Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. Coco11

Coco11 Активен член

Користев сона и ми се исчисти лицето малце и сега повторно ми е исфрлено,салицилна користев ништо не ми помогна,акнефуг немам користено.Сакам да пробам ниацинамид и витамин ц да ставам.

2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Колку време ги користеше? Треба минимум 2, 3 месеци за видливи резултати. Можно е соната да не била доволна. Јас користев во комбинација акнефуг и сона.
    Ниацинамид колку што знам е за регулирање на себум. Витамин ц за поздрава кожа, но ги немам користено, не можам да кажам дали имаат ефект за акни.

ludamaja10 likes this.
  3. Bella Ciao

Bella Ciao Активен член

Здраво на сите , препорака за добар дерматолог во Скопје ? Благодарам однапред ❤️

4. pdb123

pdb123 Популарен член

Имаш овде тема за тоа.

Bella Ciao likes this.
  5. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Јас го користев пред една година. Ми траеше доста, бидејќи ставав неколку капки. Воопшто го немаше променето изгледот. Океј беше. Инаку прво го мијам лицето со сапун на база на зеолит, ја чисти кожата до темел, па нанесувам серум, чекам да се исуши и нанесувам крем. Почна да ми се чисти лицето, но не драстично. Моментално користам друга комбинација која е феноменална за прекрасна кожа.

Angie1432 and poppie like this.
  6. sofija014

sofija014 Популарен член

Девојки, дали на некоја и се има случено после терапија со контрацепција (во мојов случај Диане 35) кожата да стане екстремно масна ? Откако ги прекинав апчињата после 9 месеци земање, кожата ми е ужасно масна, сабајле кога станувам носот ми е цел масен исто така и по телото ми е масна кожата. И акните повторно ми се појавија. На нет читав за post-pill acne, дека е нормално и дека се случувало поради тоа што организмот сам почнува да ги регулира хормоните, но ме интересираше дали на некоја и се случило истото и како се справила со тоа ?

7. srcka_srcka

srcka_srcka Истакнат член

И мене ми се случи потполно истото. До сега најмногу резултат имам од акнефуг и исхрана без шеќер и млечни производи.

ludamaja10 likes this.
  8. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Што би ми помогнало за овие ситни дупчиња од страна на козметика и дали би се обновила кожата сама од себе или мора третмани? Имав акни во тој предел до пред месец дена не знам дали станува збор за процес на обнова на кожата или ќе ми останат..

Attached Files:

9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Искрено мислам дека само со третмани се решава ова. Со дермоабразија, хемиски пилинзи, дермаролер и филери. И сето тоа секако во ординација за да видат која комбинација да ја применат. Подобро така отколку да фрлиш пари на креми и серуми од кои можеш да имаш некакви минимални резултати после неколку месеци.

ludamaja10 and Butterfly522 like this.
  10. queen04

queen04 Истакнат член

Дали има некој искуство со витамин ц серумот на True Alchemy и ако може да сподели искуство?

11. Elen4e_sonce

Elen4e_sonce Истакнат член

Би ценела совет за почетник, досега буквално само Нивеа дневна крема имам користено за моето лице. Имам 33 години и умерено-мрсно лице. Не сум воопшто склона на акни, кожата ми е океј сега за сега. Би сакала да започнам со нега со цел поспоро стареење на лицето. Читам за најразлични серуми, ретиноли, ц-витамини, киселини ама не знам со што да почнам?

Исто така, сакам да прашам и за хемиски пилинг - некаде во околина на Влае дали би знаеле да ми препорачате?

12. Larahappy

Larahappy Популарен член

@Biodevojka мoжеби ќе ти пoмoгне :)

Butterfly522 likes this.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Веќе месец дена го користам серумот со 13% витамин Ц, и ок е. Не е wow, ама реално, немам некои проблеми со кожата. Помали и побледи флекички обледеа малце, кај поголемите и потемни нема толку ефект. Генерално добар е, ја освежува кожата, пак би го зела. Не сум ни до половина од шишенцето, така што мислам вреди за парите.

queen04 likes this.
  14. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Здраво @Butterfly522 може ли убаво да ми го објасниш проблемот и како настанал? @Larahappy благодарам драга за тагот.

Larahappy and Butterfly522 like this.
  15. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Имам флеки и мали дупчиња настанати од акни предизвикани од носење на маска периодов.. акни повеќе не ми излегуваат, флеките не ме плашат затоа што знам дека ќе избледат додека дупчињата се ситни и не се длабоки, видливи се само на одредена светлина односно се приметуваат само на сонце.

16. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Драга доколку проблемот е предизвикан од носење на маска погледни ја оваа статија која ја напишав баш за таа проблематика. Во статијата ќе најдеш инфо за каков проблем станува збор, од што е предизвикан и како да делуваш и со кои производи. Еве линк

https://biodevojka.blogspot.com/2020/10/blog-post_23.html

Поздрав и ако треба уште нешто слободно пиши.

Butterfly522 likes this.
  17. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Здраво, што би ми препорачале за вакви лузни од акни?
    20210105_130538.jpg

18. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Ако немаш нови активни акни, дај време сами ќе се повлечат. Најпотребно нешто што можеш да го користиш и што ќе го олесни процесот е спф крема за да го заштитиш лицето од сончевите зраци а со самото тоа да не доаѓа до поголемо вцрвенување на лузните.

ludamaja10 likes this.
  19. deskarada

deskarada Форумски идол

Женски, месец и нешто еве користам креми, гел за лице, мицерална, маска за лице од природна козметика. Сакав да сменам се надевав на подобри резултати. Ама лицево покатастрофално и понафрлано не ми било никогаш како сега :(

20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Не секогаш природна козметика значи подобри резултати. Нешто не ти одговара од производите или не се соодветни за третирање на проблемите кои ги имаш.