Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178

Јас го користам, не е лош, јас немам некое проблематично лице и ставам само кога имам некоја бубуљица , обично пред да добијам.. :)

2. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Гелот (тој со пумпица што е) и тој другиот во туба (тој е со пилинг, многу нежен, баш за секој ден) се по 250-70 тука некаде... варира цената најдобро во зегин да го купиш, јас во веро знам дека најскапо ги имам платено. Ги имам користено и двете и двете се супер, овој со пилинг го користам веќе 2 месеци (моментално уште) и прекрасен е баш за ова време кога се потиме повеќе од топлово, мене ми ги чисти порите и цнките, лицето ми е прекрастично.. незнам, никогаш почисто не ми било во животот. Тој ролонот го користам одвреме навреме, ако нешто започне да ми се прави, одма го спречува уште не излезено (ролонот 215 го купив во една локална аптека). А кремот исто е многу добар, него моментално го ставам за под шминка само, пошто во пролет и лето никогаш не користам крем (инаку тој е околу 320 така нешто), а користам и тоник, тој беше исто колку гелот, одамна ми е купен не се сеќавам точно. Исто за оние кои имате помрсна и попроблематична кожа, пробајте ја маската ан гарние за седумдневно прочистување на порите, 70 денари е а има две пакетчиња, т.е за пола месец. Таа затоплува некако на лице, многу е убава, ја пробав и јас, ама не ми е толку потребна сега, па ја користи само брат ми.
    Еве сликчиња од сите:

Прикачени фајлови:

• granier pure.jpg
      granier pure.jpg
      Големина на фајлот:
      21,8 KB
      Прегледи:
      638
    На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  3. S-i-m-o-n-a

S-i-m-o-n-a Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    135
    Вака.... Имам се испробано за акни ... значи од најефтини до најскапи гелови,лосиони,апчиња се живо... И ништо не ми помогна... Единствено Многу сум задоволна од Зелената глина ( за орална употреба) ... Коа почнав да ја пијам.. Резултатот беше очигледен... Подкожни бубулици немав... Ја пиев три недели па треба една недела пауза.. И реков ај доста е нема више да ја пијам ... И не ја пиев си купив гарние пјур(со пумпа ) ... И тоа е прекрасно али за поголеми да ги наречам ( гнојарчина ) .. Коа ке почуствувам дека ми излегува некое такво одма мачкам и нема воопшто да излезе.... А ако една ден забораиш да го намачкаш одма излага.. Значи преубаво е за тие .. Но пак ми излегоа подкожни... Така да ке си се вратам на глината, гарниерот и ке си купам оригинал павловиќева .... Значи тоа е мојот лек... Ја мислам дека на 90 % од вас ова ќе му помогне, зашо ств мене ништо не ми помогнало освен ова ...
    Извинете за подолгиот пост ама сакав да кажам зошто повејќето ги мачи ова.... ;)

4. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    A каде ја купуваш глината?

5. Bubalaska

Bubalaska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки! Од дамна не сум напишала по некој коментар (можеби од разочарување) и јас нели си ја купив кремата на Саше и прокоментирав колку ми се допаѓа :worried: На некоја психичка база мислев дека ми се смирува но после 3 недели прекинав скрос да ја користам. Си мислев бидејќи ставам пудра на лицето од тоа не ми мине, ама продолжив да си ставам на деколтето и таму немаше ефекти :worried:
    Имам 22,5 години сигурно не сум уште во пубертет па да ми излегуват бубулици :( читав дека после пубертет акните кои се појавуваат се резултат на нервоза и хормони, зборот ми е: Ќе почнам внатрешно да ги лекувам акните, кожата ми е пречиста за да ми се појавуваaт акни од нечистотии, веќе дури истенчена и преосетлива! Ќе ја послушам S-i-m-o-n-a и утре трчејќи ќе одам до виталиа да си купам зелена глина, ја прочитав содржината на глината и презаинтересирана сум! :)

http://www.gladijatori.com/vitalia-зелена-глина-во-прав-за-орална-употреба_p438.html

6. S-i-m-o-n-a

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    135

Верувај дека ке има ефект ;)

7. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483

Девојки се сложувам и јас со вас. Се имам испробано али глината ств помага и плус нема негативни ефекти значи секој може да ја користи и за надворешна и за орална употреба :D

8. eemmiilliijjaa

eemmiilliijjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    213
    јас го користам пробај да знеш дека нема да зажалиш :wasntme:

9. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Еве природен лосион(ако можам така да го наречам) за акни. Можеби е пишан поназад, ама ту мач страни се за разгледување. :D
    Се' што ви треба е мед и цимет во прав.
    Од 3 супени лажици мед и 1 лажица цимет во прав се прави смеса и се става на акните пред спиење. Се измива наутро. Се повторува секој ден. За рок од две недели акните ќе исчезнат комплетно.
    (овој рецепт го најдов во една од книгите на мајка ми за билки, растенија и слично. Планирам да го направам деновиве, па ќе ви кажам резултати.)

10. eemmiilliijjaa

eemmiilliijjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    213
    Дали некоја од вас ја има пробано оваа маска препорачана од сајтот и дали делува? (од 5 природни маски за лице против акни)

СОЛЕНА ВОДА
    Солта на природен начин ја чисти кожата. Таа не само што ги прочистува порите, туку и ги суши веќе појавените акни. Пливањето во солена морска вода е одличен третман за акните, но бидејќи не можеме да си дозволиме во текот на целата година да сме на море, добро е да ја користиме моќта на солта во домашни услови.
    5 мали лажички сол (морска или за готвење)
    вода
    Во солта додајте една по една неколку мали лажички вода. Постојано мешајте и постепено додавајте вода додека не добиете густа смеса (паста). Оставете ја смесата да стои 10 минути, а потоа нанесете ја на лицето и оставете ја да делува 20 минути. Измијте го лицето со топла вода.

11. Greenny

Greenny Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    39
    А колку време требаше да помине за да забележиш резултати, одма после првото пиење или после 3 недели...јас денеска ја земав глината и од утре почнувам да ја пијам затоа што имам подкожни бубулици и ми излегува и по некоја гнојна....Се надевам дека ова ќе ми помогне.

12. Barbiiie

Barbiiie Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Devojki jas isto taka imam previse losioni i pomadi bev kaj ancevski na tretmani i sto ne upotrebeno za licevo i go napraviv pre osetlivo :worried: a nisto ne mi pomogna,posledna nadez mi bese taa masta od sase ja zemav od mart ja upotrebuva do sega i nisto...imam crvenilo mi iskacaat novi pa ke mi pominat pa nekolku deka ke mi se smiri i pak od po novo...:// i sega nz veke sto da pravam ako moze nekoj sovet

[mod-kirilica:1zg2udz8][/mod-kirilica:1zg2udz8]

13. eelche

eelche Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2
    Девојче...миј го лицето со бебешки сапун само...и земи цинк,б-комплекс и можеш да земеш таблети Миноциклин,но консултирај се со дерматолог за овие миноциклин.И ако можеш да најдеш мелем на природна база...ЌЕ ТИ ПОМОГНЕ ТОА....САМО ПРИРОДЕН МЕЛЕМ МЕНЕ МИ ГИ ЗАСУШИ...ИМАМ УШТЕ ФЛЕКИ,НО СЕ НАДЕВАМ ДЕКА КЕ МИ ПОМИНЕ.пОЗДРАВ И УПОРНА БИДИ :)

14. S-i-m-o-n-a

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    135

Па не баш од првото.. Али 5-6-7 пиење ќе забележиш .... Па ајт со среќа

На Greenny му/ѝ се допаѓа ова.
  15. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Уфф, и јас имам проблеми со лицето. Како помала имав сипаници и од нив ми останаа лузни :sweat: :| .Прашав во аптека но ми рекоа дека немале нешто за тоа. Kontratubex бил скап и се користел за некој длабоки лузни. Моиве се мали лузни, не се длабоки, но ги има 7-8 на цело лице, чело итн. Исто така не се забележуваат одалеку, но не сакам да ги имам. |-) Едноставно се чувствувам ужасно ;( Ако некоја имала сличен проблем нека пише, ВЕ МОЛАМ. БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД !

16. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Епа скап ,не скап, ако сакаш да ги тргнеш купи го... Подобро тоа,отколку да бидеш со лузни цел живот.
    Ако е за длабоки, чим се твоите плитки,побрзо ќе ги снема.

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Даниела5 контратубексот е супер за лузни, нема некој кој се пожалил од него, пробај го ќе се увериш. Јас имам другарка која имаше лузни на лицето исто од сипаница, редовно користеше од контратубексот и е премногу задоволна. Исто колешка на мајка ми, имаше лузна од операција, сега нема ништо.

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. EdithPiaf

EdithPiaf Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    74
    јас би ви препорачала Омега 3 таблети секој ден се зема по една , сестра ми имаше премногу акни . од кога почна со Омега таблетите кожата и се трансформира.

исто имам слушнато дека лосион Дермогал помага за акни и црнки иако ми е тешко да поверувам.

пред неколку дена почнав да ставам на лицето мед и го чувам 2 сати . само 2 пати досега имам ставено. можете да прочитате онлине за бенефициите од медот. но не знам дали е препорачливо за на лице со многу акни .

и друго би ви препорачала да не ставате пудра , ги затвара порите и се создаваат црнки , па кога ке ја стегнеш црнката се создава мозолка. и не го мијајте лицето премногу со сапун , доволно е 2 - 3 пати на ден . зашто колку повеке го миеш толку повеке маснотии ти создава . ова од што сум читала и од лично искуство .

јас употребував многу кремови и лосиони но сега не користам никакви хемикалии веке година и пол и сум позадоволна. :$

19. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    И јас имав проблем со лицето, немав што немав користено од поевтините до најскапите козметики и колку повеќе барав чаре, толку кожата ми беше понадразнета и изиритирана. Увидов дека премногу брзо менување и ставање сенекакви препарати само ја влошуваат состојбата. Што помалку тоа подобро. И ако некому му помогнала некоја крема, не значи и дека на друг ќе му помогни, секоја кожа си бара различно. А, што поприродни препарати (на база на бадем, невен, алое вера) тоа подобро. Нормално и поздрава исхрана.

20. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    потполно се сложувам, сама си се регенерира кожата. а за побрза регенерација, заздравување мноооогу ефикасен е кремот од AVENE (не ми текнува името, долго беше) со цинк оксид!!, околу 500ден е во Зегин. Толку е безбеден што можат да го користат и бебиња. Да не те убедувам, но навистина прав мелем е. :)