Ne moziah da koristis nivea i da sakash liceto da ti bidi cisto. Nivea ima tolku toksicni produukti vo svojot sostav shto shetno e i da go mirisnish a ne na lice da go stavish. Probaj malce so medicinska kozmetika, ne e vazno dali ke zemesh vichy, avene, la roche posay site tie imaat svoj termalni vodi koj gi koristat vo svoite proizvodi. I stavi betametazon barem dve nedeli da se smiri vospalenieto. Posle dva meseci prefrlise na organska kozmetika i do krwjot na zivotot. Ovie akni mozno e da baraat i antibiotik a i probiotici. Zatoa od antibiotik ti prepiracuvam bilo koj na koj znajsh deka ne si alergicna i go imash dosrga koristeno 14dena da zemas i voedno probiotici. Za dva meseci ke bidish staklo. Ako imate nekoj koj pravi mezoterapija ili dermoabrazija onamu kade shto zivees bi bilo super. Za zal lekuvanjeto na aknite ponekogash koshta pari, no se isplati zaradi rezultwtot.
Здраво девојки. Пред 1 месец ја купив (800 ден и е цената) кремата со витамин А од true alchemy, но во меѓувреме успеав да набавам ретинол и кремата не ја користам, речиси е цела. Доколку некоја девојка сака да ја користи со задоволство би и ја поклонила бидејќи во спротивно ќе треба да ја фрлам. ако има заинтресирани нека ми пишат
Ako moze mala pomos na liceto probav poveke raboti da go isciatam isto i odenje na tretmani 27 godini sum be molam kazete nekoja dobra krema,maska,serum ednistavno kako da go tretiram.
Во ред сакаш самп крем или и за миење? Доколку е само крем може да ти препорачам на Др. Хаушка со мелиса за комбинирана кожа околу 1000 мкд беше. Малку е поскап како крем затоа и те прашав дали имаш 1000 мкд само за крем или и за средство за миење. Од поевтините на Др. Конопка околу 350 или на Алверде аква 24 исто тука некаде околу 300. За миење според мене за комбинирана кожа најдобра е пената од Натура Сиберика која ја користев пред извесен период и ептен бев задоволна околу 500 мкд горе долу. За било што слободно пиши. Поздрав.
Гел за миење лице Балеа мед, нешто предобро е и цената му е околу 150тина ден, а крема Биодерма сенсибио, таа е нешто под 1000 ден. дерматологот ми ја препорача.
Цел живот имам акни, во минатото беше полошо и користев разни сретства за чистење. Па пред некоја година почнав да користам Леа лосион против акни по препорака на другарка и стварно ми помогна. Сега сакам да го намалам порите и да ги отргнам флеките што останаа, имам мрсна кожа може да ми препорачате производи?
Мислам дека можеш да пробаш со салицилна киселина и ниацинамид. Салицилната помага и за акни и за намалување на пори а ниацинамидот за регулација на себум и намалување на флеки Прво почни со едниот серум па после некое време вметни го и другиот, немој двата наеднаш. И не користи секој ден туку како за почеток доволно е два пати неделно Салицилна се нанесува на сува кожа и најубаво е навечер да ја користиш
Мене ова ми го препиша лекар кога се борев со акни, не ми помогна воопшто. Ми направи уште поголеми проблеми и црвенила. Но сепак, секоја кожа е различна. На некој може ќе му помогне.
Здраво девојки. Имав акни цело време на образите но тие целосоно ми се исчистија и сега почнаа да ми излегуваат без престан на брадата, ситни од околу црвени и со гнојни врвови, како што читав на тоа место пишува дека се појавуваат поради хормонски дисбаланс па ме интересира доколку некоја имала сличен проблем дали има шанси да е од нешто друго и што би помогнало, во секој случај планирам да ги проверам хормоните бидејќи одамна ги немам, но до тогаш треба да чекам цел месец па доколку некоја од искуство може да помогне, благодарам .
На многу девојки (воедно и мене) ни се појавуваат акни во тој предел поради носење на маски овој период. Имав посебна рутина наутро и навечер користев и серум со киселини и ред други производи но ништо не ми помогна како што ми помогнаа третманите. Мој совет ти е да се обратиш кај стручно лице додека ти се исчисти а потоа да си имаш посебна рутина за наутро и навечер во која ќе вклучиш пример серум со киселини три пати неделно навечер за ексфолијација како превенција за создавање на нови акни.