Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    16.509
    Од годинава, штом ги забележав флеките почнав да користам крема со спф, касно сфатив колку е неопходно да се користи спф особено ако имаш светол тен. Ќе земам и од другите продукти, се надевам дека ќе помогне, не очекувам брз резултат знам дека тоа не е воможно, барем да го спречам дополнителното
    појавување. Ако може конкретно да споделиш кои производи ти ги користиш. Фала многу за инфо. :)

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Не ми кажувај, колку сум се сончала низ годините... Флеките ми се чини веќе со години имам, не се сеќавам кога сум ги немала :D.

Моментално го користам Niacinamide 10% од REVOX и друг производ со azelaic acid, но не е баш достапен за Македонија и го купив кога бев во странство. Кога ќе го потрошам, планирам да продолжам со Azelaic Acid 10% исто од REVOX. Ги користам овие бидејќи само тие ми се лесно достапни, односно не бараат онлајн порачка од странство (што е отежната и поскапа заради ситуацијата), а не знам кои други производи кај нас освен тие на Purito ги содржат овие состојки.

Нијацинамидот во производите на Purito е со помала концентрација и производите не се во вид на серуми, како од REVOX. Освен во Deep Sea Pure Water Cream, не знам во кои други нивни производи го има, така што ќе мораш да провериш во состојките.

Нијацинамидот го користам наутро, а azelaic acid навечер, меѓутоа можеш да ги користиш како сакаш, дури и истовремено.

REVOX производите ги има во dm, а можат да се порачаат и онлајн. Ако сакаш да разгледаш производи и од Purito, ги има овде, а како да прочитав некаде и дека имаат продавница или сл. во City Mall.

Lactic acid 10% ми е од The Ordinary, ама повторно, го купив кога бев во странство и уште немам најдено чаре што кога ќе го потрошам, освен ако не се олабави ситуацијата со шипинг (fingers).

Се надевам дека ти помогнав :).

Последна измена: 13 август 2020
    На poppie, ludamaja10, Ева33 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.760
    Допаѓања:
    16.509
    Фала ти многу на деталното објаснување :)

На pdb123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    @Guns N` Roses јас користам ниацинамиц и azelaic acid од ревокс и гледам дека намалени ми се флеките

На Kimberly11, ludamaja10, Guns N` Roses и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    616
    Мене ми се појави сега нов проблем. Почнав да го користам хидро флуидот на Логона со алое вера и мислам дека од него ми се појавија многу ситни акни на брадата и околу образите, се прашувам дали е тоа поради некоја од состојките, се сомневам во Алкохол денат кој е на второ место или хијалуронска киселина. Во некој од постовите на инстаграм имав прочитано дека хијалуронска киселина е возможно да создава акни. Што мислите вие?

6. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    8.263
    Мислам дека е алкохолот.
    Јас имав ист проблем кога користев Алверде козметика. Исто е со алкохол на први позиции и ми сметаше. Иако се природни козметики, не одговараат на секој. Никако на чувствителна кожа.

На Ketchup, eva993 и Besmrten им се допаѓа ова.
  7. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Дали има шанси да ми се појават акни при користење на некој од овие два продукти? Гледам фалени се, и со добар состав, но само што ги купив пред 2 дена и почнав да ги користам на чело се нафрлав со повеќе мали акни.. не знам дали е до некој од овие два производи, или до нешто друго.. инаку немам акни постојано, ми се јавуваат пред циклус, кога сум нервозна, при некои промени во организмот итн
    BB3865FF-6DEE-4F89-8F4B-5C366FB2A297.png 18408C4D-0801-4014-85C2-DE8A05187E1B.jpeg

8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Дали го миеш лицето со вода после мицеларната? Обавезно тоа, бидејќи содржи масла кои можат да ги затворат порите. За секоја мицеларна вода важи тоа дека треба да се исплакне. Најдобро исфрли еден и види дали ќе ти биде подобро, ако не пробај без другиот некое време и така...

На Emilija97mk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Да, ја мијам обавезно..
    Ќе почнам така, да ги користам неизменично, па да видам што ќе испадни :)

10. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Јас се имам исфрлано од мицеларната вода на оливал, само од таа другата не од оваа. Исто имам читано и други членки дека се исфрлале.

11. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    8.263
    Кремата ми е погодена, 3 пакување како трошам, имам комбинирана кожа.
    Мицеларната на Оливал исто ја имам користено, ама како што си пишува на неа, погодна е за double cleansing. После тоа, мора миење со гел или пена за лице, зависи што користиш. Инаку, супер ми беше за чистење на шминка и спф, ама обавезно после миење со пена на Балеа за комбинирана кожа. Сега го користам маслото на Балеа, може да го пробаш, супер е, а доста поефтино од Оливал.

12. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    347
    Има ли некоја искуство со хидроциклин маст за акни? Како можам да ја вметнам во рутината, бидејќи користам и салицилна и нијацинамид?

13. Đanaa18

Đanaa18 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    118
    Нијацинамидот колку време го користиш дали ти помогна за акните нешто? Затоа што го земав вчера не знам дали да почнам да го користам навечер, а од сабаље серум витамин ц

14. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.915
    Од кога ќе ја нанесам кремата за хидратација по некое време чуствувам како да ми се затега лицево или како да се скаменуе не знам да објаснам. Нормално ли е тоа?

15. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Види да не има alcohol (denat.) во кремата.

16. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.915
    Има

17. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Е па веројатно имаш посува кожа или пак дејството на алкохолот е појако, односно веројатно алкохолот се наоѓа во првите состојки (има поголема количина од него во кремата). Аlcohol denat. ја суши кожата, па затоа го чувствуваш лицето затегнато, што е спротивно од тоа што сакаш да го постигнеш со хидратантна крема.

На Ketchup, poppie и raww им се допаѓа ова.
  18. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.915
    Имаш ли предлог на крема која нема да има такво дејство врз лицето?

19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Што ставате на поединечни акни?
    Последно време скоро чисто лице имам ама знае од време на време да ми излезе накоја грда. Масло од чајно дрво не ми помогнало, користев порано кога имав поголем проблем ама никакво фајде не видов.

20. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.856
    Пробај со Леа гелот со клиндамицин, само на акната се става и ја суши. Вака изгледа FB_IMG_1598012592607.jpg

На poi и Tan4ence им се допаѓа ова.