Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга јас би ти препорачала кога ќе почнеш со едно терај со тоа не мешај многу. Според мене нијацинамид.

На avocado му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Цел живот имам проблеми со акни. Пробав секакви продукти. Првата промена ја забележав кога ја сменив исхраната. Отфрлив се што е богато со рафинирани шеќери, брза храна, брашно, грицки. Има огромна разлика. Но, исто така решив да инвестирам и во поскапа нега за лице. И овој пат бев упорна. Претходно ќе купам нешто, ќе го користам една недела и одма го фрлам, готово не помага. Сега си направив рутина, дневна и ноќна. Преку ден го мијам лицето со природен сапун од зеолит, а потоа ставам салицилна киселина од Revox, а кога ќе се исуши, нанесувам effaclar duo la roche posay. Секој трет ден користам маска за лице, задоволна сум од fancy handy, мирисаат неубаво, ама тоа е затоа што се поприродни. Еднаш ќе ставам глина, еднаш алое вера, трет пат глина на Freemans. Навечер пак го мијам лицето со истиот сапун и нанесувам продукти против брчки од линијата на Vichy. Ќе се појави некоја акна, те тук таму, ама тоа е минорно, во споредба како беше. Дури и мм кога ќе види акна на моето лице, ми вика, ааа вчера не си ставила од кремчињата, за чудо е во право:). Но верувам дека и самата исхрана има големо влијание.

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.750
    @shz истото сакав да го пишам , како што ти пишала Мишела. Јас со години се борев со акните, баш такво ми беше и мене лицето. Каде не одев, на кожно, ме мачкаа со течен азот, па купувај оваа онаа крема, па лосиони и др глупости, на крај почнав со испитувања и испадна проблем со хормоните. Од кога почнав терапија ми се промени животот буквално, лицето чисто ми стана ,но те совртувам обавезно да си напрабиш проверка, ништо на своја рака да не земаш... Имам стари постови на темава, баш пребарај :)

4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Девојчето е со сериозна форма на акни, а ти и препорачуваш да се консултира со самопрогласена блогерка на интернет? И патем, типката предлага исклучиво производи кои и пуштаат поклончиња, а не производи кои реално ти требаат. Којзнае и дали знае што реално ти треба.
    @shz да си направиш испитувања, да се консултираш со дерматолог ако веќе не си и да го решиш проблемот од корен. А мој совет од лично искуство е да пиеш многу вода и да регулираш исхрана. Тоа нема да ти ги излечи акните, но помага, многу помага во целиот процес. Овие акни пред се се за терапија и надзор од стручно лице, особено ако си во пибертет, а потоа ќе мислиш за рутина.

Последна измена од модератор: 25 септември 2020
    На Xtin, Astrum.Obtutus, GirlVolley и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Кој има акни прва работа е да се испитаат хормони, правилна исхрана и да се посети дерматолог. Пазете само кај кој идете. Мене една докторка сакаше роакутан да ми даде да пијам а не ми беше толку страшно лицето

Последна измена од модератор: 25 септември 2020
    На ludamaja10, Vitaly и Gi.ir.ll192 им се допаѓа ова.
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.353
    Ќе ве замолам само да се држи дискусијата до темата. Сите идни коментари околу блогерки и слично ќе бидат тргнати.
    Имаме други теми во кои разговараме за нив, овде секако не им е местото на тие коментари кој каков бил и што правел.

Ве молам без офтопици.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    Можеш ли да споделиш за кое гелче се работи?

8. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    А си имала акни на грбот? Дека на сестра ми поради акни на грбот с не многу на лице , и дадоа роакутан. Во секој случај, ако не е многу лошо лицето тоа е јако да се пие

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Јас имав повеќе акни на грбот отколку на лицево цела бев во акни и црнки. Тоа на 15-16 години сега веќе на 18 скоро ми се исчисти. Најверојатно пубертет исто му беше и на брат ми. Иначе да прејако е не знам колку години после тоа не смее бремена да се остане и пореметува се.

10. jagotka_

jagotka_ Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Ја има некој користено ноќната крема на Биодерма Pigmentbio и како сте задоволни?

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Веќе 8,9м имам проблем со лицето.. Хормони проверив, океј ми се. Имам ситни бубулички или црнки што и да се, по челото, од страна кај очите, некоја и по лице.. Пудра да ставам бетер се истакнуваат. И по брадата многу болни ми излегуваат.. Земав еден лосион ама не ми помага нешто баш. Земав активен кислород, тој така така.. Малку подобро ми беше лицето. Е во Август бев 2 недели во Охрид и таму ми стана стакло, чисто како и порано, се вратив и пак иста песна. 27г сум и никогаш во живот бубулички не сум имала, секогаш чисто меко лице.. Неможам да се гледам! Што да направам...

Гинекологот ми рече да земам контрацепција некое време да пијам, зашто иако ми се ок хормоните, знае мензисот да ми касни... Ми е страв да не си направам бетер...

12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Салицилна киселина да пробаш? ако имаш мрсно лице на мене многу ми помогна

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Не ми е нешто мрсно, нормална кожа... Чудни ситни ситни еден куп имам по цело чело... Неможам да доловам на слика, во живо ми е бетер.. И не ми е јасно зашто во Охрид ми се исчисти скроз, а сега пак.... По брадата па имам големи и болни, ама ај тие знае и да ги нема, овие на чело цело време ми се.. А под очи па тој дел до брада па океј ми е.. Кај има тоа?

Прикачени фајлови:

14. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    @mariz, ова на лицето ми личи ко fungal acne.
    Крема на лицето ставаш ли?

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Ставам една на sattwa, но не ми е цело вакво.. Само челото и кај слепоочниците од страната.. Те повеќе, те помалку, но цело време ги имам. Се мислам да не е нешто по пудрите последни што ги користев.. Па да земам да ја сменам ми е во план..

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Ќе може ли да ми кажеш за која крема точно се работи?

17. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    Таа крема е полна со парфеми, подобро смени ја.

На mariz и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  18. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    268

I moeto celo e isto koristam nivea,
    Pred nejze koristev denska i nokjna isto na nivea.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Нивеа кремите се полни со алкохол, од чисто лице ми се направи лом.

На eliesaab, simoncelicius, Aschenputtel и 3 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Каква би ми препорачале?

@Ketchup со fruit acids е, не сум дома моментално да ја видам точно како беше. Но лицето и пред неа ми беше вака, таа од летово ја ставам... А пред неа ziaja си ставав и си го чистам со Yves Rocher лосион одамна, а вака ми е само некои 8,9м..