Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.444
    Допаѓања:
    5.894
    Мислам дека ако веќе редовно користиш производи за акни кои и онака прават cell-turnover, не би требало пак да имаш purging. Барем мене така ми е логично :?:.

На ludamaja10 и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  2. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    И како ти поминаа? Јас чекам да добијам па да одам хормони да испитам, уште тоа остана.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    5.224
    Не сум пробала, но искрено мислам дека тоа не е трајно решение. Мислам не е мала работа постојано да одиш на такви третмани, треба време и пари. Според мене подобро е да се најде некоја рутина која ќе ти одговара и ќе ти го држи лицето под контрола.

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.677
    Допаѓања:
    106.833

Проблем со хормоните имав :) баш имав пишувано назад на темава каде одев и што ми даваа да пијам. Среќа ми поминаа зошто мака мачев години со акните. Обавезно хормони да испиташ

5. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Џабе и рутина и се, пробав и така, се полошо стануваше. За азотот стварно сум во недоумица, не знам дали да одам по втор пат.
    Ќе испитам хормони па да видиме. Чекам само црвено светло :D
    @koritsaki ќе ти прочепкам по мислењата :$
    Фала ви на одговорите :inlove:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.677
    Допаѓања:
    106.833
    Џабе е рутина ако проблемот е од внатре. Јас претходно што не ставав, ништо не помогна. Баш пиши што ќе направиш :)

Последна измена: 28 јануари 2021
  7. flow30

flow30 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    61
    Мислење за кремава? Веќе ги користам розевата пена и тоник од Балеа и сум задоволна, заедно со Балеа aqua гел кремата, заедно комбинирани сите ми ја одржуваат кожата супер и се осеќа хидрирана.

Прикачени фајлови:

На Ivanagirl20 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    1.066
    Девојки дали некој ги има користено на ревуеле маската и пилингот за лице? Ги користам дневната и ноќната крема океј се, ама сакам да земам и маска и пилинг да видам дали малце од малце ќе ми ја обноват кожава и малце да ме спасат од црнките. :(

9. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.856
    Дали е во ред после миење со бензоил пероксид (акнефуг) да се стави сона само кај акните? Две ноќи ставам и немам иритации, но не сум сигурна дали може.

10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Може, сепак јас ставам прво хидратантен крем па сона после некое време. Не сум имала иритација на овој начин.

11. Ефи Килибарда

Ефи Килибарда Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    11
    Здраво на сите, би сакала совет и помош од некој кој навистина се разбира на оваа тема.
    Отсекогаш имав чисто лице, сѐ до пред неколку месеци кога ми се појавија ситни "pimples" на челото. Забележав и лупење во пределот над вегите и ситни линии по челото (не брчки туку незабележливи линии). Никогаш немам користено козметика за лице и искрено се плашам од негативни последици бидејќи досега на сите мои пријателки со сериозни проблеми со лицето, при користење продукти предложени од дерматолог, лицето им станувало уште полошо. Би сакала што поедноставна и поефтина рутина бидејќи сѐ уште не заработувам свои пари, а исто така да не поминам низ некаква purging фаза или слично бидејки тоа би било кошмар. Буквално сакам само некои основни СИГУРНИ и БЕЗБЕДНИ производи. Совети? Благодарам однапред.

12. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Можеби станува збор за дехидратација. Обрати се кај дерматолог и види што ќе ти каже, па после одлучи дали ќе ги послушаш советите или не. Бидејќи оние производи што за мене се сигурни и безбедни, како што ги нарекуваш, може за тебе да бидат баш спротивни и да ти се влоши состојбата.

На ludamaja10, koritsaki и Ефи Килибарда им се допаѓа ова.
  13. bitches broken

bitches broken Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    zdravo sakam da prassm dali ste gi koristele apcinjata dermabion i dali ste zadovolni?

14. Mucenceto

Mucenceto Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2019
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    13
    Дали некој ги има користено производите на биодерма и како сте задоволни.. и на dr.hauschka

15. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.056
    И мене ми треба совет за производите на биодерма, сакам да почнам еден ред па што би ми препорачале? Имам комбинирано лице, чисто ми е..

16. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    Го користел некој ?

Прикачени фајлови:

17. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.082
    Јас !
    Не вреди !
    Прво и прво лоша пипета ке се утепаш за една капка да фати , второ никаде не е наведено колку % содржи витамин Ц ! Никакви резултати , едноставно онака е , јас не го препорачувам на никој ..

На Kimberly11, Lollipop_123, ludamaja10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Malerzena

Malerzena Нов член

Се зачлени на:
    4 февруари 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Мене ми го исчисти цело лице! Топло препорачувам

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.677
    Допаѓања:
    106.833
    @pikabu5 @Mucenceto dr.hauschka одлична е кремата за лице мелиса, наменета за комбинирана кожа, ја користев порано и бев презадоволна. Од Биодерма имав пробано мицерална вода (и таа за сува и масна кожа) за обично пребришување лице е ок, за вадење шминка не вадат ништо поготово од очи.
    Гелот за лице плавиот sebium е супер (за мрсна кожа). Кремата со спф 50 ми беше многу мрсна на лице , иако пишуваше дека е водоотпорна..

На Tinushka, Mucenceto и pikabu5 им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    Биодерма па нема да правам споредба. Хаушка почнав да користам пред некое време:
    Млекото за миење - уште не можам да дефинирам. Убаво ја прави кожата, ама незнам дали е делотворен за тешка шминка иако на очи кај што нели има најголема концентрација убаво ми ги чисти и не надразнува
    Кремата за миење - одлична. Остава многу пријатно чувство на кожа, не ја суши. Ама ова е за не шминкано лице. Ако има шминка мора чекор за чистење пред неа.
    Тоникот (clarifying) - многу убаво чувство ка хидратација на кожата остава
    Мелиса кремата - исто многу сум задоволна

На Mucenceto и koritsaki им се допаѓа ова.