Имате ли искуство со SECRET CRUSH SCRUB (mk производство)за флеки,акни, поткожни? Да не педизвика акни?
Иритации ми предизвикува на мене. За акни воопшто не е, а ни за флеки. За тело онака пред депилација е океј, ама ништо спешл.
Какви ви се искуствата со витамин Ц серумот? Не сум користела до сега но не знам дали би имал некој видлив ефект, ептен сува кожа имам
Kombinirana koza, cisto lice, so crnki samo na nos na koj odam na klasicen teetman. Povremeno dehidrirana, povremeno se poznavaat prosireni pori samo na edniot obraz, povremeno ne. Sto ke preporacate Vitamin C, Niacinamide, ili serum od Bellina namenet za prosireni pori?
Јас користев вит Ц од др. Витон и искрено не забележав никаква промена, само лицето изгледаше свежо кога ќе го нанесев. Од Ниацинамидот сум многу задоволна, посебно од тој на Ординери. Иако и на Ревокс ми беше ок.
Ако сакаш за црнките се препорачува употреба на серум со салицилна киселина. А ако сакаш за пори намалување, мислам дека @buba4e89 користеше некој серум од белина
Јас моментално користам сона крем и акнефуг и сега поминувам очигледно низ фазата на прочистување, бидејќи ми се нафрли лицето и таму кај што немав акни.
Moze slika da mi pratis od serumot? Inaku ne mi se problem crnkite, zasto mi se skoro neprimetlivi a i si odam na tretman radi niv. Problem mi se porite koi samo jas si gi primekam, no mi preci, na odredena svetlina se primekaat. Obrazite ne se suvi, da receme normalni. Epten sum vo dilema
Koristam terapija na aknefug i laroche posay effaclar duo plus nautro i aknefug i sona navecer. E sega prasanjeto mi e koga da stavam hidratantna krema zosto liceto dosta mi se isusi a isto taka koga pocnav da gi koristam proizvodive akni imav samo na bradata, dodeka pak sega imam i na obrazite. Dali e normalno da mi bide poloso pred da se podobruva ili sepak terapijata ne deluva?
Нормално е на почетокот да е полошо, ама после еден месец треба да оди на подобро. А кремата ставај ја после Сона кремата
Девојки ве молам за совет. Сакав да почнам да користам витамин Ц Но пред 2години имав проблем со лицето ПРЕМНОГУ ми се исфрли од вит Ц од др Витон, е сега не знам дали беше оксидиран или не , па затоа да ми предизвикал акни или може нормално да ме исфрли ( лицето не го трпи?)?
Не те напаѓав, само прашав за да знам за каков ефект мислиш, какви очекувања имаш, за да знам како да ти одговорам . Ако имаш сува кожа, мислам дека освен ако не е некој хидрирачки производ кој содржи витамин Ц (најчесто некој дериват, не чист витамин Ц), нема да почувствуваш некоја wow хидратација. Има разлика бидејќи сепак не е исто да ти е сува кожата и да нанесеш нешто, ама не верувам дека ќе видиш таква разлика како да ти е супер хидрирана кожата. Оттука зависи и сјајот што ќе го добиеш. Колку похидрирана ти е кожата, толку посјајно ќе ти изгледа. Евентуално ако производот е помрсен исто можеш да добиеш сјај.
Ако вклучам дополнителна активна состојка а веќе користам активни состојки, дали повторно би поминала низ purge фазата? Некое искуство со ваков случај?
Здраво. Дали има некој искуство со горење со течен азот на акни? Поточно бев на дерматолог и тој ми кажа така. Многу ме печеше. Рече за една недела да отидам пак. Некако не сум сигурна дали да продолжам, бидејќи тие двете што ги имав поголеми, ми се направија уште поголеми и црвени.
Јас на почеток кога не знаев зошто ми се појавуваат акни бев на кожно да ми ги горат ама ништо не ми помогна, џабе беше кога секој ден нови ми се појавуваа..