и би требало да ти се подобри лицето

На ludamaja10 и Девојка999 им се допаѓа ова.
  13. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    489
  14. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Девојки ве молам за помош.
    Скоро година дена како ми се појави проблемот со акни. Пробав секакви препарати, креми, пени, миц.води.... и пак и пак исто. Од целото тоа мое насочено внимание и нега, лицето ми е премазно, хидрирано, си има природен сјај каков што всушност сакам, се до моментот кога ке се нафрлам и следи агонија со денови. Акни ми се појавуваат во долниот дел на образите, околу устата по пресекот на образите и некогаш на брада и чело. Тоа се бубулици кои ретко се длабоки и болни, ни поспоро се лечат и седат како корички. Проблем со хормони или полицистични јајници немам, испитував неодамна.
    Доста читам за зеленава линија на Биодерма, па ме интересира ваше мислење за кремава. Дали вреди да го пробам и овој производ и дали е потребно користење и на гелов и мицералната вода, или кремава ке ми биде доволна да ми ги исуши бубулиците?

Прикачени фајлови:

15. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Gelot go imam koristeno mi bese ok,micelarnata nisto posebno.. A kremata ja koristev pred nekolku godini i me nafrla so sitni potkozni i mrsna mi bese i ja bataliv ova ne mora da znaci deka i tebe nema da ti odgovara ako ti e keif probaj si moze ke ti se pogodi

На The Unicorn, Minci13 и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  16. Moon2255

Moon2255 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    112
    Гелот е добар но малку ми го затегнува лицево, мора добра хидратантна крема после него. А кремата се става само на мозолчињата. Јас ја ставав навечер и сабајлето ми беа исполнети и бели. Нејзина функција е да ги чисти каналите. За сушење на мозолчиња позадоволна сум од здраве обичната крема а далеку е поевтина.

17. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.786
    Допаѓања:
    24.048
    Нежен гел за миење лице, или сапун на база на јаглен (Sofi сапун, во ДМ го има 200 ден.) и Сона крема.
    Можеш и Далацин Ц гел.

На Девојка999 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Sona ne smee na svoja raka da zima

19. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.786
    Допаѓања:
    24.048
    Штом нешто се издава без рецепт, во ред е.
    Според состојбата на лицето, ако и' помогне Сона - одлична работа ќе заврши.
    Јас користам Сона одвреме-навреме, нормално според упатството и ок е, верувај.

Можеш да ги користиш производиве, нема штета, ама за бактериски акни мораш нешто од типот третиноин/бензил пероксид/адапален/клиндамицин/азелаична киселина.

20. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Еден период и мене слично ми се нафрли лицето,мене ми помогнаа овие работи,нежен гел на балеа,се уште си го користам само него не ми ја затегнува кожата,без мириси и слични состојки кои би ја иритирале кожата,после него прскам активен кислород наместо тоник,потоа крема сона со тоа што првиот ден оставаш 1 саат и измиваш,2 ден 2 саата и така до 4 ден оставаш преку ноќ,и ако ти одговара продужуваш да си ја користиш без измивање,потоа само на акните ставаш од леа гелот значи не на цело лице. Ова ми го препиша дерматолог,и плус ми даде таблети спиринолактон ама јас не ги испив. Користев и серум нијацинамид. Кожата многу ми се подобри повеќе ненам ни една бубулица,а бев како тебе,дури и флеките што ги имав од акни ми се исчистија,ваљда од нијацинамидот. Оваа рутина е за навечер а на сабајле доволно е гел,кислород и евентуално спф крема. Немој да експериментираш со разни креми за лице,јас мислам дека биодерма кремата ме нафрли balea-ultra-sensitive-cleansing-gel-1.jpg DSC01863gmg.jpg Sona-krema-gel-upotreba-iskustva-i-cena.jpg 66469339_201088967541647_8383630306647561013_n.jpg

На lolitaaaa, Девојка999 и JustBeautiful им се допаѓа ова.