Во тој случај подобро не ја нарачувам. Па се одлучив да користам леа лосион науто и за навечер аирол, но ми треба помош за хидратантна крема, предложете некоја добра ☺
А дали можам секоја вечер да си ставам? Ептен ми се свиѓа како делува на кожа од едно ставање црвенила ми смири
Многу акни ми се појавија периодов, дополнително можеби и од маските за лице, токму во таа регија, брада и странично образи долу. Ве молам за совет, не можам да одам на козметичар/дерматолог деновиве, што е најдобро и најефикасно од аптека да купам уште денес? Цена не е битна. Воспалено мислам ми е лицево, црвено и дури болно на допир.. Читам искуства страни наназад и не знам што е најпаметно.. Спојлер: Слики
Немој многу е црвено полошо ќе биде,ќе купиш некоја нежна пена за лице на балеа,оливал..активен кислород, леа лосион со клиндамицин и гелот за акни од истата линија и би требало да ти се подобри лицето
Девојки ве молам за помош. Скоро година дена како ми се појави проблемот со акни. Пробав секакви препарати, креми, пени, миц.води.... и пак и пак исто. Од целото тоа мое насочено внимание и нега, лицето ми е премазно, хидрирано, си има природен сјај каков што всушност сакам, се до моментот кога ке се нафрлам и следи агонија со денови. Акни ми се појавуваат во долниот дел на образите, околу устата по пресекот на образите и некогаш на брада и чело. Тоа се бубулици кои ретко се длабоки и болни, ни поспоро се лечат и седат како корички. Проблем со хормони или полицистични јајници немам, испитував неодамна. Доста читам за зеленава линија на Биодерма, па ме интересира ваше мислење за кремава. Дали вреди да го пробам и овој производ и дали е потребно користење и на гелов и мицералната вода, или кремава ке ми биде доволна да ми ги исуши бубулиците?
Gelot go imam koristeno mi bese ok,micelarnata nisto posebno.. A kremata ja koristev pred nekolku godini i me nafrla so sitni potkozni i mrsna mi bese i ja bataliv ova ne mora da znaci deka i tebe nema da ti odgovara ako ti e keif probaj si moze ke ti se pogodi
Гелот е добар но малку ми го затегнува лицево, мора добра хидратантна крема после него. А кремата се става само на мозолчињата. Јас ја ставав навечер и сабајлето ми беа исполнети и бели. Нејзина функција е да ги чисти каналите. За сушење на мозолчиња позадоволна сум од здраве обичната крема а далеку е поевтина.
Нежен гел за миење лице, или сапун на база на јаглен (Sofi сапун, во ДМ го има 200 ден.) и Сона крема. Можеш и Далацин Ц гел.
Штом нешто се издава без рецепт, во ред е. Според состојбата на лицето, ако и' помогне Сона - одлична работа ќе заврши. Јас користам Сона одвреме-навреме, нормално според упатството и ок е, верувај. Можеш да ги користиш производиве, нема штета, ама за бактериски акни мораш нешто од типот третиноин/бензил пероксид/адапален/клиндамицин/азелаична киселина.
Еден период и мене слично ми се нафрли лицето,мене ми помогнаа овие работи,нежен гел на балеа,се уште си го користам само него не ми ја затегнува кожата,без мириси и слични состојки кои би ја иритирале кожата,после него прскам активен кислород наместо тоник,потоа крема сона со тоа што првиот ден оставаш 1 саат и измиваш,2 ден 2 саата и така до 4 ден оставаш преку ноќ,и ако ти одговара продужуваш да си ја користиш без измивање,потоа само на акните ставаш од леа гелот значи не на цело лице. Ова ми го препиша дерматолог,и плус ми даде таблети спиринолактон ама јас не ги испив. Користев и серум нијацинамид. Кожата многу ми се подобри повеќе ненам ни една бубулица,а бев како тебе,дури и флеките што ги имав од акни ми се исчистија,ваљда од нијацинамидот. Оваа рутина е за навечер а на сабајле доволно е гел,кислород и евентуално спф крема. Немој да експериментираш со разни креми за лице,јас мислам дека биодерма кремата ме нафрли