Прв пат ми се случува, хормоните ми се во ред, прашината редовно ја бришам и немам пиено антибиотик. Користам производи за чувствителна кожа (гел за миење лице и крема) и плус нијацинамид, но како што кажа феминката погоре ќе пробам да го исфрлам од употреба да видам дали е од тоа.
Дали некој го има користено ? И дали евентуално е сличен со плавиот гел на Биодерма, односно да е толку јак во исушување на кожата ?
Лицето ми е благо речено - катастрофа. Црнки сум полнa. И мозолки во последно време ми се појавуваат, имам мрсно лице склоно кон тоа. Досега не сум користела ништо посебно, па затоа пишувам тука. Ми треба предлог за крема, серум, лосион, било што за да почнам да го негувам. Иди во предвид и некоја домашна маска што ви помогнала.
За црнките= салицилна киселина маска= буквален превод од the Ordinary- за црнките. За одржување на лицето, убав чистач кој нема да ти ја пресуши кожата имаш у ДМ убави а ако сакаш поскапи а дефинитивно предобри- LA ROCHE. O Од друга страна, можеш да почнеш и ниацинамид да користиш, мене тоа многу ми го среди мастењето на кожата во Т-зоната и избегнав доста бубулици. Крема, и СПФ обавезно.
Се става после. Ама ако сега почнуваш, за секој случај, да не има лоша реакција, пробај неколку пати соната после хидратантната, постепено да ја внесиш во рутината.
epa vaka nova sum vo ova skin care, si kupiv nekoi proizvodi so toa sto ne znam dali e pravilen rasporedot i dali fali nesto? imam mrsna ili kombinirana mislam Nautro: 1. 2. 3. Navecer: 1. 2. 3. 4.
Mene ovaa pena mi go isusi liceto i pocna da me cesa mnogu i da mi se crvenee Koja krema i koj gel go koristis?
e toa zaboraviv..5 dena ja pravam rutinava i ne znam sto da mislam, sepak samo chesanje imam i malce me zagrizuva i mislam deka masnotijata na liceto mi e zgolemena a ne znam sto mi deluva loso...
Isfrlija penata i jas neznaev od sto e, I za nekolku dena pocna preeemnogu da me cesa eden saat od koga kje se izmiev imav nepodnoslivo cesanje... Zemi si od apteka eucirin sapunce 180 den e probaj... Jas toa go kupiv posle penata i e super
Што ставате на акна која се прави пред циклус? Значи една акна, да се исуши или барем да не боли. Порано имав нонстоп акни и не се замарав за овие што се прават пред добивање. Но, со серумите ми се среди комплет лицево и точно по една ми се прави секој месец и стои додека добијам, после се повлекува. Ако има некое решение, пошо боли и без да ја допрам, а камоли ако ја допрам или нешто слично. Исто како глава да ме боли.
Си пробала со масло од чајно дрво? Имаш ролончиња со големина на лабело за усни кои во состав содржат чајно дрво, но имаш и чисто масло од чајно дрво по аптеките.
За отокот и болка не знам колку е паметно но јас со мраз пробав на таква болна акна. Следниот ден цело место беше смирено. Едит: мене ме интересира за кој серуми станува збор, ако сакаш да споделиш.
Да земеш пена за сува и осетлива кожа. Јас тоа го направив, и многу ми е подобро, од геловите за комбинирана и масна кожа ми се сушеше кожата повеќе. Со пена за сува кожа ми е таман.