Citam ovde deka site mnogu gi falite proizvodite na TO .. Dali mozete da mi preporacate konkretni proizvodi za mnogu suva kozha, mi treba protiv akni i za otstranuvanje na damki od akni?
Јас би ти препорачала Retinol 0.5 in squaline, бидејќи тој е на маслена база и не ја суши кожата, а врз него хидратантна крема. (За навечер) А преку ден Ниацинамид +цинк исто од ТО и врз него крема. Јас ги користам Атопи линиите на Еуцерин и Биодерма, задоволна сум од двете.
Нема потреба од ниацинамид. Тој го намалува лачењето на себум што за сува кожа не е добро. @krofnicka27 можеби би ти одговарал alpha arbutin 2% + HA. Алфа арбутинот ги избледува дамките, а хијалуронската киселина ја хидрира кожата. За многу сува кожа има кремови за лице со уреа од Балеа обичните (дневен и ноќен) и МЕД линијата и од Еуцерин (дневен и ноќен) со и без хијалуронска киселина.
Ми стигнаа пред 2 часа. Брза достава, петок нарачав во сабота понудија да ми достават, ама јас не бев дома па денеска ми ги донесоа без проблем... а иначе некако ги гледав насекаде овие 4 дена и импулсивно си ги нарачав, маската и фалената крема, мислам...се надевам не се лажни сите позитивни искуства што ги шеруваат по стори. Вака на прва (не можев да издржам веднаш ја пробав хахахаха) кремата изглеа чудно, како паста е, прилично „тешка“, кога ја наснесував на лицето се чувствував ко да размачкувам павловичева ) ќе се вратам да пишам уште една рецензија за две недели, планирам да ја користам само навечер бидејќи веднаш светнав во лицето јее (имам мрсна кожа) Е, ако ја користат и други тука што не читаат, молам да пишат искуство, јас си наседнав на рекламиве како старите со топшоп )
Откако прашав тука, случајно на муабет се фативме со другарка и таа 10тина дена ги користела истите производи. Има мрсна кожа, склона кон акни (и мојата е таква). И двете се' сме пробале. За ова време има резултати, ми испрати слики. Добив надеж дека нешто би можело конечно да ми помогне, па одма ги нарачав. Инаку пред нецел месец нарачав производи од Балеа. Не сум воопшто задоволна од дневната и ноќната крема на Natura Siberica за мрсна кожа. Ај што се за мрсна, по само една недела користење челото ми светеше многу и ми се донафрли лицето со крупни акни.
Здраво Женски ми треба помош кожата на лицето ми е безживотна, сува збрчкана. Дали маските на Нивеа се убави? Кажете некоја маска пилинг? Дајте некој совет?
Доколку имаш сува кожа , ти треба добра хидратација. Исто би ти препорачала нешто по природно.Земи си хијалуронска киселина на True alchemy, крема на Конопка оваа поточно https://www.bellina.mk/p/386/nourishing-krema-za-litse-za-normalna-i-suva-kozha-50-ml?category=41 маска би ти ја прпеорачала оваа поточно со витамин Ц , на Нтура сиберика https://www.bellina.mk/p/980/oblepi...ka-maska-za-litse-100-ml?category=recommended или маска пилинг https://www.bellina.mk/p/456/radian...o-1-maska-i-piling-za-litse-75-ml?category=20
Јас би ти препорачала витамин Ц во форма на серум. Кај нас има од Натура сиберика, Еуцерин, True alchemy, Dr. Viton итн. Серумите со витамин Ц на Еуцерин и True alchemy содржат и хијалуронска киселина, што за состојбата на твојата кожа би било супер. Освен тоа убаво би било да вклучиш и хранлив крем за лице соодветен за твојата возраст и за кратко време ќе забележиш подобрување во изгледот на кожата.
Каков витамин ц т.е. каква крема серум би ми препорачале за кожа склона на акни? Тоа поточно се акни кои ги правам со стискање на црнките. Лицето ми е за никаде. Имам 27 години и немам знаци на стареење. Кожата ми е комбинирана.
За крема можеш да пробаш од Natura siberica bereza, таа линија е за против акни. Исто има серум од истава линија доколу сакаш да пробаш. Витамин ц имаш на Natura siberica од линијата c-berrica, ама тие имаат ретинол внатре , баш Биодевојка не ги препорачуваше. Еве и неа ќе ја тагнам за серум нека помогне @Biodevojka
Не ги стискај црнките некое време и дозволи и' на кожата да се смири. Предлог кремови: Uriage 3-Regul, Bioderma Global или Eucerin Dermopure смирувачкиот крем. Од серуми можеш да пробаш од Ревокс со салицилна киселина или од Еуцерин серумите со киселини од Dermopure линијата и Hyaluron filler линијата (овој има и anti-age дејство, соодветен е за твоја возраст). И задолжително крем со СПФ преку ден.
Дали при користење на сона мора обавезно да се става крема со спф, или само од мај- кога ќе дојдат топлите денови со силно сонце
Да, неопходно е секојдневно користење на крем со заштитен фактор, без разлика дали користиш сона или не, меѓутоа во твојата ситуација употребата се потенцира.
Дерматолог ми препиша сумамед за лицето Некако ми е чудно Дали некоја има пиено за ваков проблем По шема ми го препиша
Даваат антибиотик ако има некоја бактерија. Ти земаа брис од акните или? Правеше испитувања некои, не ти објасни зошто антибиотик?
Ако се е океј со хормони и јајници, а состојбата е потешка, одат на антибиотик. Барем кај мене беше така, испитувања подетални не ми побараа да направам.