Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Bella205

Bella205 Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    32
    Некој искуство со овој производ?
    Eucerin-DermatoCLEAN-Hyaluron-Refreshing-Face-Cleansing-Gel.jpg

2. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    670
    Здраво девојки. Јас цел живот имам чисто лице и никогаш не сум имала проблем со акни, но во последно време почнаа да ми излегуваат од оние големите што зреат со денови и што болат многу, само на челото. Немам наеднаш по многу, по една,две, ќе ми поминат и за некој ден пак нови.. Лицето со години го мијам само со "dove" сапун и ставам нивеа хидратантна (ама само кога ми е посуво, зимно време). Знаете ли нешто да ми препорачате да пробам да го средам, не ми се оди по лекари со ситуацијава...

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    Купи салицилна, и на тие големите ставај ја ( само на тие места ) дека така ќе видиш дсли ти одговара, за 1-2 дена та ги суши

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга ако ми дозволиш да те прашам зошто си користела azelaic acid кога имаш кожа со црвенила?
    Потоа многу важно од што се предизвикани црвенилата како резултат на што се појавиле...
    Ако сакаш прати ми слика во приватна порака за да видам. Поздрав

5. Nutri001

Nutri001 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    52
  6. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга само што се вклучив имај трпение имам 200 пораки. Не сум стигнала до твојата, ама еве полека почнувам да одговарам на сите. Секако дека ќе ти одговорам. Поздрав.

На Nutri001 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Крема обавезно после миење на лице. Ќе си земеш некоја во зависност од тоа каква кожа имаш. Нивета не верувам дека има добар состав. Сапунот може да ти ја суши кожата, подобра алтернатива ти е некој нежен гел за лице или пена. Исто согледај дали имаш некои измени во исхраната, и тоа може да е причината.
    Најважно, не ги пипкај.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397

9. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Јас имам црвенило само на пределот во образите, и тоа не е константно, туку пример на ладно, промена на температура, ако јадам луто, ако нешто се засрамам одма се појавува на образи. Иначе не е многу изразено. Откако знам за мене е вака, не е некоја нова состојба.
    Читав дека се препорачува azelaic acid за црвенило, затоа и ја користев.

10. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    616
    Денес бев на дерматолог и не ми направи никаков детален преглед на лицето туку со еден поглед заклучи дека немам голем проблем. Кога се обидував да му раскажам што се имам користено тој ме прекинуваше и носеше свои заклучоци и на крај ми препиша Далацин антибиотик, за ова не знам немам користено, Лосион Клиндамицин кој нема шанси да го купам, бидејќи е на база на алкохол, а алкохолот ми го прави партал лицето, Акнифуг и Сона да ги користам во исто време, а јас знам дека Соната е ретиноид, а Акнифуг бензиол пероксид и тие не се мешаат и на крајот некој пробиотик. Дали сакаше да ми го доуништи лицето?

На Astrum.Obtutus и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  11. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    90 posto od dermatolozite ova go prepisuvaat, jas bi ti kazala da istrazis sam/a koi produkti najmnogu bi ti odgovarale i da si napravis rutina :)

На Astrum.Obtutus, Flower27, ludamaja10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Dimi_

Dimi_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2020
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    531
    Самомасажа два пати на ден ќе заврши работа.

13. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.066
    Допаѓања:
    10.734
    Се мешаат, сепак не ги мешај како за почеток. Инаку стварно партал ќе го направиш лицето ако почнеш да користиш се што ти препишал. Јас би избрала акнефуг прво, па ако не бива би додала и сона. Секако и добар хидратантен некомедоген крем.

На Besmrten му/ѝ се допаѓа ова.
  14. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
  15. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    733
    Имам проблем со акни, и тоа не само на лицето туку и на вратот, рамењата.
    Не сум била на дерматолог но сакам да видам ваше мислење, дали вие сте имале ваков проблем?
    Во главно се ситни, се појавува и по некоја крупна, но проблемот е што немало ден да ми е чиста кожата (без акни). Хормони гинекологот ми препорача да не проверувам се дури не престанам да дојам.

16. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.284
    Во последно време забележав ситни акни на челото. Не се многу, но бидејќи одеднаш се појавија некако ме вознемирија. Не се ни со гној, ништо, некако поткожни се.
    Некоја препорака што да употребувам?

17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.882
    Допаѓања:
    5.219
    Повеќето дерматолози го препишуваат ова, не е до него. Пробај со Сона и Акнефуг, а врз Соната крема, види ја на Биодерма себиум сензитив. Скоро истата терапија и ја имаа препишано на Зои Блажевска и имаше големи резултати кај неа. Види го видеото на јутуб ако се уште го има.

18. Nutri001

Nutri001 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    52
    Дали некој ги има користено овие производи и како сте задоволни??? Screenshot_20201108_001101_com.android.chrome.jpg Screenshot_20201108_002356_com.android.chrome.jpg Screenshot_20201108_001101_com.android.chrome.jpg

19. Nutri001

Nutri001 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    52
    @Biodevojka што би кажала за производиве? Дали би помогнале за затворени ситни белуцкави комедони?

20. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.924
    Незнам кое ЧУДО се случува ама моето лице е скроз скроз исчистено од сите можни проблематики. Не ми се мрси ич, порите ми се намалени, црвенила и ситни бубулици немам. Значи СТАКЛО!
    А, што направив? Престанав да ги користам сите можни средства за миење лице, и престанав да го мијам секој ден. И кога го мијам, само со Dove сапун, нежно. Спијам на перница со "свилена" навлака. Не излегувам толку често од дома, и после миење ставам крема.
    farmec-gerovital-stop-acnee-crema-ultra-activa-15ml-49431.png
    Само ова крема.
    Резултатите се драстични дури ни самата неможам да си поверувам.
    А, да, и сменив скроз начин на исхрана. Се хранам далеку поздраво од било кога. Без шеќери, без трансмасти, без преработени и конзервирани храни. Строго зготвено дома. И исфрлив 98% млечни производи. Освен јогурт и кисело млеко, друго ништо.

Прикачени фајлови:

На XstrongerX и Elena777 им се допаѓа ова.