Здраво девојки, дали некој знае од каде може да го порачам Paula’s choice bha? Читав дека најмногу помага со оние small bumps
Дали Acne out активниот лосион и Acne out активниот крем се користат истовремено или не смеат да се комбинираат?
Ayyyyyyyy драга @greenday одма да ми пишеш приватна порака со сите детали кога се појавиле како, што користиш и така натаму. Ти си ми следен преизвик тебе ако те средам ќе бидам многу дреќна. Слободно пиши ми приватна порака. Поздрав п.с. Фала ти мила @koritsaki што ми ја посочи инаку немаше да видам.
Ic ne go kupuvaj ne pomaga Acne out. Eve jas ke vi predlozam da gi probate proizvodite na srpskiot brend Skinology. Predobri se. Ima cel set za problematicna koza Skin rescue koj jas go koristam i mislam deka konecno mozam da kazam caoo na aknite. Pobarajte gi setovite na fb Prima kozmetika se vika stranicata a kaj nas distributer e Alter Ego. Mnogu dostapni ceni stvarno. Pozdrav devojki
И јас го земав серумов баш ради акните од маската и проширени пори. Ама некако како да не се апсорбира добро, т.е лепливо ми е лицето и ме нервира. После него, дали нанесуваш нешто?
Да си нанесувам хидратанта крема како и секогаш. Ама и пред да нанесам немам лепливо чувство, можеби ептен минимално.
Бидејќи имам преосетливо лице, пробав еднаш и се премислив. И ја дадов на сестра ми, таа ја користеше некое време но се откажа. Вибрира, но залудно, не прави некоја разлика. Колку и да изгледа примамливо, сепак е четка, нема побезбедна опција од миење само со раце.
Јас имам Форео, не е нешто што ми даде некои резултати без кои не би можела да живеам и не би го платила повторно толку. Мислам дека четки од тој тип има за помалку пари,ако сакаш да пробаш.
Здраво, би сакала да ве прашам за совет. Се изначитав по форуми, па скрос ми се испомешаа работите. Не сум користела киселини досега, но сакам да ги вметнам во мојата рутина. Имам комбинирана кожа склона кон акни, никогаш не ми било потполно чисто лицето и маки мачам со тој проблем. Имам направено и хормонални испитувања, но се е во ред. Доколку имате некој совет, би ви била благодарна.
Можеш да пробаш со салицилна киселина или ВХА, таа е природна ја има во кората на жална врба и карактеристика и е што помага на лице со акни така што длабински навлегува во кожата и ги чисти порите, ја заздравува кожата и спречува појава на нови акни. АХА киселините пак, повеќе делуваат површински на кожата и се повеќе за прочистување и лечење на флеки и лузни. Моментално на попуст во дм е серумот од линијата против акни на Береза (Натура) Сиберика, го немам пробано, а би сакал, бидејќи го пробав гелот за туш. од истата линија и сум презадоволен. Главните состојки се многу добри, екстракт од бреза кој помага во хидратација на кожата и спречува салицилната да ја пресуши, салицилна која се бори против акните и цинк кој помага во заздравување на кожата и спречува флеки.
Јас го исчистив лицето со ниацинамид, азелеична, и салицилна од ревокс.Хемискиот од то И еден прав од оливал со салицилна го видов кај @Minci13 на блог многу ми помогна. Се исфрлам пред добивање ама тоа е веќе нормално.
Здраво женски, дали некоја го има користено серумот на TIAM Vita B3 Source со ниацинамид и алфа арбутин? Наводно помагал за флеки од акни и неизедначен тен. Искуства?
Драга зависи од тоа како се користат а во последно време се злоупотребува употребата и се користат за сѐ и сешто. Подготвувам една статија за ретинолот и ретиноидите, а за киселините веќе имам пишувано.