Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    338
    Девојки, не знам каде го гледав коментарот за ножињата за мазнење лице од влакненца, па слободно модераторите нека го префрлат постов.
    Сега видов дека ги има во каталогот на Авон околу 180 денари. :)

На lanaem и Astrum.Obtutus им се допаѓа ова.
  2. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.373
    Допаѓања:
    20.959
    Девојки на брадата имам премногу whiteheads, кажете ми како можат да се исчистат? Кога ќе видам некоја поголема ја стискам ама најчесто само ми се зголемува и проширува наместо да ја исчистам.

3. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.655
    Допаѓања:
    45.227
    Генерално, никогаш не сум имала константен проблем со акни, но има периоди кога знае да се појави по некоја, исто така на брадата (најчесто во ПМС ми излегуваат).
    Почнав да користам пилинг на лицето редовно (1-2 пати неделно), исто така и тоник, и можам да кажам дека состојбата ми е многу подобра од претходно. Речиси да немам ни една акна.
    Само сакав да споделам лично искуство, можеби ќе ти биде од помош. :)

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    Ла рош е во принцип добра козметика за справување со акни, но има и многу подобри а и поевтини. Нема да ти донесе некоја огромна разлика, а и не се евтинки за да се расфрлаш за 'проба'. Биодерма истотака.

На the_queen15 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.082
    Јас го имам користено гелот , гел како гел ништо посебно не е многу ми го сушеше лицето онака добро ја чисти кожата . Додека од нивните креми ниту една не ми се погодила ..

На ludamaja10 и the_queen15 им се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.657
    Допаѓања:
    106.725
    @the_queen15 гелот е убав го имам пробано многу пати, а кремата не е ништо посебно..

На the_queen15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    375
    Мене гелот фантастично ми влијаеше 2 месеци, таман се израдував- и после тоа не знам што се случи. Испари некако, како да му пројде дејството, ништо не се случуваше на кожата :)

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Дали активен кислород може да се користи како тоник? Или потребно е во секој случај да се користи тоник?

На Gi.ir.ll192 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Да може,дури и најдобра опција ти е

Женски соната делува на флеките и лузните од акни или само на активни акни?

Последна измена од модератор: 26 мај 2020
    На Gi.ir.ll192, ludamaja10 и lolitaaaa им се допаѓа ова.
  10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Далува и на флеките, тоа е всушност еден вид ретинол, само послаб.

На ludamaja10 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  11. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Јас ја ставам на цело лице месец дена и на активните акни леа гел и имам големо подобрување, соната сигурно ми помогна за флеките видно ми се намалени а за активните акни мислам дека повеќе ми помага леата :)

На ludamaja10 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Мене ми се исчисти лицето гледам и флекиве ми се намалени изгледа од соната :) фала ви

На ludamaja10 и lolitaaaa им се допаѓа ова.
  13. Anod10

Anod10 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    95
    Здраво девојки, дали некоја од вас има користено пантенол крема? Ме интересира како делува таа крема и која и е функцијата. И ако може цена?

14. coolgirl123

coolgirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    168
    Ако имаш сува кожа на лицето да , јас ја користам но не многу често . И за раце е супер, функцијата е хидратација . А за цена не знам бидејќи ми ја дадоа во бети аптеки гратис со поголема сметка ( оддамна беше ова , некоја акција имале) ама не би требало да е поскапа од 150 - 200 ден

На Anod10 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Јас имав спреј пантенол минатото лето и ми беше спас за иритирана кожа, црвенило, после сончање и сл. Го имав купено од Еурофарм.

16. Gi.ir.ll192

Gi.ir.ll192 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    756
    Дали пантенол растворот 5% директно го ставаш да лице? Јас го имам користено за нокти и навистина помага и за во шампон, а за на лице малце ме зачуде.

17. loreddie

loreddie Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    67
    По аптекиве никаде не можам да најдам Скинорен крема. Знае ли некоја од вас девојки што ја користи/користела некоја слична на неа ,со азелаична киселина во состав?

18. Moon2255

Moon2255 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    112
    Да да на лице директно, го имам тој во шишенце како од сируп, ставам на туферче и го пребришувам лицето. Многу ми дава свежина на лицето, го ставам секоја вечер пред крема да нанесам. Kattzia го препорачува да се користи како тоник:D

Btw. Како го користеше за нокти? Многу ми се кршат..

19. M_a_Y_a

M_a_Y_a Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2019
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    14
    Zdravo. Sakam da prasam dali e ok koristenje na ovie proizvodi I ako ne e sto bi trebalo da promenam..
    Nautro:mienje so olival pena za lice..serum c vitamin.i alverde krema spf 30..
    Navecer: mienje so olival pena za lice..serum hijaluron hidrator na olival..@biodevojka

20. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    Јас сакам да ве прашам нешто, а ќе ви кажам што користам јас за да одржувам чисто лице. Дали некој од вас има мислење и искуство за производите на биотрејд, конкретно за акне аут колекцијата?

Јас инаку гледам да не користам многу работи за лице, посебно не такви што не се измиваат и што се оставаат да делуваат подолго време. Моментално користам пилинг со AHA и BHA киселини неколку пати неделно и го користам регенеративниот крем од биотрејд кој има многу активни состојки и мене ми одговара, ми го смирува лицето, ги избледнува лузните и за сега немам некои негативни ефекти од него, ама гледам дека не е до толку популарна колекција кај нас па ме интересираше дали некој друг го има пробано. Кога користам пилинг после тоа користам и хидратантен крем. Инаку си користам и “природна“ козметика, си правам маска со зелена глина и масло од чајно дрво или масло од кантарион неколку пати неделно, и користам и активен кислород скоро редовно, и нели си практикувам и редовно чистење на лице наутро и навечер со некој гел, лосион - ама со што и да чистам лице обавезно плакнам со вода на крај.

Активниот кислород според мене е страшно добра работа (со навистина ниска цена), барем за мојата кожа.

На DaftyCrafty му/ѝ се допаѓа ова.