Ми се случило и мене од истата крема, пробај да ја нанесеш со тапкање додека да упие, кај мене одма упива и чудно ми е Пиши ми во порака
Мислам дека биодевојка правеше тоник за лице од 100мл дестилирана вода и 10 капки чајно дрво,можеш неа да ја прашаш.
Мислам дека hydroquinone е забрането да се користи во ЕУ... Види овде, ќе го најдеш во List of substances prohibited in cosmetic products (Annex II). Во List of substances which cosmetic products must not contain except subject to the restrictions laid down (Annex III) пишува дека може да се користи максимум до 0,02%, но за производи за нокти.
Јас ставам и прајмер од essence redness correcting + pore minimizing задоволна сум не се познаваат многу порите
Изгледа не.. и јас користев ниацинамид ама немаше некое подобрување.. Исто јас користам и CC крема на Фармаси наместо пудра, од неа сум многу задоволна.
Девojки кoга немам шминка на мене дали мoже oд нoќната рутина да jа тргнам мицелираната вoда или сепак да jа кoристам?
Вчера се нашминкав по подолго време и иако темелно ја извадив шминката потоа, денеска лицето си го чувствувам некако нечисто и зацрвенето. Што треба да правам за да се смири?
Така и направив. Е сега мојов лосион има алкохол, но досега сум немала проблеми со него, одлично ми одговара бидејќи имам комбинирана кожа на лицето.
Биодерма плав гел - себуим за миење лице. Натура Сиберика дневна и ноќна крема за лице, после биодерма овие ми се фаворит. И од серумите на ординери.
Тоа што ти одговарало секогаш порано не мора да значи дека ќе ти одговара секогаш и во иднина, бидејќи поради (моментални) промени во кожата може нешто да не толерираш (привремено или дури и трајно). Алкохолот не е најстрашното нешто во светот, но може да ги иритира некои луѓе или во конкретниот случај, може да ти е во ред кога ти е нормална (здрава) кожата, но да ти ја влошува состојбата/да го забавува заздравувањето кога кожата ти е веќе иритирана (како што ти е сега тебе). Внимавај и да не ставаш многу парфимирани производи, бидејќи и тоа може да ти смета. За смирување на кожата, освен пантенол, може да помогне и нијацинамид или azelaic acid, ако би сакала да пробаш нешто плус.
Најчесто трае две, три недели макс. Ако и понатаму продолжи може да биде иритација или нешто друго и најдобро е да се прекине.
Здраво девојки, Имам проблем со акните кој што многу ме измачува. Имав пубертетски акни но тие ми поминаа, сега имам 18 години и лани повторно ми се појавија на делот на образите. Не сакав да зимам ништо на своја рака па затоа бев на дерматолог таму ми рекоа да почнам да го користам гелот за миење на лице од LA ROCHE POSAY за мрсна кожа, како и кремата EFFACLAR DUO.. Ги користам веќе 3 месеци и нема никаков ефект. Премногу сум разочарана а имам и доста флеки по лицето затоа што акните еден ден ми се многу јаки а утре дента се смирени.... Што би ми препорачале вие, дали можеби е поврзано со хормоните?
Обавезно провери ги хормоните, бидејќи ако тие не се во ред тогаш џабе ти е што и да ставаш. Доколку е се во ред оди пак кај дерматологот или кај друг и кажи му ја состојбата.
Можно е, испитај хормони и преглед на јајници. Смени го и дерматологот, може тие производи не ти одговараат или се слаби за состојбата.