Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. queen04

queen04 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    785
    Ти благодарам ❤️

2. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    После потрошени 50 илјади денари во Дерма Медика Скопје и прелошо искуство таму моето лице изгледа вака:
    20210330_221715.jpg
    20210330_221803.jpg

А претходно изгледаше вака:
    20210330_221511.jpg

Милиони пати полошо ми е! Правев као демек ласер ветувачки 50 илјади денари за пет третмани за на крај да е полошо и ми рекоа ако сакаш уште третмани можеш да си доплатиш и тоа е тоа, око не му трепна. Пред да платам ми ветија дека ќе се среди со тие третмани.. Докторот на слепо ми препиша ретинол(кој не се користи при ласер, сама си прочитав на нет). Не знам што да правам повеќе, најлошо ми е досега.. кажете некој совет ве молам.

На Оленка*, buba4e89 и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  3. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.186
    Допаѓања:
    902
    Вака, после тие толку ласери , остај го да се потсмири. Само лесен гел за измивање или пена , крема и СПФ.
    После некое време , или оди кај дерматолог Старова , или почни со рутина која можеп да ја пронајдеш на овие сајтови на фемина и да си комбинираш или на најсаканата Магнолиа да и пратиш и таа рутина ти спрема секако и според цената која можеш да си ја дозволиш. Лоша е ситуацијата но не губи надеж! А на дерма медика искрено ако вака е работава срам да им е..

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.913
    Допаѓања:
    108.166
    @greenday си испитувала претходно хормони? Не знам дали имаш пишувано , не сум те читала.
    @Biodevojka ќе ја тагнам ако може да помогне околу производи.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.001
    Допаѓања:
    5.378
    Знам дека за ова што ќе го кажам има поделени мислења и секако ова би ти го препорачала под надзор и контрола на дерматолог. Јас повеќе од 10 год се мачев со акни и за тој период нема крема/состојка која бија препорачана за акни да не сум ја пробала. На крајот се решив за Роакутан (или Акутан) и после 6 месеци терапија лицето ми се исчисти скрос од акни. Имав многу флеки и продолжив да го третирам со Ретинол 0.5 и ниацинамид и еднаш неделно аха+бха. Помина пола година откако завршив со апчињата и кожата никогаш не ми била почиста. Бара посветеност, правење крвна слика секој месец и постојано хидрирање на кожата, но сето тоа кај мене вредеше.

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  6. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Помина месец и пол од кога правев ласери као демек ке се смири можеш да си доплати уште толку онолку. Сега користам само гел ма CeraVe за миење и ништо друго веќе месец дена. Ми направи дополнителни лузни со ласер кои за да ми ги отстрани ќе коштаа 150€ од регија на лицето :) ...

Не прв пат пишувам, инаку немам испитано хормони пошто дерматологот ми рече бактерија е као демек, а притоа наместо антибиотици ми даде ретинол. Планирам сега да испитам..

Да многу луѓе ми ги препорачале. Ќе се консултирам и со други доктори па ќе размислам за нив. Не знам што друго...

Инаку фала ви девојки за одговорите и советите :l::l::l:

7. An4e banance

An4e banance Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2019
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    714
    Контактрајте ја на истаграм Магнолија гламур девојката е достапна во секое време за помош и совет бесплатно. Објаснете му го детално проблемот. Ќе ви посочи производи што ќе ви поможат да го решите проблемот со правилна рутина. Не да ја рекламирам ама искрено до сега читам дека има многу позитивни резултати од девојките на кои им поможила.

На ludamaja10 и greenday им се допаѓа ова.
  8. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Најверојатно треба да ти е блиска за да ти помогне.. Јас чекам можеби 1.5 година да ми врати.. И пишав пред некој месец и по втор пат, не ми е пријатно да замарам.

На nina_lina, Astrum.Obtutus, Shugarspice и 4 други им се допаѓа ова.
  9. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Јас го купив серумот на Еуцерин за флеки. На Амазон има одлични коментари конкретно од лица кои имаат мелазма. Јас за друга намена го земав, а рано е да кажам дали е добар. Сакам да кажам дека има препарат за таа намена.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    :D Што се замарате со Магнолија, после мојата изјава тука дека не враќа,г-ѓа се увредила и ме блокнала на инстаграм. Кај сама се упрпа,кај увреџена.
    Има и други инфлуенсерки кои би ви помогнале, мене правец ми даде една членка од тука и така почнав со користење.
    Исто и тука има девојки што ќе ви помогнат повеќе.

На nina_lina, Limpan, Dodo1 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Јас не би препорачала кај лица кои не се стручни во областа. Дури и од државните кожни доктори кај мене не сум задоволна, да не зборувам за останатите. Само стручен дерматолог, лице со посериозен проблем не е исто како лице кое има 3, 4 акни во месецот.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.913
    Допаѓања:
    108.166
    @greenday испитај тоа прво зошто и јас така се мачев со години , исто ми беше лицето ако не и полошо. Прво креми , лосиони што пари изнададов ама кога увидов дека ништо живо не помага , посетив ендокринолог па таа ме упати што да правам. Исто и на гинеколог бев да испитам јајници ама немав полицистични јајцници , хормоните ми беа проблем па пиев соодветна терапија. Веднаш ми се опорави лицето :)

На Astrum.Obtutus, ludamaja10, greenday и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Кojа цена е? Мoже слика?

14. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    3_20ea944b-6545-4fe9-be20-da13b003fed6.jpg
    Цената е 1400 ден.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    703
    Магнолија беше одлична, се додека "славата" не и удри во глава. Јас и имам пишувно пред година време ми даде некој производи али не ми помогна ништо од нејзината препорака, има и девојки кои се задоволно.
    Замерката кон неа и поентата на коментарот ми е дека препорачува и форсира производи за тоа што е платена пример оливал, пурито, "рутина со белина".
    Сепак постовите и се корисни ако сакаш да де информираш за состојки и со кој производ што ефект ќе имаш.

Јас користам сона. Ја имам користено долг период предходно па ја прекинав бидејки лицето ми се среди.(за 4-5 месеци со фулл рутина, но продолжив ск соната уште 3м)
    Сега ја користам скоро 2 месеци, почнува да има видливи резлутати. Адапеленот е многу корисен за акни и флеки од акни но си бара време, од 6-8 недели ќе почнат да се гледаат резлутати, понатаму постепено ќе се повлекуваат во зависност од акните.

Последна измена од модератор: 31 март 2021
    На nina_lina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Белина навистина има добри продукти,лично сум ги користела. Е сега има разлика од индивидуи до индивидуи.

На Astrum.Obtutus и Ladyinblackkk им се допаѓа ова.
  17. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    703
    Никаде не реков дека нема, имаат одлични продукти белина и јас порачувам од таму, муабетот ми беше за магнолија

18. Vanessa900

Vanessa900 Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    здраво, каде можам да нарачам Cerave, ама не од мк дека многу се поскапи
    :)

19. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.651
    Допаѓања:
    13.865
    Имаш на страната на iherb, ама не се сите производи достапни. Исто така, ги има по аптекиве во соседните земји(Грција, Бугарија).

На Vanessa900 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ана.1230

ана.1230 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    160
    Да си посетиш дерматолог и да не слушаш никој друг од страна што ќе ти каже каков производ да почнеш да користиш, бидејќи пола онака кажуваат од што слушнале од други, а и не значи еден производ некој ако му е супер и тебе ќе ти биде!

На deskarada, IM.TMKQ и greenday им се допаѓа ова.