Здраво девојки, дали некоја го има користено Леа млекото за лице од Фитофарм или млекото за лице на Биотен и ако може да сподели искуства? Имам комбинирана кожа, често ми излегуваат и акни. Благодарам.
I kupiv na majka mi edno od dm kako pena nameneta za mrsno lice so pori epten go falea na forumov ke vidam kako ke i se pogodi i ke pisam
Baba mi ima 65 godini i site sto prv pat ke ja vidat mislat deka ima botoks na liceto...Nema edna tocka,fleka nisto,nema vidlivi pori bukvalno kako na bebe koza samo ete so brcki Ne koristela nisto,ni kremi ni spf ...Ama go ima glavnoto a toa e dobra genetika za koza koja za zal ne ja dobiv Majka mi ista prikazna ic ne se zamara za skin care osven jas ako ne ja ispozamaram so preparati,inace sama da i tekne slabo..I pak ima prekrasno lice Poentata mi e deka genetikata e na prvo mesto,pa potoa e se ostanato
Брат ми е во пубертет има 14год. лицето му беше ужасно немаше место каде што немаше гнојни акни и црнки, одеше на третмани, користеше што ќе му препорачаше докторката но никаков ефект, еве сега можеби пола година не оди ни на третмани ни па користи нешто, се мија само со вода и ништо друго па лицето му се исчисти, не целосно но во споредба со тоа какво му беше нема допирна точка, а јас цело време веќе 10год. се мачам што немам испробано и и хормони проверени и јајници се во ред и на дерматолог третмани и све па џабе краткотраен ефект и пак истата приказна, па на крај краева си велам ќе земам и јас ќе прекинам све да користам само миење со вода ама некако не ми држи
Taka e, toa go znam. Najdobriot dermatolog vo svetot ima receno deka ne postoi dermatolog koj e podobar od genite. Nikoj nemoze protiv niv. Nie ostanatite so necista koza mozeme samo da eksperimentirame vo zivotot dodeka ne najdeme nekoe solidno resenie. I koga ke go najdeme sigurno e mnogu skapo i mora nonstop da go koristime. Dodeka onie so porcelansko lice ke zastedat bogatstvo od skin care.
koritstam od dm balea mleko za cistenje lice od linijata za osetliva koza,porano koristev LvLy pena za cistenjelice ,garnier isto za mienje lice so salicilna kiselina no mi ja susese kozata .
Било кој проозвод треба барем 2-3 недели за да се забележат некакви резултати, некогаш и повеќе. Особено бидејќи од ниацинамидот на почеток може да се исфрлиш, рачунај месец дена за да има видливи резултати.
Дали може да се користи салицилна киселина за акни на телото? Конкретно за серумов на Ревокс прашувам... Некаде прочитав дека не се користи на иритирана кожа... А секогаш има некоја активна,некоја што се суши... Или некој совет што да земам за акни на грб (за маж ми се работи, не за мене).
Би ти препорачала Акнефуг, штом е за грб може да го остави 5-10мин па да исплакне. И салицилната помага исто, најнежна е од киселиниве и може и тоа плус.
Знам девојчиња што користат пазарски пудри од по 150 денари и пак имаат чисто лице а јас за да не се исфрлам купувам пудра од 800
Е добро, ете ги собират прашина, ич немам ставено пошо со сите сум како брашно и светам. Dior, MaxFactor, Rimmel, Loreal, Maybelinne, Vichy и други не ги памтам веќе. Сите се над 1000ден. Џабе. На нечисто лице било која пудра не стои убаво. Може само ББ крема. И они така ми стојат. Ем се мат, и пак светам од нив.
Јас после три месеци воведена рутина со серуми, тоници и сл. никаков ефект не постигнав, затоа што сепак ми треба најпрво едно добро чистење на лицето од 15 години никаков третман на лицето и спиење со шминка. Ако имате да ми препорачате добар козметичар ве молам да ми пишете. Последен пат бев на чистење пред 14 години и тогаш само ми се доупропасти кожата и рутината која каква-таква ја практикував. Трпеливо внесував состојка по состојка, чекав некаков видлив резултат, но ете само тапкам во место. Прво чистка, па потоа одржување. Не ме сфаќајте погрешно, серумите и двојното чистење се супер и тоа не значи дека некоја од вас треба да се откаже, но јас имам купишта несредени кожни проблеми кои мислев дека се минорни, ама ете не биле. Уште еднаш ќе ви бидам премногу благодарна доколку ме упатите кај проверен и добар козметичар во Скопје.
Здраво, до неодамна одев кај Дермаплус, сега се префрлив кај enisacosmeticsdodona и многу е подобра , има секакви третмани за секое лице и не е скапа како другите а нуди повеќе. Мое искуство, сега ти види си и секако, на лице кое му треба чистење нема ништо дс помогне, прво третман па се друго. Знам по себе, со среќа 1. RUTINA nautro - mienje so pena Balea - viva ster aktiven kislorod - niacinamide revox - effaclar duo( nikoja posebna razlika ne prai ) - SPF 2. Rutina navecer -bioxsine gel acnium - balea pena - tonik balea rozev - revox niacinamide - shiseido acne spot krema Ова