Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Koj serumi gi koristit,i po koj redosled,odnosno koja e rutinata?

2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Потврдувам! Мене ниацинамидот доста ми помогна за флеките и ми го намали црвенилото. Би ти го препорачала тој и салицилната киселина. Можеш ниацинамидот наутро, салицилната навечер или двата навечер, но нека има некое време измеѓу, барем половина час.

3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Салицична киселина, ниацинамид и хијалуронска. Ти купив од torba.mk
    Мијам лице со No problem гел исто од торба, па ставам една вечер салицилна, наредната ниацинамид, третата вечер хијалуронска, четвртата пауза и така одново. По серумот ставам ноќна крема со вит ц и хијалуронска, а во вечерта кога ставам ниацинамид ставам крем со кокосова вода на афродита, во рамстор ја имам купено.
    Наутро само мијам со вода, спф ставам ако одам надвор. Ако не, не ставам ништо.
    Значи секој серум во посебна вечер користам, не како што препорачуваат по 2-3 во иста. За мене вака е подобро.

На Надежна му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Soyuq

Soyuq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    90
    За чисто лице не ви требаат креми, маски, никакви хемикалии.
    Едноставно, мијте си го лицето редовнно со добарсапун, и пред легнување мачкајте го со бебешка крема.
    Брумките на лицето ви се хормонални и немошете да направите ништо во врска со тоа, ама доколку е премногу оштетено треба да посетите дерматалог и тој ќе ви ја препорача соодветната крема.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    8.263
    Не е баш така. Ако ти имаш чисто лице и само со ова го негуваш, имаш голема среќа и добри гени.
    Не мора да значи дека човек има хормонални проблеми ако има нечисто лице. Јас немам такво нешто, па морам да посветувам големо внимание оти комбинирана кожа со пори и црнки тешко дека со сапун и бебешка крема ќе ги средам.
    Секоја кожа е различна и мора да се третира во зависност од типот на кожа, секоја си бара различна нега.

На Bella Ciao, T.e.d.d.y, Flower27 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Soyuq

Soyuq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    90
    Овде си во право. Но, со користењето на различни хемикалии на лицето кожата се суши, се оштетува. Затоа не треба да се претерува, сепак тоа е нормално нешто и не треба да се срамиме од неколку црнки и пори.

7. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.394
    Допаѓања:
    12.815
    Во сапунот и бебешката крема мислиш нема “хемикалии”? Се околу нас е хемикалија. Доколку тебе ти одговара сапун и бебе крема, можеш слободно да продолжиш со користење, меѓутоа да тврдиш дека користењето на продукти за нега на кожата дополнително ја оштетуваат е неосновано.

На Flower27, Konfetka, DojaCat и 7 други им се допаѓа ова.
  8. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.082

Не се соглсувам со тоа , како што кажа членката имаш добро лице или гени па немаш проблематична кожа, имаш голема среќа но ние што имаме проблематична кожа тоа е навистина голем проблем . Сапунот ја суши многу кожата а додека бебешка крема ги нема тие потребни состојќи за да делува на акните, приморени сме да ставаме секакви гелови, киселини, креми наменети за нашата проблематика кои знаат да чинат многу, исто така тоа предствавува и голем психолошки проблем , очекуваме преку ноќ добри резултати и многу работи . Секоја од нас сака да има чисто лице но за жал повеќето имаме хормонски проблеми, проблеми со одредени прехранбени производи кои го иритираат лицето ( млечни производи , шеќер) исто така стресот .
    Повеќето акни се предизвикани од нашиот организам да кажам “внатрешно” па што и да ставаш додека не се реши причинителот ете да кажам хормони, цисти итн нема да помогне , но има и девојки кои предизвкуваат од лоша и погрешна нега така да негата на кожата со акни е една широка тема добро ќе беше само со сапун и крема.

На Flower27, thelittle17, Aschenputtel и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Soyuq

Soyuq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    90
    Само го искажувам моето мислење. А тоа дека различните хемикалии кои ги корстиме на кожата само повеќе ја оштетуваат не е нешто што го измислив јас, има лабаратоисти истражувања кои го потврдуваат истото @Waverly Raven .

10. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Ако не треба да се користат хемикалии и креми, зошто би користеле бебешка крема на секојдневна база? Ако различните хемикалии би ми ја сушеле кожата, зошто би ја зела и кремата која ќе ми ја препорача дерматолог, кога и таа ќе ми ја исуши кожата?

11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    После салицилна ставате крема?

12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Да, секогаш се завршува со крема. :)

13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Насабајле користам ниацинамид,а навечер можам една вечер салицилна една сона?

14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.980
    Има повеќе видови брунки, акни, бубалици.
    Второ, сапунот е поагресивен од поголем дел од продуктите за кожа.
    Трето, "хемикалии" како салицилна, ниацинамид се рај за кожата ако знаеш како да ги користиш.
    Те молам едуцирај се малку.

На Pixi5, Konfetka, Annoma и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Тоа е тоа што сакав јас да го пишам ми го избришаа мислењето сум дофрлала како не. Коса ми се крева кога ќе прочитам вакви мислења не знаат колку е мачно само поарно да си ќутат и не дај Боже да доживеат.

На lolitaaaa, Flower27, GirlRose и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Можеш и најубаво ти е така. Ако користиш и сона и салицилна во ист ден ќе ти се пресуши кожата. А ниацинамидот не ја суши, така што не пречи.:)

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Soyuq

Soyuq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    90
    Vo red. Si go kazhav svoeto mislenje, mozhebi pogreshno mozhebi ne. Ne e vashe da napagjate.muslev mozham slobodno da se izrazam, no sum se prelazhala, izg dodeka spiev sme se vratile godini nazad koga mozhesh samo da si kjutish

18. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.237
    Допаѓања:
    13.141
    @Soyuq таман си, само да не се претера со сапунот. Пилингот е потребен. Помалку работи на лице, подобро.

На Soyuq му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Како човек кој се справува со акни повеќе од десет години ме погодува кога читам коментари од типот Миј го лицето и стави бебешка крема и готово. Зарем мислите дека не сме пробале со тоа? Има многу девојки како мене што се мачат со години и имале време да пробаат секакви варијанти, од наједноставни, до користење на секакви скапи препарати. Секогаш се наоѓаат такви кои сакаат да паметуваат, а имаат чисто лице или им излегуваат по 2-3 акни месечно. Јас лично во овие години сменив 4 општи доктори, два гинеколози, два дерматолози и бев и на специјалист. И сè беше во ред со организмот, а акните не се повлекоа. Не знаете низ кој стрес поминуваме секојдневно и колку пари сето тоа чини. Затоа ако советот ви е ,,миј го лицето" задржете го за себе, ве молам.

На T.e.d.d.y, SimplyElegant, lolitaaaa и 13 други им се допаѓа ова.
  20. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Јас би ги банирала од темава овие со паметувањава за миење лице со вода (кој не го прави тоа во 21век?!) и сапун и бебешко кремче ама тоа сум јаси моето скромно мислење...

На Flower27, Kimberly11, Aschenputtel и 2 други им се допаѓа ова.