Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. ladydy13

ladydy13 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    445
    Јас имав таков проблем, дехидрирана кожа и после шминка ми се лупеше носот и поретко челото. Тогаш не си го негував лицето (користев само пена (facepalm)) и проблемот го решив со вметнување на целосна рутина.

На mila7 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.082
    Лицето ми се исчисти многу од оваа комбинација , порано ставав милиони серуми сега само основни работи и навистина си видов резултати за две недели ( а имам акни особено околу устата и брадата , дополнително и од маските што ги носам)

1. Afrodita пена со лимон
    2. Hada Labo хидратор
    3. Azelaic acid од TheOrdinary
    Предобра и лесна комбинација

На simoncelicius и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  3. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Јас само сакам јавно да ја пофалам @Lepaaa , премногу ми помогна околу лицето и да ја исконтактирате, ќе ви ги скрати маките :l:

На hermosa, senza.parole, Lepaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.924
    Дека се преселив и чекав 1 месец да ми стигнат производите за чистење лице, "несакајки" стигнав до чисто лице какво до сега не сум ни имала. Користејки Dove сапунчиња и крема на Fleureance Nature и Eucerin. Уште си се чудам дека секој нареден ден се будам со се почисто и помазно лице. Си земав и свилена навлака за перница. Топ комбинација.

На prominent и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  5. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    @IamSexyAndIKnowIt и јас забележувам дека кога користам сапун од Dove, лицето ми е неверојатно чисто. Во комбинација со тоникот за нормална/комбинирана кожа од Garnier :)

На simoncelicius, ludamaja10 и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  6. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.924
    Да? Супер. Некои се жалаат дека го суши лицето, ете тоа е моментален ефект после миење инаку не ми го пресушува. Одма ставам лесен крем и сабајлево се будам со почиста кожа. Dove сапунот ми има ефект на double cleaning, онака ептен длабински исчистено лице. Ама не сите Dove ми се погодени. Овај renew skin е најдобар.
    Обични сапуни и некои од средствата на Нивеа ми го имаа пресушено, Effaclar гелот исто. А, Dove не.

На simoncelicius, ludamaja10 и prominent им се допаѓа ова.
  7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.754
    @IamSexyAndIKnowIt јас новиот гел за микро-ексфолијација од Ефаклар го користам и не ми ја суши кожата како другиот на Ефаклар. И од другиот бев задоволна , ама овој е подобар. Не знам дали го имаш пробано:)

На tamche995, GirlRose, senza.parole и 3 други им се допаѓа ова.
  8. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    395
    Извинете офф топик, ама од каде ја зема навлаката?:D

На ludamaja10 и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  9. loredanamedusa

loredanamedusa Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    Дали знаете од што се појавуваат мали акни на челото и некоја крема или нешто што да ставам ако знаете за да ми поминат?

10. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.924
    @koritsaki го немам пробано, а у план сум да го купам Toleriane.
    За масна кожа што и да користам ми ја суши. А, вака си го најдов лекот сега.

@xxx-ba од svilahomemade побарај на инста од Битола се вршат достава. 300 денари една навлака, а имаат и плус други производи. Не е чиста свила, некој италијански квалитетен сатен е, ама доволно за да не се стругаат лицето и косата од обичните навлаки. Мек и удобен за спиење. Сепак поздраво е за кожата.

На xxx-ba и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    2.601
    Пробај со салицилна киселина

На Kimberly11 и loredanamedusa им се допаѓа ова.
  12. Sleepy

Sleepy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    298
    Јас таквите "акни" ги средив само со црвениот пилиг на The Ordinary.
    Еднаш неделно, 5 минути за почеток. Се разбира и двојно чистење навечер, секој ден.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Petrou28

Petrou28 Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    dali nekoja od vas gi piela diane 35, a e pusac? Na internet pisuva deka ne smeat pusaci da gi pijat, i sum mnogu golem skeptik i zaradi site nesakani dejstva. Inaku treba da gi pijam zaradi akni, bidejki 2 ipol godini veke nisto ne mi pomaga za liceto.

14. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    јас имам пиено диане 35 заради проблеми со јајниците и многу се здебелив тогаш но лицето ми се исчисти но јас не сум пушач најдобро лекарот прашај си го

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Девојки, со години се мачам со овие акни што не сум пробала но ништо не помага, сум била и на дерматолог ми се подобрило 2,3 месеци и пак исто, испитано имам се, немам ни полицистични јајници а и хормоните ми се супер, имам читано за далацин ц но не можам да го најдам никаде, не знам веќе што да правам. 4 месеци користев ниацинамид но ништо, скоро недела почнав да користам сапун ассо дерм и хлоракол. Потребен ми е некој совет бидејќи смачено ми е од се и сешто а нема ефект од ништо веќе 10год. и срам ми е без пудра да излезам ..Доколку знаете може да ми предложете и некој добар дерматолог кој навистина ви помогнал.

Прикачени фајлови:

16. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Лично мислење е дека дерматолозите не се замараат толку со акни од причина што каде и да отидеш секој дерматолог си има сврзано договор со одреден бренд за skincare што не секогаш значи дека тебе баш тој бренд ќе ти функционира најдобро. Јас би ти препорачала да го миеш лицето со сапун од активен јаглен на Nesti Dante, и би ти кажала да користиш чистач на Uriage Hyseac-линијата и земи соодветна крема во зависност од каква ти е кожата дали сува, комбинирана, или мрсна си имаат и они соодветни креми. Каква козметика и да користиш за третман на акни ХИДРАНТНА КРЕМА Е ОБАВЕЗНО со оглед дека сеуште до сега не сум сретнала крема против акни а да не ја суши кожата (што е нормално поради тоа што мора лачењето на себум да се доведе на едно нормално физиолошко ниво). Исто така би ти кажала дека и редоследот на кој ги нанесуваш производите е многу битен. Почни со чистење на лицето со мицеларна вода доколку имаш шминка, доколку го користиш сапунот на Nesti Dante следен чекор ти е тој, ТАПКАШ со пешкир по лице не триеш, и следен чекор ставаш од чистачот со нежни кружни движења со рацете го поминуваш лицето. Потоа исплакнуваш и сега веќе кожата ти е чиста така што би можела да го продолжиш третманот со кремата против акни и соодветен серум ако ставаш на други делови од кожата каде што немаш акни. Ова би било идеално како вечерна рутина. А од сабајле го повторуваш истото само место крема за акни ставаш хидрантна крема и спф . Хидрантна крема и крема против акни никако не смеат да се комбинираат. Се надевам ова ти беше од помош и со среќа . Mене лично ми помогна на Uriage , што може за тебе нема да биде случај но можеш лесно да замениш со Eucerin, La Roche Posay, Vichy или пак Bioderma

На Angie1432, lolitaaaa, Shugarspice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Nutri001

Nutri001 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    52
    Zdravo dali moze nekoj sto se razbira dobro da mi odgovorii...
    KORISTAM PENA ZA CISTENJE LICE, POTOA TONIK, I POSLE TONIKOT STAVAM ANTIBIITSKO MASCE ZA AKNI... E SEGA PRASANJETO MI E DALI POSLE MASCETO MOZAM I SMEAM DA STAVAM NEKOJA HIDRATANTNA KREMA? NEZNAM DALI SE STAVA VRZ MASCETO DRUGA KREMA? ILI AKO STAVAM KREMA DA NE STAVAM OD MASCETO? VI BLAGODARAM

18. Elena777

Elena777 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2019
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    19
    Дали салицилна киселина може да се користи секоја вечер? И дали со таа киселина може да се користат и други киселини?

19. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Ти благодарам, баш ќе пробам така. Само ако може да ми кажеш каде можам да ги набавам?

20. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Еве јас да го споделам мојот пат до чисто лице. Значи пред скоро година имав многу многу нафрлано лице со акни гнојни и црнки. Во тој период го миев лицето со балеа пена и го чистев со лосион од леа. Зимата го пробав режимот на чистење на една феминка во темава го имаше споделено со цефалексин антибиотик и алкохол и поприлично ми се среди лицето. Кога почна ситуацијава со вирусов една моја пријателка ми кажа да ставам алое вера на лицево секоја вечер пред спиење. По еден лист од алоето го трошев за една недела бидејќи ставав и одсабајле. Додека го ставав алоето одма ми ги сушеше новите бубилици што излегуваја и по скоро месец ипол континуирано ставање лицево скроз ми се исчисти и имав мазна кожа после 2 години на лице. Сега го го чистам со лосион на eveline иго мачкам со хидрататна крема од clean&clear