Редовно чистење на лицето посебно на вечер. Мене ми помага гелот за миење на лице, после тоникот од Mario Badescu и на крај крема за хидратација и против брчки.
Ова се производите што ги користам моментално. Сите ги купувам по втор пат, некои и трет и сум презадоволна.
Никако немојте јаболков оцет или сок од лимон и сличните DIY. Само ќе го оштетите горниот слој на кожата, ќе ја иритирате и со тоа ќе биде уште повеќе подложна на бактерии. И кремите за бебиња оставете им ги на бебињата. Нивната кожа не лачи толку себум и немаат проширени пори кои можат да се затворат со вакви мрсни креми што ќе доведе до акни и сл.
Јас си порачувам мицеларна вода од Avon и гел за чистење на лицето..прилично сум задоволна кожата ми е мазна и без акни, но и да напоменам дека немам проблеми со акни
Спф 50 го користам за по дома и низ двор дека остава бели траги. Спф 30 е како ББ крема, има мала покривност и ептен ми одговара на тенот (за потемен тен е и тебе би ти одговарал). Него го користам за излегување место пудра за летово.
Ова е моето лице пред да користам на the ordinary продукти. Ова беше вакво на левиот образ,а на десниот ни приближно до толку. Слики во спојлер од пред и потоа Спојлер: Пред Спојлер: Потоа На десниот образ ништо немам, но на левиот се забележува резултат.
Jas ne koristam nishto veshtachko za moeto lice. Od vreme na vreme stavam una glina, prirodna, mnogu mi pomaga iako site mi velat da ne go stavam toa na liceto gadno bilo. Glinata gi otvara porite, i dozvoliva na kozhata da dishe i ne se zsdrzhuvaat nechistotii po nea. Mnogu e ubava
Производите на CeraVe можеш да ги најдеш најблиску по аптеки во Бугарија и Грција, ако си во можност секако
Не се скапи јас живеам во Грција и го имам користено гелот за масна кожа, околу 6,5 евра го купував (за пакување од 236мл зборувам) тој од 1 литро е околу 15 евра, ама ќе ти трае цееела вечност што се вика..
Па ти тие што си ги купила ств не се скапи јас ги замислував дека се нркаде по 25 евра мали креми сроак ти благодарам многу ќе се потрудам да ги најдам
Gelov e cist alkohol,imam mrsna i problematicna koza mi napravi kako luspicki kolku mi go isusi liceto Ova e moe licno iskustvo,mozebi na drug mu e pogoden