Dali ima nekoj iskustvo za tretman so laser vo 8mi septemvri po moznost sega skoro za da mi ja objasni procedurava za zakazuvanje termin, dali voopsto pravat tretmani sega so koronava?
Мене овој производ крајно многу ми ја суши и воспалува кожата и затоа престанав да го користам. Исто и друг производ од истата линија го прекинав од истите причини. Инаку осетлива и масна кожа имам.
Јас имам комбинирана кожа со мрсна Т-зона, а делот околу брадата и челото склон кон акни, а од еуцерин веќе го користам кремот со 50 фактор и баш сум задоволна. Затоа сакав да пробам и за чистење лице да е исто од еуцерин. Колку се движи цената 700-800 ден.?
Zdravo sakam da ve prasam Na nekogo iskrenobsto mu pomognalo nekoja krema rutina nekoj tretman so fleki od akni maka izmaviv dodeka gi otstraniv aknite a sega nemozam nikako da se oslobodam od crveniloto od flekite.. citam vo postari poraki nekoja krema od nekoj covek sase ja falat mnogu dali mozebi nekoj ima nekoj podetalni informacii
Пробај со друг производ од Eucerin. И јас го користам тој со 50ка фактор и е наајјдобар од се што сум купила до сега. Ама другите производи од Eucerin не ми чинат, како и овој со C vitamin крем серумот.
Здраво девојки Имам мака со лузни од акни и црвенило дали некоја има искуство со некој креми препарати што и побогнале.
Дали може некој да ми предложи некој серум за пори и црвенила од акни? Иначе моментално пијам Диане 35 таблети поради полицистични и акни и користам Сона крем но резултатите беа видливи од Соната на почеток, сега некако не. Еве ја на слика моменталната состојба на кожата. Доколку некој може да ми предложи нешто што би го решило ова би била благодарна. Цената не е битна. Да се надоврзам само на горниот пост, во план ми беше да пробам со серум со салицилна киселина, но не сум сигурна дали е тоа нешто што би го решило проблемот. Затоа сакам некој да ми помогне околу изборот .
@Biodevojka Пак јас. Користам еден антибактериски сапун против акни наутро и навечер, ме интересира дали му е добар составот и дали навистина би помогнал. Sodium Tallowate, Sodium Cocoate, Glycerine, NaCl, Tetrasodium EDTA, Tetrasodium Etidronate, Irgasan DP 300, Peppermint Oil
Имам 21 година. Имам комбинирана кожа со мрсна Т - зона и многу отворени пори. Да ми препорачате некоја рутина за лицето (миење, хидратација). Исто така во последно време забележувам и темни кругови под очите и по некоја ситна брчка кога се смеам. Дали на оваа возраст веќе треба да се започне со користење на некои креми против брчки?
Ќе си земеш мицеларна вода, или средство на маслена база за чистење навечер, некој гел или пена за измивање (препорачувам пена, понежна е за лицето, и јас имам комбинирана кожа), добар тоник за лице, и соодветен крем за возраста. Јас лично ги користам производите на Конопка, Натура Сиберика и Оливал во комбинација, лицето ми е средено, порите ми се видливо намалени, на носот треба уште работа, ама генерално посредено ми е лицето. Навечер прво ќе го чистиш лицето со мицеларната вода, после ќе го измиеш со гелот/пената (што и да одбереш), после тоа со тоник и на крај кремот. За брчките засега ќе ти биде доволно добар хидратор да користиш, хијалуронска киселина, може и серум со витамин Ц за да ти ја освежи кожата, а за темните кругови мислам дека кофеинот помага, ама немам лично искуство. Ако користиш хијалуронска киселина, имај на ум дека се става исклучиво на влажна кожа (после тоникот може) и обавезно врз неа мора да се стави крем, во спротивно ќе ти ја извлече влагата од кожата и лицето ќе ти изгледа дехидрирано. И воопшто, ако кожата лачи премногу себум, најверојатно е дехидрирана, и тоа со редовно чистење и навлажнување би требало да се среди и порите да се намалат, барем кај мене е средено, лицето нема сјај од мрсно, туку здрав сјај. Во секој случај, почни прво со класичната рутина, мицеларна - пена/гел - тоник - крем. После со тек на време ќе вметнуваш и други производи ако ти се потребни.