Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. Bella •••

Bella ••• Истакнат член

Здраво девојки, ми треба совет/ искуство. Како се справувате со milia ? Имам неколку околу очите скоро 2 месеци и никако да се повлечат.. Читав дека салицилна киселина помага, ако може да ми препорачате некоја ( освен таа на Revox) би ви била благодарна.

2. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Салицилна киселина на the ordinary е добра, ја имаш да ја нарачаш од deciem или beautybay. Исто така имам читамо дека помагаат и ретиноиди, па можеш да пробаш и обавезно СПФ. :)

Bella ••• likes this.
  3. MerGrey

MerGrey Активен член

Здраво девојки сакав да ве прашам околу ласерска терапија за акни? Ако може да ме воведете и споделете искуства доколку ги имате.Ме интересира најдобра ординација за тоа, цена, ефекти и контраефекти?

4. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Здраво женски, бидејќи е ова женски форум па не најдов соодветна тема ќе прашам тука, па ако има слободно преместете ми го мислењето. Ми треба after shave balm за дечко ми, значи како млеко да биде такво, да не е лосион. Нека биде со пристојна цена и да се задржува мирисот, сакам да му купам за Нова и зс годишнина таман. Има на диор видов преубав е ама 4000 не ми се дава :worried:

5. Annath

Annath Форумски идол

Може да биде drugstore козметика? Имаш на Нивеа таков, побарај по маркетиве. Баш балзам за после бричење. Би требало и од други марки да има, види во ДМ, има солидни сетови за далеку помалку пари отколку тој на Диор.

ludamaja10 and Dodo1 like this.
  6. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Имаш во сите маркети афтер шејф со пристапни цени. Во глобала сите мирисаат ок, сеа колку трае мирисот зависи, сигурно не колку тој на Диор, ама за тие пари толку е.
    Имаш и сетови и само балзам.

7. Viksic

Viksic Нов член

Кои хормони најчесто би можеле акните да ги предизвикуваат?

8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Естроген, прогестерон, тестостерон, дисбаланс на тироидната жлезда.

ludamaja10 likes this.
  9. MiAmor

MiAmor Популарен член

Покрај тестостерон,може да се испита и андростендион и дихидротестостерон,тоа се машките хормони и во случај да се покачени се дава терапија.

Astrum.Obtutus likes this.
  10. Nutri001

Nutri001 Активен член

Која цена е за испитување хормони? И од каде се зима упат?

11. MiAmor

MiAmor Популарен член

Приватно еден хормон е од 800 па нагоре ,овие хормони може и поскапи да се до кај 1200-1500 -зависи во која лаб. ,а за со упат или дерматолог или гинеколог може да ги препише,матичен мислам дека не може.

12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Во државно испитивав јас пред некоја година, гинекологот те упатува. Цена не се сеќавам, но не беше нешто прескапо. Може некој износ малку поголем од тој за испитување обична крвна слика. Не ме земај за збор. Приватно знам дека било многу поскапо.

ludamaja10 likes this.
  13. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Доколку користиш СПФ задолжително следува double cleansing (мицеларна+пена за измивање)Основата на секоја рутина е double cleansing хидратантна крема и СПФ.Се друго доаѓа како десерт за лицето :)

Larahappy likes this.
  14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Нели зависи каков СПФ користиш? Минералните мислам потешко се отстрануваат само со гел/пена.
    ,,Double cleansing isn’t a must-do for most people; however, it can be worth it under certain circumstances. For example, if you wear heavy or transfer-resistant makeup and a mineral-based sunscreen (those with active ingredients titanium dioxide and/or zinc oxide), double cleansing ensures you remove both the makeup and the sunscreen, which means the leave-on skincare products that follow can better work their magic."
    Јас не ја користам double cleanse техниката и чувствувам дека гелот за лице сосема добро си ја врши работата. Ако имам шминка, обавезно мицерална па гел, но прашањето ми е дали за било каков СПФ и било каков тип на кожа, double cleanse е задолжително?
    Ќе ја тагнам и @pdb123 мислам може повеќе да каже. :)

15. pdb123

pdb123 Популарен член

Еве пред 2 седмици баш сум спомнала нешто околу тоа во темата за The Ordinary (тука се зборуваше за масло како прв чекор од двојното чистење):

IM.TMKQ likes this.
  16. Gi.ir.ll192

Gi.ir.ll192 Истакнат член

Околу олите сум како портокалова, не знам точно како да ви објаснам.. како раничка ми се прави и немам идеја со што да третирам?

17. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Откриј прво точно што ти е,не експериментирај околу очите е многу нежен и чувствителен дел.

poppie and pdb123 like this.
  18. Elena777

Elena777 Истакнат член

Дали некој користи производи од белина за акни?И како сте задоволни?

19. Ele24

Ele24 Активен член

Dali so aknefug treba i spf da se koristi i dali koga se pravi piling (ednas nedelno rece doktorot) isto taka treba pred ili posle piling pak aknefug?
    Za piling sakam da koristam eden vo zeleno pakuvanje od balea za kombinirana kozha
    Thanksss :)

ludamaja10 likes this.
  20. Elence93

Elence93 Форумски идол

Преку ден доколку излегуваш од дома треба да ставиш спф, јас го ставам наместо кремата бидејќи ако ставам од двете ми е премногу. А кога користиш пилинг акнефуг треба после полингот. Тој пилинг е слаб и нема да пречи.

ludamaja10 likes this.