Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Хај дечки, би сакала да ви ја кажам мојата рутина:
    Наутро
    -миење со пена на pulpe de vie(преку еден ден, бидејќи имам нормална кожа без поголеми проблеми, останатите денови се мијам само со вода)
    -тоник на афродита за нормална кожа
    -нивеа софт крем за лице, одамна го користам и е совршен за мојата кожа
    -spf sundance, го зедов пред една недела од дм, ич не ми се свиѓа;( премрсен е и претежок, остава премногу сјај, ваљда би бил добар за сува кожа, но за мојата ич, и сега сакам да земам на биодерма
    (Деновиве сакам да почнам да користам и ниацинамид после тоникот)

Навечер
    -миење со мицерална вода на биодерма
    -миење со пената
    -тоник
    -после него на полу-влажна кожа хијалуронска киселина на ревокс(по 2-3 капки ставам и тапкам, прв пат користам ако сум нешто грешка поправете ме) и чекам да се впие добро
    -на крај нивеа крем

1 неделно користам пилинг на балеа од кајсија и sheet маска за лице на гарниер со калинка и хијалуронска.. кога ја користам неа после не ставам дополнително хијалуронска на ревокс

значи нова сум со рутиниве, плс ако правам некоја грешка поправете ме или ако мислете дека треба нешто плус секако кажете:)

Е сега, ми се јави еден мал проблем. Акни воопшто не ми се појавуваат, освен пред циклус по 2,3 ми се прават секогаш на исти места, инаку немам мака со тоа. Откако почнав со рутинава, тоа е некаде 2 недели, ми се направија 4,5 акни, а не сум пред циклус. Што мислете дали би можело да биде од некој од производите? Читав некои девојки имале проблем со истиот спф, па може да е од тоа, или нешто друго...

На Gi.ir.ll192, angela.kostova и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  2. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    Ко за почетник- браво! Најверојатно ти е од СПФ-от или оф пилингот. Доколку тоникот од афродита си го користела до сега , тогаш нема друг проблем!

3. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Мислам дека насабајле нема потреба од ставање на обична крема, па после спф-то.... можеби и затоа го чувствуваш како толку мрсно и сјајно лицето.

4. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Фала ти:inlove: се користам прв пат.. ќе го тргнам сега спф-то, да видам дали е до тоа прво, ако не ќе пробам да видам до што е друго со отстранување на производите на некој период
    Не не дефинитивно не е до тоа.. ја пробав и спф кремата сама, многу е мрсна и тешка за моето лице навистина.. почнав да ја трошам за тело и деколте колку да ја потрошам каде исто така е многу мрсна и сјајна, но нема галје за таму толку

На poppie и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  5. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    582
    Здраво девојки
    Да ми предложите препарат за чуствителна кожа со константно црвенило на неа? Во средни 20ти години сум.

Пробав разни кремчиња од ДМ си изнададов еден куп пари за креми и за серуми секакви чуда.. nothing helps.

По можност со СПФ.

На Dark-Lady и Angy.S им се допаѓа ова.
  6. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Девојки дали некоја скоро купила Далацин Ц или Аирол, барав во повеќе аптеки но никаде нема, па доколку некоја знае каде можам да ги најдам

7. Daj te idea

Daj te idea Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки да споделам со вас искуство:) јас долго време за акни го користам кремојт здравје(исклучиво само плавото паковање) вопсто не е скам а лично мене многу ми годи ми помага за акни чини 50ден. го има во секоја аптека и поголеми маркети(тамаро, рамстор, тинекс...итд)

На DaisyDream и poppie им се допаѓа ова.
  8. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    И мене ми помага многу за мозолчиња. :)

На Daj te idea му/ѝ се допаѓа ова.
  9. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    127
    Здраво, дали овој крем може да се користи за лице или за тело е?

Прикачени фајлови:

10. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    Девојки, веќе долго време користам креми и серуми за лице од Vichy, ама ги земав од Бугарија, бидејќи многумина ми имаат речено дека се разликуваат во квалитетот од оние во Македонија. Е сега, ситуацијата е таква каква што е, а веќе ми се при крај кремите, од кои сум презадоволна, па сакам да прашам, доколку некоја има искуство со линиите кои се достапни во Мк, дали е задоволна, бидејќи не се баш ефтини и не знам дали да им барам замена со други производи.

На ludamaja10 и beautys20 им се допаѓа ова.
  11. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Јас ги корестев кремите на Vichy и сум задоволна. Пудрата ја користам сеуште и исто сум задоволна. Сеа не знам дали се ист квалитет ама тие што ги земав ми беа ок.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.519
    Денес за првпат хемиски пилинг направив. Советот беше да не го мијам лицето вечерва, евентуално ноќна лрема само за да делува сеуште пилингот.
    Има некоја од вас искуство со хем.пилинг?

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Да. И стави чиста навлака.
    Инаку, треба да почне да ти се лупи кожата, но не корни се. Остави сами да паѓаат сувите делови. И не излегувај на сонце. Обавезно спф.

На ludamaja10 и Dentina им се допаѓа ова.
  14. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    За што е хемискиот пилинг ?

15. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    Screenshot_20200612-082935_Chrome.jpg
    Ја немам користено ама мислам дека би била океј за твојот проблем. Прашај во аптека, имаат попуст до крај на неделава.

16. moonbae74

moonbae74 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    17
    каде можам да го најдам?

Прикачени фајлови:

17. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Не знам каде да прашам, па решив тука. Нека премести модератор ако има некое посоодветно место.
    Дали има REN козметика во Македонија? Ме интересираат туѓи искуства во врска со неа.

18. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    582
    Искуство со Дермогал?

19. ана.1230

ана.1230 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    160
    Јас само би сакала да кажам дека во последно време многу гледам дека се актуелни блогеркиве кај нас, пишуваат за производи што воопшто не ги ни пробале а луѓето се лажат и се купуваат мислејќи дека ќе им помогне некој производ....најбитно од се е да се чита составот на производот и така ќе се спречат многу несакани ефекти.
    Според мене не само препарати за лице туку и исхраната влијае многу и исто така пиењето вода.

На SnowDOG, Yeeah и Kitanova77 им се допаѓа ова.
  20. angietheghost

angietheghost Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    19
    Доколку не користите,веднаш набавете "Dove" сапун.Многу помага а не е ни толку скап,го има секаде.Исто така баш пред некое време почнав да користам "Lea Anti Akni" од Фитофарм,многу помага но содржи алкохол така да не би препорачала честа употреба.