Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    104
    Помош феминки, дали имал некој проблем со ваква инфекција, бев на лекар ми препорачаа белоген и канестен маст ги користев ама не поминува.. Не знам што да правам вака не болат ама кога ги допрам да хееелп..

Прикачени фајлови:

2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Знаеш ли од што е инфекцијата? Штом ти дале канестен треба нешто габично да е.

3. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    104
    Од ново милениче, маче

4. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    6.120
    B16B0FA8-1C76-42F2-84D0-DCF4F1577F4C.png
    Го има во ДМ или можеш од torba.mk
    359 ден е на torba , а во ДМ незнам точно

5. Mar123i

Mar123i Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Jas momentalno koristam proizvodi spored rutina preporacana od magnoliaglamur. Veke 2 meseci gi koristam proizvodite liceto mi e poloso nema nikakvo podobruvanje, navistina neznam sto da koristam

6. MyQis

MyQis Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Здраво, дали може да ми препорачате нешто за хиперпигментација (PIH), после секоја акна ми останува страшна црвена точка. Што ви помогнало?

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    900
    Витамин Ц, СПФ

8. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    616
    Би сакал да ви покажам кој производи ги користам моментално и ми помагаат лицето да ми биде стабилно и без акни. Јас имам мрсна кожа и овие производи ми помагаат преку целиот ден да ми се регулира себумот и да имам здрав сјај на лицето.
    ДНЕВНА РУТИНА:
    11.jpg
    1. It's Skin "Have a Banana" гел пена - го користам како прв чекор наутро, некогаш и не, во зависност како го чуствувам лицето. Скоро почнав да го користам, но доволно за да кажам дека не предизвикува акни, бидејќи претходно кој било гел да го пробам веднаш ми предизвикуваше поткожни акни. На влажно лице ставам многу мала количина и со кружни движења додека не се направи пена и потоа ја измивам, на крајот чуството е како да сте го измиле лицето со сапун, но не ја суши кожата, само дава рапав ефект. Имав пробно тестер од гел пената од пурито и ова мислам дека би била негова поефтина замена плус со пријатен мирис на банана.
    2. True Alchemy "Core Restrict" хидратантен тоник - пишував за овој тоник во друга тема, ми се допаѓа што има многу малку состојки и многу сум задоволен како влијаеше на мојата кожа, забележав повлечено црвенило и помалку истакнати лузни. Структурата му е воденеста и потребно две прскања за цело лице, не остава леплив ефект.
    3. Victoria Beauty Snail крема - кога прв пат ја купив и пробав, не ми се допадна воопшто, но потоа и дадов втора шанса и мислам дека е ок крема. Многу е густа и потешка, па поубаво би било да се користи преку зима, мене ми е при крај, се надевам ќе се потроши до крај на месецов. Од кога ќе се нанесе на лицето дава мат ефект, но кога ја носев само кремата цел ден, на крајот од денот лицето ми беше мрсно, што мислам дека до некаде е нормално за мрсна кожа. Нешто што воопшто не ми се допаѓа е парфемот кој на моменти ми предизвикува пецкање и затоа не би ја купил повторно.
    4. Bioderma Hydrabio SPF 30 - на крај СПФ крема која веќе е при крај, таман за да ја заменам со 50ка. Имам пишувано за оваа крема, многу е слична на Еуцерин и ако ја имам ставено без хидратантна крема пред неа, знае да ми го исуши лицето и да ми предизвика акни.
    22.jpg
    НОЌНА РУТИНА:
    Во ноќна рутина не практикувам двојно чистење бидејќи лицето ми е осетливо и не би сакал да го иритирам, па го користам истиот гел и потоа хидратантниот тоник.
    • 5.LOGONA Hydrofluid флуид - го користам кога го чуствувам лицето многу суво. На почетокот го ставав секој ден, но ми направи пробелем, ми го иритираше лицето и ми предизвика ситни акни. Сфатив дека тоа е поради алкохолот кој го има на почетокот и е карактеристичен за германска козметика. Направив голема пауза од флуидов и потоа повторно го воведов во рутината и сега го ставам неколку денови во неделата. Како главни состојки се хијалуронска и алое вера, па го нанесувам на навлажнето лице од тоникот и по 1 мин. нанесувам крема. Ми се допаѓа кога ќе станам наутро, некако лицето како да ми е измазнето и со здрав сјај.
    • 6.IUNK Centella крема - за оваа крема имам пишувано, многу ми се допаѓа и би ја користел само неа. Многу лесна, како да го освежува лицето и убаво го хидрира.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.155
    Допаѓања:
    11.957
    @Biodevojka како е подобро два пати во ден со гел/ пена да се мие лице, или само еднаш?
    Јас до скоро два пати на ден, наутро и навечер со гел/пена го миев ама почнав сега само навечер а наутро само со вода и поминувам со тоник.
    Како е правилно? Се плашам да не ја дехидрирам кожата со гел/ пена повеќе од еднаш.. :?:

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ми се нафрли лицево од маскиве, што да земам превентивно. Нафрлена сум со црвенило :envy:

Инаку користам мицерален гел розев за миење лице, тоник од натура сиберика и крема за лице.

11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.123
    Допаѓања:
    40.486
    Пробај со цинк. Јас го користам тој на q+a наизменично со ниацинамидот со цинк на ТО и прилично подобра е ситуацијата.

12. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    1.619
    Земи свари си чај од жалфија и стави бетаметазон маст малку и размешај го. Не треба да е многу жежок чајот и внимавај малку маст стави, не многу и пред легнување измиј се. Оваа постапка повтори ја 2-3 пати неделно, ќе ти се смири лицето.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Во Мкд сум, не сум долго тука и затоа мислев нешто друго да земам. Не ги земав серумите на ТО со мене.
    Постави слика да видам кој е тој продукт.

14. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Не мисли Ano на цинкот во серумот со нијацинамид на ТО. Во dm донесен е друг бренд кој се вика q+a кој на еден начин му парира на REVOX. Лесни се за препознавање, во шарени бои се и има повеќе производи како REVOX, нема друга таква фирма со толку серуми.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Најдов, веројатно е ова
    653C073A-53AE-4C30-88B9-4D685C0FF0D7.png

На pdb123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.123
    Допаѓања:
    40.486
    На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Фала ти.

18. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Девојки дали некоја знае каде може да се купи табл. Роакутан?

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.986
    Допаѓања:
    5.327
    Во аптеката во Капитол

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. elcezelce

elcezelce Форумски идол