Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. white.kitten

white.kitten Истакнат член

CHLORAMHENICOL е дефинистивно најдобар. Мои 2 другарки кои беа премногу исфрлени со мозолчиња за 2-3 недели им исчезнаа. Мене ми беше страв да го користам и еве веќе го користам една недела и има супер резултати. Не дека имав многу мозолчиња туку имав неколку на челото кои ми сметаа. Исто така чисти вдлабински и е за акни и митисери.

Dzverche likes this.
  2. Dzverche

Dzverche Истакнат член

jas bi ti preporacala iskreno da odis na banjata "Strnovac" se naoga pred kumanovo,prasaj nekoj koj bi mozel da te odvede tamu,inaku taa banja tamu pomaga za zenski raboti i za akni zosto e 40 stepeni topla i sodrzi mn sulfur mirisa malku neprijatno kako na rasipani jajca ama mirisot ne e problem vo pocetokot dodeka da vlezes ke ti mirisa potoa ne,jas imav mn akni i po liceto i po grbot i sto veke ne probav odev na dermatolog i koristev i kremi i losionot hlorofenikol koj mi pomogna no ne mi gi iscisti celosno,ednas otidov vo banjata vecerta po kapenjeto mi bea crveni aknite no utrotot koga stanav bea suvi i se lupese kozickata od niv,koja krema sodrzi 50% sulfur e mn dobra isto taka za akni no retko se naoga takva,ti preporacuvam da odis nekolku pati tamu i ke vidis kolku ke ti se isciti liceto dr veruvaj nema da ti pomogne tolku brgu kako so banjata preku den e 30 den karta,a navecer ne e preporaclivo da se odi zosto ima mn pijani i izdrogirani sto odat posle 12 casot zosto ne se naplaka karta togas a e na otvoreno banjata,brobaj pa pisi mi kolku si zadovolna ,inaku jas imam bratucetka sto bese se isflila po liceto celata akna do akna a prethodno imas mn cisto lice nekoe hormonalno poremetuvanje imase piese apcinja i losioni i kremi koristese no nisto ne i pomogna za 2 nedeli sto odese non stop na banjata skroz i se iscistija aknite so sreka :)

[mod-kirilica:3nka121d][/mod-kirilica:3nka121d]

3. antica20

antica20 Истакнат член

Пред некое време ја земав кремата од Сашо
    и малку фалеше да отерам се каде што не треба :)
    Ќе пцуев и мајка и шајка и ке настрадаа некој членки :D
    Се спасија за малку. За три недели немам ни една акна
    Сигурно ке беше и побрзо ако не се зезав со пудрата и да направев како што објасни човекот.
    Човеков е ок ме сослуша ми објасни што како и ми потенцираше за одредени нешта
    ама јас ај да не :P со мене беше и едно девојче што долги години си има проблем со егзема
    цели парчиња кожа и се лупеа и направи некој лек и каде каде и е подобро
    дури мислам дека не и зема ни пари.
    Во секој случај за други незнам знам дека мене ми помогна и сум задоволна лицево никад не ми било по чисто и по нежно

tiny likes this.
  4. kelly.r

kelly.r Популарен член

на лицето почнаа да ми се појавуваат како мали бели точки малце по крупни пробав една да ја стиснам со нокти не сакаше па после пробав со игла и сега ја нема ама ми остана како мала дупка од што може да се појавуваат овие бели точки и како да ги отстранам ?

5. Dzverche

Dzverche Истакнат член

и јас имам такви особено ми се појавуваат во пределот околу очите и на муцката но за тие лек незнам единствено е сто треба да ги отстранис внимателно со дебела игла јас малце ги чепнам и потоа сами излегуваат малку ке остане црвенило и дупче но потоа самото ќе се изгуби,тоа е се што знам јас ако знае некој повеќе нека пише,но сепак доколку имаш повеќе од што треба консултирај се со козметичар и тој/таа нека ти ги отстранува позззз

kelly.r likes this.
  6. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Одамна немам пишано на форумот, па сега би сакала да сподела искуство со вас.
    Јас сум многу задоволна од оваа колекција[​IMG] подолго време ја користам, имав доста проблеми со лицето и за разлика од кога сум ја отворила темата па до сега има доста промена, секако на подобро. Само треба да бидеш упорен во она што го посакуваш. :)

7. martinuska

martinuska Популарен член

Може ли да ми кажеш колку пари е ова чудо :lol: ? Мислам дека и една другарка фармацевтка ова ми го кажуваше ама ми беше страв да го купам да не е многу јако или што ти ја знам :worried: .
    Нешто повеке за него ако може :*

8. toyfriend

toyfriend Истакнат член

Девојки, може ли да ми кажете како да го најдам Саше за да ја купам таа крема?

9. SweeTy-GirL

SweeTy-GirL Истакнат член

Зелена глина ?! Кај може да најдам ?! Мене ми рекоа да пијам зелен чај..

10. kelly.r

kelly.r Популарен член

имаш и во маркети и во аптека зелeна глина :)

11. Mashnichka

Mashnichka Истакнат член

А ова некоја крема е или?
    И од каде ја купи, од аптека, цена?

12. Rubiii

Rubiii Популарен член

Young derm losion дефинитивно го препорачувам. Сум купувала какви се не креми и лосиончиња,ама завршувале или во канта или за стапалата :D 2 пати дневно (еднаш утро ,еднаш нок) го чистам со лосионов на памукче.Не користам ни сапун некој за миење бидејки доволна дезинфекција овозможува,го освежува лицето и спречува бубулички.Во случај на бубуличка,тогаш е алармантно и користам една крема(крем+пудра во едно) се вика пенатен и е тврда и бела.Ставам на местото и др ден или ја нема или е бледа.Тоа е тоа. :)

feminna09 likes this.
  13. S-i-m-o-n-a

S-i-m-o-n-a Истакнат член

Истово прашање го поставив во СДП но никој не ми одговори... Еве и овде ке го поставам...

Малку е офф топик али.... :(

14. unique-m

unique-m Истакнат член

Маст антибиотик е и се купува во аптека. Ќе нагласиш дека ти е за кожа зш има и послаб за очи. Употреба на антибиотик на лице не повеќе од 10 дена едно по друго. Мора да се направи пауза.
    Позз

15. cooLive

cooLive Истакнат член

Насабајле и навечер го мијам лицето со сапун знам дека го суши ама помага потоа со памучина и ракија со невен го чистам и за крај крем ставам и изгледа нежно меко и чисто и не се прават акни

16. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Значи не знам дали ќе да е до мојата кожа или евентуално ми се погодил расипан лосион, ама мене дотичниов ме направи буквално сама да си се свиѓам!
    Лицето ми стана ко со пченка нафрлено и не знаев дали да плачам или да се смеам кога се гледав во огледало ...Одвај спасив жива глава од гадните мозолчишта :tmi: , ме исфрли преку ноќ, а првин го користев 2-3 дена и беше океј, ама потоа.... и сега е супер , да чукнам во дрво, подалеку од такво зло - му давам црвен картон на лосионов, мене не ми чинеше, а оние кои го користат и се задоволни, само ќе кажам - алал да ви е, имате к`смет кој јас очигледно го немам! :D

17. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

е како маст??? јас знам дека е лосион и го користев едно време а за маст незнам :?:

18. R.Merano

R.Merano Истакнат член

ласионите не се препорацуваат бидејки ја сусат кожата дополнително и ги тераат лојните жлезди на кожата дополнително да ја мрсат и да ствараат акни,никако лосион па макар и хлорамфенкол,само маст од 5% тој е за кожа а тој од 1% е за оци,таа маст е антибиотик и ги лекува акните,јас ја користам по потреба и е е најдобра за лецење на акни,а порано имав и јас ист проблем но лекот го најдов кај Д-р Николина Лазаревска дерматолог-венеролог во Скопје,ми правесе третмани и немам зборови,редовно ја користам како крем за лице Цикалфат на Авен козметика-слицна е како Еуцеринот а мозе и подобра(за мене),на база на термални води е и некој процент на цинк,ама кремот е навистина нај нај,и веке 4 год да не се подрецам ги заборавив тие проблеми,со срека на сите во лекуванјето на овие проблеми!!!!!

19. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Ја има ли некој користено кремичкава? Се двоумам дали да ја купам, а не ми е баш евтинка. :^)

Иначе имам проблеми само во пределот кај челото, некои грди лузни од акни, чат пат бубуличка и така ми е рапаво никакво, а останатиот дел од лицето ми е целосно чисто. Не знам шо да правам.. :?:

20. Greenny

Greenny Истакнат член

Јас ја користам од пред една недела а ми ја препиша дерматолог затоа што имам поткожни мозолчоиња и ми рече дека за најмногу два месеци ќе ми се изгубат, а и на самата крема пишува дека е потребно два месеца за да се изгубат акните,лицето да биде чисто и да се редуцираат лузните.Се надевам дека ова ќе ми помогне!