Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Драга моја за црнки најдобар лек е да земеш некоја глина (зелена, бела или најдпбро расул) да ја раствориш со малку вода или зелен чај и да ја нанесеш на лицето двапати неделно само на местата каде има црнки (не на цело лице). Не ја оставај комплетно да се исуши, штом почне да затега веднаш миј. Глината има неверојатна моќ да ја чисти кожата. Поздрав.

AnaRose and Mucenceto like this.
  2. Sanniii

Sanniii Популарен член

На iherb ги има.

3. Macito007

Macito007 Популарен член

Screenshot_20210307-210723_Instagram.jpg

Screenshot_20210307-211240_Instagram.jpg
    Дали некој ги има користено овие производи да сподели искуство? :)

AnaRose likes this.
  4. Mucenceto

Mucenceto Истакнат член

Maskata da i katastrofa mi bese mene meka ti ja pravi kozata da ama kako mi gi popolni porite so crno sega se tolku povidlivi uzaaas :(((

5. Bicc

Bicc Истакнат член

Фала ти многу. Земав витЦ на др.витон и Еуцерин крем за лице со хијалурон и СПФ 30. За навечер азалаична и хијалурон. Ќе видиме како ќе оди :))

Aztec likes this.
  6. AnaRose

AnaRose Активен член

Здраво, сакам да почнам да го користам night peel од Bioderma, некако не најдов соодветна замена за ноќна крема, преку ден користам bioderma sebium, дали некој има искуство, дали е добра night peel како и sebium дневната крема, искуства?

Attached Files:

ludamaja10 likes this.
  7. Aztec

Aztec Истакнат член

Night peel е ексфолијант. Содржи гликолна киселина. На пакувањето е наведено да се употребува еден месец, па еден месец пауза. Ако решиш да го купиш, тогаш купи и крем со висок СПФ (50) за преку ден.
    Како ноќна нега можеш Sebium Hydra да ја употребуваш.

ludamaja10 and AnaRose like this.
  8. AnaRose

AnaRose Активен член

Благодарам, така и ќе направам :inlove:

Aztec likes this.
  9. Ana.99

Ana.99 Истакнат член

Здраво. Последниве денови ми се многу суви образите, црвени и почнаа да ме печат кога ставам навечер крема.
    Дали некој имал ваква појава?
    Инаку почнав да користам салицилна, но само два пати неделно, а сабајлето ставам серум витамин Ц. А пред серумот од салицилна си користев Balea гел и крема на база на салицилна к-на. Дали да земам нешто за атопична, сува кожа?

10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Не разбрав добро, користиш салицилна пред серум и крема со салицилна? Ако да, премногу е два производи на база на салицилна киселина.

Angel06 likes this.
  11. Ana.99

Ana.99 Истакнат член

Не, туку пред да ја купам салицилната користев гел за миење со послаб % со салицилна.

12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Добро е тогаш, еден производ е доволен. Најаверојатно премногу е 2 пати неделно за твојата кожа. Направи пауза да се нормализира кожата, користи некоја добра хидратантна крема, па кога ќе се врати во нормала почни еднаш неделно, кога ќе воочиш дека се навикнува, можеш и два пати неделно, доколку има потреба. Вака ќе видиш и дали проблемот ти го направила салицилната.

Angel06 likes this.
  13. Aztec

Aztec Истакнат член

Најверојатно ти е оштетена кожата. Побарај крем или маст со пантенол и употребувај го некое време. Престани со употреба на серумите додека да ти заздрави кожата. :)

Ana.99 and Angel06 like this.
  14. Ele24

Ele24 Активен член

Nekoj iskustvo so derma medika , pokonkretno me interesiraat tretmanite so laser za luzni od akni?

15. sofija014

sofija014 Популарен член

Сакам да ве прашам (особено оние со масна кожа/акни), дали после носење на заштитна маска во подолг временски период, дома веднаш го миете лицето откако ќе си дојдете ? Јас 3 дена не излегував од дома, ни акна имав ни ништо, излегов еднаш надвор нормално носев маска и после одма сум лом од whiteheads од носењето маска а дома се мијам пред спиење, не веднаш по вадење на маската.

16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Јас гледам што побрзо да се измијам кога ќе се вратам дома оти мрсна, леплива ја осеќам после носењето маска. И обично гледам да извршувам обврски покасно, за да можам да го измијам лицето кога ќе се вратам, да не дојде кратка разлика меѓу утринската рутина и вечерната. Ако носам ептен кратко време, тогаш и не го мијам баш одма, ако сум излегла порано.

Ketchup, ludamaja10 and sofija014 like this.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Задолжително го мијам, без оглед на тоа колку време сум била излезена. Го чистам, го мијам и ставам тоник и крем ако е ден, а ако е приквечер, вечерната рутина ја практикувам.

sofija014 likes this.
  18. warrior

warrior Истакнат член

Има ли некој начин да откријам дали сум чувствителна на одредени состојки во креми, гелови, било шо. Веќе фрлив и сменив еден куп производи. Сега пробувам други производи и се надевам ќе е ок.
    Инаку мали ситни мозолчиња обично испаѓаат откако ќе ставам одреден производ, најчесто на челото. Последно беше од серумот од витамин Ц од Авон. Откако престанав да го користам ми се исчисти кожата.

19. pdb123

pdb123 Популарен член

Ако се однесува на било какви производи тешко, освен да отидеш кај дерматолог и да те тестира.

Вака сама, ако ги менуваш често производите, исто ќе ти е тешко да дефинираш, може па дури и тоа да е проблем сам за себе... Единствено да се обидеш да најдеш заедничка точка меѓу производите кои ги користиш. Дали е некоја главна состојка што често ја наоѓаш во производите кои ги користиш? Ако да, дали во секоја концентрација ти смета или само во одредена...

Има многу опции и може да зависи од многу работи... Единствено нешто што може да ти го посочам е случајно да не е до мирисните состојки (имам напишано мислење неколку страни поназад за ова (со табелата кои мирисни состојки се бара да се посебно нагласени во листата на состојки затоа што се можни алергени за некои луѓе)).

Ама ако си користела производи без никакви мирисни состојки и и тие те нафрлувале, не би знаела да ти предложам што друго може да биде, тоа е како да прашуваш од која храна ти се јавува алергија - ќе се покаже само со тест...

warrior likes this.
  20. Shugarspice

Shugarspice Популарен член

Девојки дали некоја има користено производи од Cosrx и како сте задоволни и од кои производи?