И да напоменам од депилација на образите ми е воспалено местото како флекички и за тоа што би можела да покористам ама да има ефект ..
Па наутро ти треба хидрантна крема можеш да ја земеш Биодерма Себиум Хидра лично јас сум вљубена во таа крема.Убаво го хидрира лицето.И крема со фактор обавезно.Навечер од Биодерма би ти ја препорачала Себиум Глобал бидејќи содржи АХА и БХА киселини.И најбитно...навечер убаво миење на лицето,дали со мицеларна вода па со гел или пак со маслен чистач и гел.Исто како и менување на маските при секое носење или перење.
Moze da mi kazes koj gel za mienje na liceto od bioderma da go zemam-rozeviot ili plaviot? Plaviot pisuva deka e za mrsna i koza sklona na akni. Imam akni no kozata opsto mi e suva. Toa sto pisuva deka e za mrsna nema da stete? Dodeka rozeviot e samo sa suva koza.. @Shugarspice ova i ova moze?
Ако кожата ти е сува,би ти кажала да го земеш розевиот гел Биодерма Сенсибио,би ти одговарал.Не е толку јак како плавиот,нема парфеми во него и е нежен.Земи ја и мицеларната вода розева ако си во можност.Генерално розевиот гел мислам дека одговара за сите типови кожа,така да пробај со него.И да земи ја Биодерма Себиум Сензитив Да да може и оваа комбинација,можеш и со розевиот гел
da rozevata micelarna ja imam taa dolgo vreme Ja koristam super mi e. E sega se mislev samo za gelot dali rozeviot ili plaviot. Plqviot poveke me mamese radi toa sto odgovara na koza so akni. A rozeviot e za suva koza no ne gi tretira aknite. I zatoa sum vo mislenje..
Јас го користам розевиот. Многу е нежен и не ја иритира кожата. Би ти рекла да го земеш розевиот а ако немаш многу акни да земеш нешто како spot treatment и да користиш само на нив. Сум читала масло од чајно дрво било доста ефикасно за аплицирање само на акната. Јас користам benzoyl peroxide но не би ти препорачала да го земеш на своја рака без консултација со дерматолог. Производ со АХА и БХА ќе ти ги чисти порите, но сè уште немам пробано, па не можам да коментирам за овој дел И спф крема обавезно. Кога користиш вакви киселини а и општо многу е важно да ја заштитиш кожата од сонце. И не вметнувај се наеднаш. Оди едно по едно. Почни со гел и обична крема, согледај како ќе ти реагира кожата, па потоа одлучи што следно сакаш да вклучиш во рутината.
Првата слика е од 01.10.2020, а втората од 01.12.2020. Користев крема која што ми ја препорача дерматолог и не ја исушував кожата со јаки производи. Само да ви кажам дека треба многу трпение и многу време за да решиме одредени проблеми со кожата, но на крај се се исплати. Ве молам доколку имате проблем со акни да посетете дерматолог, бидејќи знае најдобро што може да ви помогне. Го кажувам ова бидејќи и јас долго време читав разни рецензии од лекари и козметичарки на интернет за кои уште мислам дека се фантастични, но никако нема да можат да ви помогнат доколку имате сериозни акни, бидејќи доколку некој не не насочи цело време ќе лутаме. Со среќа на сите кои што се борат со акни, сега мене ми останува да се ослободам од лузните кои што ми останаа.
Здраво, дали знаете каде може да купам електрична четка за чистење на лице? Најдов во нептун ама има само една и не ми се допаѓа.
Во Орифлејм видов има со две четки 1800 ден. Сигурно има попуст за членови, па можеш да побараш некој.
Ниацинамидот помага, посебно тој на Ординери бидејќи има и цинк. И како што ти кажале погоре и соодветна крема која е oil free.
Имам чисто лице со по некоја црнка но многу проширени пори. Користам ниацинамид и салицилна киселина, но не гледам некоја промена. Нешто за намалување на порите или третман за истото?