Драга од масти присутни се само кравја маст и кокосово масло...Има многу подобри сапуни, ти самата може да си направиш подобар. Види некое од видеата на јутуб. Драга рано е за креми против брчки. Ти треба само добро да хидрираш и да ја нормализираш кожата. Со правилната хидратација и вистински производи може да ја оддржиш кожата еластична и да ја спречиш појавата на брчки. Јас би ти препорачала следново: 1. Пена за миење на Натура Сиберика 2. Крем калминг на Др. Конопка. Користи ги овие два месеци и ќе видиш промена и подобрување на состојбаа на кожата. Почни амо со овие два. Ако инсистираш и ан тоник тогаш земи го спрејот на Новексперт со цинк. Тој е одличен за комбинирана до масна кожа со акни или други неправилности, особено сега кога сме приморани да носиме постојано маски па дури и надвор.
Zdravo Mi treba nekoj da me upati sto da koristam za liceto, imam akni vo predelot na bradata i na cheloto po nekoja (1-2)(imam policisticni jajnici). Kozhata mi e mrsna vo T zonata Ako moze nekoj da mi predlozi nekoja rutina dobra da pocnam da koristam sto najmnogu bi mi pomognala. Blagodaram odnapred
Советот од биодевојка Пена за миење на Натура Сиберика 2. Крем калминг на Др. Конопка. Пена за миење на Натура Сиберика 2. Крем калминг на Др. Конопка.
Наутро-чистач за лице (било каков,јас ја користам пената на афродита) ,активен кислород,витамин Ц,крема за лице и СПФ! Навечер-мицеларна,повторно чистачот од утрото,активен кислород,ниацинамид и крема. Лицето ми сија буквално,кожата е хидрирана и флеките од акните кои ги имав стискано избледеа
Da megutoa imam informacija deka nema uvoz vo mk veke zatoa prasuvam dali nekoj vo blisko vreme videl vo nekoja apteka proizvodi sekade kade sto prasav gi nema Imaat samo nekoj proizvodi za nega na telo drugi proizvodi nemaat
Драга слободно пиши ми каков тип на кожа имап, колку години, каков ефект сакаш, која проблематика итн. Ќе ти предложам нешто. Поздрав Ти одговори @Nutri001 и јас се согласувам со неа...јас само тие две би ти ги препорачала, затоа што се навистина предобри а сепак не се скапи. Особено кремот на Конопка од сѐ што сум пробала за рецензија овој бил најделотворен не само за акни туку и за црвенила а кошта само 380 мкд. Подобро здравје. Користи ги барем два месеци. Поздрав.
Совет за црвенило на лицето, најмногу во пределот на образите? Ја користев azelaic acid од TO, ама две паковања потрошив а не видов некој ефект искрено.
Не би рекла дека е суво, малце мрсно на т зоната но во глобала нормално. Не се нафрлам многу, од време на време се појавува некоја бубуљица на чело но нишо страшно. Чистам сабајле/вечер со CeraVe, плус навечер со маслен одстранувач. Сабајле ниацинамид + заштитен фактор, навечер azelaic со хидратантна крема. По се што читав испаѓа дека имам розацеа, но тоа е моја претпоставка, не е потврдено од доктор.
Појди си најдобро на дерматолог, да не глумиме доктори, и да не направиме поголема беља со испробување
Може да ми дадете предлог што да купам за лицето, нешо многу црнки и whiteheads ми се прават и на образите и на вилицата. Имам нормална кожа со мрсна т зона чат пат.Иам изнакупено мал милион ствари, али гледам да сведам на минимум рутината па сега користам тоник на балеа розевиот и ниацинамидсерум, а за гел на the ordinary портокаловиот ама пошо е со гранули (не е за секој ден )планирам да ја земам розевата пена на балеа, па double cleansing да правам со оливал мицеларната па пената, тоникот, ниацинамидот и кремче да ми предложите некое како bumpy ја осеќам кожава оваа на конопка горе шо ја предложивте би ми одговарала? @Biodevojka