Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Anod10

Anod10 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    95
    Ако си од Скопје ја има во Еурофарм кај Рекорд како Флогодерм, истата маст е.

На Bellaa1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. secretboy

secretboy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Ne moziah da koristis nivea i da sakash liceto da ti bidi cisto. Nivea ima tolku toksicni produukti vo svojot sostav shto shetno e i da go mirisnish a ne na lice da go stavish. Probaj malce so medicinska kozmetika, ne e vazno dali ke zemesh vichy, avene, la roche posay site tie imaat svoj termalni vodi koj gi koristat vo svoite proizvodi. I stavi betametazon barem dve nedeli da se smiri vospalenieto. Posle dva meseci prefrlise na organska kozmetika i do krwjot na zivotot. Ovie akni mozno e da baraat i antibiotik a i probiotici. Zatoa od antibiotik ti prepiracuvam bilo koj na koj znajsh deka ne si alergicna i go imash dosrga koristeno 14dena da zemas i voedno probiotici. Za dva meseci ke bidish staklo. Ako imate nekoj koj pravi mezoterapija ili dermoabrazija onamu kade shto zivees bi bilo super. Za zal lekuvanjeto na aknite ponekogash koshta pari, no se isplati zaradi rezultwtot.

На Gi.ir.ll192 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Đanaa18

Đanaa18 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    118
    Ќе пробам така, фала ти

4. srcka_srcka

srcka_srcka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    17
    Здраво девојки. Пред 1 месец ја купив (800 ден и е цената) кремата со витамин А од true alchemy, но во меѓувреме успеав да набавам ретинол и кремата не ја користам, речиси е цела. Доколку некоја девојка сака да ја користи со задоволство би и ја поклонила бидејќи во спротивно ќе треба да ја фрлам. ако има заинтресирани нека ми пишат

Прикачени фајлови:

Последна измена: 25 август 2020
  5. secretboy

secretboy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Jas ke ti ja kupam ne ja frlaj

6. Gi.ir.ll192

Gi.ir.ll192 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    756
    На youtube, @Biodevojka, има преубаво видео, погледни го.:l:

На koritsaki и Biodevojka им се допаѓа ова.
  7. Panda girl

Panda girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    188
    Lugjenca jas se navlekov na forumov I vasite soveti, pa resiv da probam nesto novo :D

Прикачени фајлови:

8. Happywomen

Happywomen Нов член

Се зачлени на:
    22 ноември 2019
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Ako moze mala pomos na liceto probav poveke raboti da go isciatam isto i odenje na tretmani 27 godini sum be molam kazete nekoja dobra krema,maska,serum ednistavno kako da go tretiram.

9. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Објасни го проблемот, каква кожа на лице и до која цена сакаш производи.

На poppie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Happywomen

Happywomen Нов член

Се зачлени на:
    22 ноември 2019
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Pa kimbinirana mi e i sklona na akni do kaj 1000 den ne sym vo moznost poveke

11. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Во ред сакаш самп крем или и за миење?
    Доколку е само крем може да ти препорачам на Др. Хаушка со мелиса за комбинирана кожа околу 1000 мкд беше. Малку е поскап како крем затоа и те прашав дали имаш 1000 мкд само за крем или и за средство за миење. Од поевтините на Др. Конопка околу 350 или на Алверде аква 24 исто тука некаде околу 300.
    За миење според мене за комбинирана кожа најдобра е пената од Натура Сиберика која ја користев пред извесен период и ептен бев задоволна околу 500 мкд горе долу. За било што слободно пиши. Поздрав.

На T.e.d.d.y и koritsaki им се допаѓа ова.
  12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Гел за миење лице Балеа мед, нешто предобро е и цената му е околу 150тина ден, а крема Биодерма сенсибио, таа е нешто под 1000 ден. дерматологот ми ја препорача.

13. wings12

wings12 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2020
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    195
    Цел живот имам акни, во минатото беше полошо и користев разни сретства за чистење. Па пред некоја година почнав да користам Леа лосион против акни по препорака на другарка и стварно ми помогна. Сега сакам да го намалам порите и да ги отргнам флеките што останаа, имам мрсна кожа може да ми препорачате производи?

14. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    2.601
    Мислам дека можеш да пробаш со салицилна киселина и ниацинамид. Салицилната помага и за акни и за намалување на пори а ниацинамидот за регулација на себум и намалување на флеки:) Прво почни со едниот серум па после некое време вметни го и другиот, немој двата наеднаш. И не користи секој ден туку како за почеток доволно е два пати неделно:) Салицилна се нанесува на сува кожа и најубаво е навечер да ја користиш

На wings12 и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  15. Anod10

Anod10 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    95
    Дали некој може да ми каже цена за Bioderma sebium sensitive кремата?

16. wings12

wings12 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2020
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    195
    Screenshot_20200727-214512_Instagram.jpg
    Oва го имам видено кај bunnybeautyinc дали воопшто работи?

17. yourfavoritegirl

yourfavoritegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    797
    Околу 900 денари е.

На Anod10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. QueenBeyonce

QueenBeyonce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    850
    Мене ова ми го препиша лекар кога се борев со акни, не ми помогна воопшто. Ми направи уште поголеми проблеми и црвенила. Но сепак, секоја кожа е различна. На некој може ќе му помогне.

На Astrum.Obtutus му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Здраво девојки. Имав акни цело време на образите но тие целосоно ми се исчистија и сега почнаа да ми излегуваат без престан на брадата, ситни од околу црвени и со гнојни врвови, како што читав на тоа место пишува дека се појавуваат поради хормонски дисбаланс па ме интересира доколку некоја имала сличен проблем дали има шанси да е од нешто друго и што би помогнало, во секој случај планирам да ги проверам хормоните бидејќи одамна ги немам, но до тогаш треба да чекам цел месец па доколку некоја од искуство може да помогне, благодарам .

20. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    78
    На многу девојки (воедно и мене) ни се појавуваат акни во тој предел поради носење на маски овој период. Имав посебна рутина наутро и навечер користев и серум со киселини и ред други производи но ништо не ми помогна како што ми помогнаа третманите. Мој совет ти е да се обратиш кај стручно лице додека ти се исчисти а потоа да си имаш посебна рутина за наутро и навечер во која ќе вклучиш пример серум со киселини три пати неделно навечер за ексфолијација како превенција за создавање на нови акни.