Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга моја за црнки најдобар лек е да земеш некоја глина (зелена, бела или најдпбро расул) да ја раствориш со малку вода или зелен чај и да ја нанесеш на лицето двапати неделно само на местата каде има црнки (не на цело лице). Не ја оставај комплетно да се исуши, штом почне да затега веднаш миј. Глината има неверојатна моќ да ја чисти кожата. Поздрав.

На AnaRose и Mucenceto им се допаѓа ова.
  2. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    3.152
    На iherb ги има.

3. Macito007

Macito007 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    2.492
    Screenshot_20210307-210723_Instagram.jpg

Screenshot_20210307-211240_Instagram.jpg
    Дали некој ги има користено овие производи да сподели искуство? :)

На AnaRose му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mucenceto

Mucenceto Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
  5. Bicc

Bicc Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    17

Фала ти многу. Земав витЦ на др.витон и Еуцерин крем за лице со хијалурон и СПФ 30. За навечер азалаична и хијалурон. Ќе видиме како ќе оди :))

На Aztec му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AnaRose

AnaRose Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2021
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    52
    Здраво, сакам да почнам да го користам night peel од Bioderma, некако не најдов соодветна замена за ноќна крема, преку ден користам bioderma sebium, дали некој има искуство, дали е добра night peel како и sebium дневната крема, искуства?

Прикачени фајлови:

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Night peel е ексфолијант. Содржи гликолна киселина. На пакувањето е наведено да се употребува еден месец, па еден месец пауза. Ако решиш да го купиш, тогаш купи и крем со висок СПФ (50) за преку ден.
    Како ноќна нега можеш Sebium Hydra да ја употребуваш.

На ludamaja10 и AnaRose им се допаѓа ова.
  8. AnaRose

AnaRose Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2021
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    52
    Благодарам, така и ќе направам :inlove:

На Aztec му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ana.99

Ana.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    17
    Здраво. Последниве денови ми се многу суви образите, црвени и почнаа да ме печат кога ставам навечер крема.
    Дали некој имал ваква појава?
    Инаку почнав да користам салицилна, но само два пати неделно, а сабајлето ставам серум витамин Ц. А пред серумот од салицилна си користев Balea гел и крема на база на салицилна к-на. Дали да земам нешто за атопична, сува кожа?

10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Не разбрав добро, користиш салицилна пред серум и крема со салицилна? Ако да, премногу е два производи на база на салицилна киселина.

На Angel06 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ana.99

Ana.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    17
    Не, туку пред да ја купам салицилната користев гел за миење со послаб % со салицилна.

12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Добро е тогаш, еден производ е доволен. Најаверојатно премногу е 2 пати неделно за твојата кожа. Направи пауза да се нормализира кожата, користи некоја добра хидратантна крема, па кога ќе се врати во нормала почни еднаш неделно, кога ќе воочиш дека се навикнува, можеш и два пати неделно, доколку има потреба. Вака ќе видиш и дали проблемот ти го направила салицилната.

На Angel06 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Најверојатно ти е оштетена кожата. Побарај крем или маст со пантенол и употребувај го некое време. Престани со употреба на серумите додека да ти заздрави кожата. :)

На Ana.99 и Angel06 им се допаѓа ова.
  14. Ele24

Ele24 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Nekoj iskustvo so derma medika , pokonkretno me interesiraat tretmanite so laser za luzni od akni?

15. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    3.866
    Сакам да ве прашам (особено оние со масна кожа/акни), дали после носење на заштитна маска во подолг временски период, дома веднаш го миете лицето откако ќе си дојдете ? Јас 3 дена не излегував од дома, ни акна имав ни ништо, излегов еднаш надвор нормално носев маска и после одма сум лом од whiteheads од носењето маска а дома се мијам пред спиење, не веднаш по вадење на маската.

16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Јас гледам што побрзо да се измијам кога ќе се вратам дома оти мрсна, леплива ја осеќам после носењето маска. И обично гледам да извршувам обврски покасно, за да можам да го измијам лицето кога ќе се вратам, да не дојде кратка разлика меѓу утринската рутина и вечерната. Ако носам ептен кратко време, тогаш и не го мијам баш одма, ако сум излегла порано.

На Ketchup, ludamaja10 и sofija014 им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.802
    Допаѓања:
    202.798
    Задолжително го мијам, без оглед на тоа колку време сум била излезена. Го чистам, го мијам и ставам тоник и крем ако е ден, а ако е приквечер, вечерната рутина ја практикувам.

На sofija014 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    490
    Има ли некој начин да откријам дали сум чувствителна на одредени состојки во креми, гелови, било шо. Веќе фрлив и сменив еден куп производи. Сега пробувам други производи и се надевам ќе е ок.
    Инаку мали ситни мозолчиња обично испаѓаат откако ќе ставам одреден производ, најчесто на челото. Последно беше од серумот од витамин Ц од Авон. Откако престанав да го користам ми се исчисти кожата.

19. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Ако се однесува на било какви производи тешко, освен да отидеш кај дерматолог и да те тестира.

Вака сама, ако ги менуваш често производите, исто ќе ти е тешко да дефинираш, може па дури и тоа да е проблем сам за себе... Единствено да се обидеш да најдеш заедничка точка меѓу производите кои ги користиш. Дали е некоја главна состојка што често ја наоѓаш во производите кои ги користиш? Ако да, дали во секоја концентрација ти смета или само во одредена...

Има многу опции и може да зависи од многу работи... Единствено нешто што може да ти го посочам е случајно да не е до мирисните состојки (имам напишано мислење неколку страни поназад за ова (со табелата кои мирисни состојки се бара да се посебно нагласени во листата на состојки затоа што се можни алергени за некои луѓе)).

Ама ако си користела производи без никакви мирисни состојки и и тие те нафрлувале, не би знаела да ти предложам што друго може да биде, тоа е како да прашуваш од која храна ти се јавува алергија - ќе се покаже само со тест...

На warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Shugarspice

Shugarspice Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    2.029
    Девојки дали некоја има користено производи од Cosrx и како сте задоволни и од кои производи?