Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.166
    Допаѓања:
    50.563
    @Lovelynne од кај ги зема производите?
    Горе погрешно сум напишала, а не можам да го редактирам мислењето.

2. Lovelynne

Lovelynne Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    64
    Сите производи ги земав од ДМ, во Капитол :)

3. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    Дали само јас имам огромен проблем со салицилната киселина? Премногу ми исфрла уште од првата вечер

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Јас имав паузирано некое време и ставив последниве два дена и се исфрлив. Ќе си останам верна на ниацинамидот, од него сум најзадоволна.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Chandler

Chandler Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Вака, знам дека претежно членовите се од понежниот пол ама многу ќе сум ви благодарен ако некоја ми помогне.
    Конечно се решив да почнам со секојдневна рутина за да си го средам лицето, па сега вака, имам нормална кожа и сакам да ми препорачате добри продукти за основна нега на лице. На пример face wash/cleanser, хидратантен гел или лосион по можност со спф, денски, и ноќен регенеративен,исто така и ексфолиант scrub или хемиски? Мислам дека ова е добро за почеток па ве очекувам кои брендови и продукти ќе ми ги посочите како најдобри.
    Фала однапред☺️

6. SStasia

SStasia Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2017
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    1.276
    Најдов страница на инстаграм каде што продават skincare производи и шминки од многу добри фирми што ги нема во продавници во Македонија, ама не знам дали ми се сигурни да порачам па ај си реков да прашам тука. Дали некоја од вас има порачано од @makeuponlineproduct и ако има какво ви било искуството?

7. lolitaspurgatory

lolitaspurgatory Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2019
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    70
    do koja cena da bidat

8. Đanaa18

Đanaa18 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    118
    Исти проблем

9. Chandler

Chandler Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Нека не биде повеќе од 1500 вкупно,али сепак не е толку битна цената

10. Saraа12

Saraа12 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    239
    Наутро:
    1.Го мијам лицето со гел.Јас го користам од dm тој со краставица и мене лично ми е супер.
    2.Поминувам со тоник. Јас го користам Natura Siberica(портокаловиот) од Bellina
    3.Ставам серум Витамин ц.(2,3 капки и го мачкам целото лице)
    4.Ставам крема со заштитен фактор.

Навечер:
    1.Поминувам со мицеларна вода.
    2.Го мијам лицето со гел
    3.Поминувам со тоник(истиот што го користам наутро)
    4.Бекутан крема.

Јас имав многу проблематично лице.Веќе месец дена ја користам оваа рутина и лицето ми е многу чисто што не ставам ни пудра.

На Đanaa18, Sahlene и Chandler им се допаѓа ова.
  11. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Девојки ми треба ваша помош , значи имам комбинирана кожа , мрсна ми е на Т зоната , сува под очи и мрсна на образите. Проблемот ми е следен на Т зона имам црнки а кај образите whiteheads дали може да ми препорачате нешто НАВИСТИНА ЕФЕКТИВНО што ќе ми ги исчисти порите. Одам на третмани но премногу пари ми се со оглед дека одам секој месец и се на се според калкулациите трошам околу 16 000 годишно а не е некое трајно решение за овој мој проблем. Ви благодарам многу

12. Saraа12

Saraа12 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    239
    Пробај така како што имам напишано погоре.
    Уште 3тиот ден ќе забележиш подобрување.

На xnotyourbabex му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Јас искрено најголемо подобрување на кожата имам од ниацинамидот на Ревокс и Акнефуг. После Акнефуг кожата ти е баш чиста, но малку ја суши, а ниацинамидот во исто време ја хидрира и ја држи мат. Врз него нормално кремата што си ја користиш секојдневно.

14. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Акнефугот е совршен за акни зошто одма ги суши затоа и не се остава повеќе од 5 мин зошто ја гори кожата. Мене поголем проблем ми се црнките и whiteheads кои не можам да ги решам со Акнефугот

На Angy.S и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  15. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    Девојки како се справувате со психолошкиот момент на нечисто лице, пробување производи, менување дерматолози, ново исфрлување од нови производи и на крајот пак нема ефект.
    Јас не се справувам долго, барем според искуства од девојки, моево трае околу 7,8 месеци, ама веќе....попуштам.
    Секое утро мислам леле се случи магија и кога ќе се погледнам....
    И постојано сум на праг да се откажам и ако треба и "гомно" ќе ставам само нека помини.
    Некако to much ми дојде, како опседната станав, константно читам, барам, се анализирам во огледало.
    Последно што сметам е да сменам исхрана целосно, само овошје и зеленчук, ама не може цел живот само на тоа да сум

На Bella Ciao, Sahlene и scorpias им се допаѓа ова.
  16. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Убаво си кажа психолошки момент.. јас би ти препорачала да не се оптоваруваш многу,опушти се малце,кажувај си дека имаш убаво лице,не се гледај на огледалцата што зголемуваат и најважно не се стискај. Секако применувај си некоја рутина на чистење на лицето,вадење шминка обавезно,гел,тоник и крема,биди среќна со самата себе и ке видиш ке има промена. Исхраната нема голема улога,и со тоа не се оптоварувај,јади си нормално.

17. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Пеρиодот е. Во пубертетот хормоните се поаκтивни и тоа се рефлеκтира на целиот лајфстајл а, со тоа и на лицето. Подоцна, во адолесценцијата, овој проблем се надминува и фунκциите во организмот се нормализираат. Аκо и со тоа не се среди лицето, после првиот пораѓај мислам ќе е оκ.

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Мене дерматологот ми препорача јога и доколку шминката прави да се чувствувам подобро слободно да се шминкам. Пробај со намалување на шеќерот до минимум, тоа најчесто прави штета.

На Sahlene му/ѝ се допаѓа ова.
  19. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Здраво. Читам доста девојки користите ниацинамид. И сакам да знам со колку % сте почнале. Дали од 1-5% или повеќе? Некаде читав дека за почетници било подобро од 1-5% ама не можам да најдам со толкав процент. Само тој на Ревокс од 10%. Дали може одма да почнам со тој, или да си барам од другиот со помал процент?

20. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Секоја кожа различно реагира, но мислам дека не би требало да имаш никакви проблеми со овој на Ревокс. Општо ниацинамидот е доста безбеден и мали се шансите за иритација. Доколку баш сакаш да бидеш претпазлива можеш да почнеш со тоникот на Афродита со ниацинамид, па после преку еден ден да почнеш со серумов и на крај можеш секој ден.

На ludamaja10 и jovana03 им се допаѓа ова.