Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Био трејд колекцијата ми го исчисти лицето,буквално.Ја купив од Бугарија.Прекинав да ја користам и по некој период кога пак ми се исфрли лицето ја земав,во Скопје.Никакви резултати немав.Истата колекција само купена во две различни држави,не знам зошто.Мислев дека кожата ми се “презасити” што не верувам или нешто прават по нашиве аптекиве тргаат рокови кој знае.Има многу позитивни искуства иако состојките не им се баш најдобри.Доколку можеш пробај,лосионот и сапунот мене најмногу ми помогнаа. :)

На Sunday-Rose и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  2. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    338
    Барав по темите, ама изгледа ниедна не е активна, па ќе прашам тука. Дали некоја од вас има правено prx-33 третман, искуство и колку чини?

3. T-e-s-a-kam

T-e-s-a-kam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    17

кои производи конкретно и како ги користеше?

4. coolgirl123

coolgirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    168
    Sestra mi gi koristese isto ovie proizvodi no od bugarija i sega koga gi donesoa i kaj nas gi kupuvase od tuka no blage veze nemaat , kako da ne se istite proizvodi. Ako imas moznost kupuvaj si gi od bugarija.

На Minci13 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.855
    @T-e-s-a-kam во овој пост имам напишано што користам.

6. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    Јас сега порачав ново пакување од регенеративниот крем и забележав дека е различен, или ја смениле формулата или е нешто друго, ама од првиот сум стварно презадоволна, ќе видам како ќе е овој, а од исто место ги порачав и двата тука од Мк... сапунот не ми е пробан уште, хаха инаку го имам дома.

7. Gi.ir.ll192

Gi.ir.ll192 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    756
    Во дланката ставам и секој нокт посебно го воденам..

Последна измена од модератор: 29 мај 2020
    На Moon2255 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Rock\m/girl

Rock\m/girl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    98
    Здраво, јас си имав многу проблеми со акните, но бев во Грција кај еден дерматолог и ми се исчисти лицето од акните али сега си иам проблеми со лузни од акните, имам неколку на лицето и се познаваат, а и во последно време почнаа многу да ми излегуваат и ситни црвени брунчиња. Користев слуз од полжав али не ми помогна.Па ако може некој совет или да ми предложите нешто, некој крем, гел, сапун или било што? Ви благодарам

9. MerGrey

MerGrey Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Сакам да ве прашам за искуство со сона кремата и за колку време забележавте први резултати?

10. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Девојки сакам да прашам за мислење, почнав 2,3 дена да користам работи по препораките на kattzia, наутро миење со розевата пена на балеа после тоа кислород Viva Ster па серумот на Revuele- Hydrating serum и кремата на Revuele-Daily moisturiser и на крајот SPF Sun Dance Sensitive, навечер првин миење со маслото од Балеа и потоа со пената, viva ster па серумот Revox-Niacinamide и на крајот сона а на активните акни леа гел и планирам наместо леа да користам цинквитаминска маст, па сакам да прашам дали во ред е редоследот и да не е премногу, лицето ми беше почисто пред да започнам со оваа рутина а сега ми се направија повеќе гнојни акни а не знам дали правам нешто погрешно, дали се премногу препарати наеднаш или можеби некој не ми одговара.. Ве молам за помош и благодарам

На poppie и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  11. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    Прво види да не ти ствара акни СПФ-от , тоа може да бидне,а и ноќната рутина мислам дека ти е претешка, прејака. Адапален (сона ) + Ниацинамид + Леа гел, е многуу.. Најдобро една вечер ставај ниацинамид една вечер сона, а гелот кога користиш сона не ти ни треба верувај..

На lolitaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Баш ќе пробам на тој начин, фалаа многу

13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Toj spf ne cini za koza sklona kon akni menjaj go odma

На lolitaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Воопшто не очекував дека можи од него, пред тоа го користев од Биодерма Akn Mat 30spf и не ми се свиѓаше бидејки ми изгледаше ко вар на лицето и се надевав но овај но ништо ќе барам друг

15. bubcimubci

bubcimubci Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Zemi go toj na heliocare gel oil free poskap e ama drugarka go koristi i e prezadovolna.Jas imam slicna situacija 1.ulje od grapeseed 2. na olival 3.toner(vivaster kislorod se koristi i kako toner) 4.salicilna stavam na razmak od eden den navecer na suvo lice 5.krema
    Nasabajle so gel se izmivam bez cetka,posle prskam so kislorod i niacimidin koristam sekoj den na vlazna koza.I mene mi izbija bubulici e sea nez dali mi prai purging kozava ili mi e od spf na Balea,utre ke odam po heliocare spfot ke prestanam so Balea pa ke vidam..

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.657
    Допаѓања:
    106.725

Мене ниацинамидот ми ствараше гнојни акни, не го користи некое време да видиш да не е од него

17. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Па прашај ја катзиа кога по нејзина препорака користиш...

На simoncelicius и senza.parole им се допаѓа ова.
  18. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Da ne si imala nekoi akni sto trebale da izbijat? Citav bas po net deka niacinamidot vlechel se od kozha :)

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.657
    Допаѓања:
    106.725
    Два пати му дадов шанса , два пати истото ми се случува. Подолго време реков ќе го користам , ама не , од чисто лице со ниацинамидот лом лицето ми стана. Затоа се откажав од разни нешта да ставам на лицето (имав порачувано од Ординери) и си ветив повеќе не порачувам , се знае крема , серум и крема за околу очи. Толку :D

На poppie, Ева33, Kimberly11 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Jas momentalno na revox go koristam okolu 10 dena ili mozebi poveke ne znam. Primetuvam razlika vo teksturata na kozata mazno e,povleceno mi e crveniloto, a za flekite od akni sto mi ostanaa valjda treba poveke vreme,ke teram uste bar mesec da vidam dali ke mi pomogne i za niv

На ludamaja10 и koritsaki им се допаѓа ова.