Мислам дека на форумов ја фалеа кремата од Revuele, исто така еве ја користат и дневната крема (ноќната има алкохол) од Balea за ultra sensitive skin (види погоре), а ако имаш многу сува кожа, тогаш може да сакаш да ја пробаш Balea ultra sensitive со urea. Јас лично ниедна од овие не сум ги користела, па затоа ти препорачувам да разгледаш во темата за креми на форумот или да прочиташ рецензии на интернет. Во секој случај, можеш да пробаш и други креми, само гледај да немаат алкохол. Ако не си ја користела често за време на тие две седмици, тогаш можеби тоа purging ти се јавило подоцна, па не можеш ништо да направиш освен да се стрпиш и да почекаш да се среди. Исто така, обрни внимание да не си се нафрлила во овулација/ПМС или да не си јадела нешто што те нафрлува, може до тоа да е, а не до салицилната киселина.
Јас некогаш и во овулација кога сум се поднафрлувам, така што може до тоа ти е, штом досега си немала проблем со салицилната. Почекај и види дали ќе се среди.
@raww кремите на Dt.Hauschka Melissa и на Alverde Aqua hyaluron 24h не го сушат лицето, одлично хидрираат
О навистина јас трет пат ја купувам, иако имам дехидрирана (масна) кожа, ок ми е. Од другава единствено на Хаушка во Еурофарм или Зегин да им побараш тестер доколку имаат, да ја пробаш
Женски предложете нешто за чистење на лицето.Цело ми е мозолчиња поради маската.Досега сум имала чисто лице.Се што пробав не помага
Салицилна киселина (можно е да имаш почетен период на purging, т.е. вадење на сите нечистотии од лицето наеднаш, но ќе се смири по неколку дена) и azelaic acid (ем има анти-воспалително дејство, ем ќе се погрижи да немаш толку флеки после мозолчињата) . Миј го лицето убаво навечер, со нежно средство за миење (да не ти е затегнато лицето откако ќе се измиеш), не ставај шминка на делот од лицето каде што ти е маската бидејќи тоа придонесува кон правењето мозолчиња и миј ја често маската (или менувај ја секој ден) за да не ги нанесуваш на лицето повторно истите бактерии и нечистотии што се собрале во неа.
Да ве прашам дали е нормално од серум витамин ц, на почетокот црвените точки шо ми се од акни ми поцрвенеа ептен од прво ставање после пола саат. :/
Dali nekoj znae kade moze vo Makedonija da se najdi kremata ili masta Flogocid? I dali nosat ovde proizvodi od No Bump?
Ја има флогоцид, но искрено не знам каде, мене ми ја најдоа одамна. Прашај во аптека, ако нема таму тогаш во некоја земјоделска.
Пробај 2-3 дена, ако ти се вцрвенува сеуште прекини со употреба или смени серум може и да е до серумпт мене од др Витон ми се исфрлаше лицето
Масажа на лице, кога ќе користиш серум за лице ќе се масираш со него. Го има во дм, околу 7 евра 8 е. Ефектите се тоа што помага при детално нанесување на серумот и убаво навлегување во лицето. Исто така имаш на јт видеа како правилно се користи и лицето( ќе го масираш од долу од брадата па накај ушите) , како со малиот дел се масира кај очите. Гледај ги видеата ке ти стане појасно.