Помош феминки, дали имал некој проблем со ваква инфекција, бев на лекар ми препорачаа белоген и канестен маст ги користев ама не поминува.. Не знам што да правам вака не болат ама кога ги допрам да хееелп..
Jas momentalno koristam proizvodi spored rutina preporacana od magnoliaglamur. Veke 2 meseci gi koristam proizvodite liceto mi e poloso nema nikakvo podobruvanje, navistina neznam sto da koristam
Здраво, дали може да ми препорачате нешто за хиперпигментација (PIH), после секоја акна ми останува страшна црвена точка. Што ви помогнало?
Би сакал да ви покажам кој производи ги користам моментално и ми помагаат лицето да ми биде стабилно и без акни. Јас имам мрсна кожа и овие производи ми помагаат преку целиот ден да ми се регулира себумот и да имам здрав сјај на лицето. ДНЕВНА РУТИНА: It's Skin "Have a Banana" гел пена - го користам како прв чекор наутро, некогаш и не, во зависност како го чуствувам лицето. Скоро почнав да го користам, но доволно за да кажам дека не предизвикува акни, бидејќи претходно кој било гел да го пробам веднаш ми предизвикуваше поткожни акни. На влажно лице ставам многу мала количина и со кружни движења додека не се направи пена и потоа ја измивам, на крајот чуството е како да сте го измиле лицето со сапун, но не ја суши кожата, само дава рапав ефект. Имав пробно тестер од гел пената од пурито и ова мислам дека би била негова поефтина замена плус со пријатен мирис на банана. True Alchemy "Core Restrict" хидратантен тоник - пишував за овој тоник во друга тема, ми се допаѓа што има многу малку состојки и многу сум задоволен како влијаеше на мојата кожа, забележав повлечено црвенило и помалку истакнати лузни. Структурата му е воденеста и потребно две прскања за цело лице, не остава леплив ефект. Victoria Beauty Snail крема - кога прв пат ја купив и пробав, не ми се допадна воопшто, но потоа и дадов втора шанса и мислам дека е ок крема. Многу е густа и потешка, па поубаво би било да се користи преку зима, мене ми е при крај, се надевам ќе се потроши до крај на месецов. Од кога ќе се нанесе на лицето дава мат ефект, но кога ја носев само кремата цел ден, на крајот од денот лицето ми беше мрсно, што мислам дека до некаде е нормално за мрсна кожа. Нешто што воопшто не ми се допаѓа е парфемот кој на моменти ми предизвикува пецкање и затоа не би ја купил повторно. Bioderma Hydrabio SPF 30 - на крај СПФ крема која веќе е при крај, таман за да ја заменам со 50ка. Имам пишувано за оваа крема, многу е слична на Еуцерин и ако ја имам ставено без хидратантна крема пред неа, знае да ми го исуши лицето и да ми предизвика акни. НОЌНА РУТИНА: Во ноќна рутина не практикувам двојно чистење бидејќи лицето ми е осетливо и не би сакал да го иритирам, па го користам истиот гел и потоа хидратантниот тоник. 5.LOGONA Hydrofluid флуид - го користам кога го чуствувам лицето многу суво. На почетокот го ставав секој ден, но ми направи пробелем, ми го иритираше лицето и ми предизвика ситни акни. Сфатив дека тоа е поради алкохолот кој го има на почетокот и е карактеристичен за германска козметика. Направив голема пауза од флуидов и потоа повторно го воведов во рутината и сега го ставам неколку денови во неделата. Како главни состојки се хијалуронска и алое вера, па го нанесувам на навлажнето лице од тоникот и по 1 мин. нанесувам крема. Ми се допаѓа кога ќе станам наутро, некако лицето како да ми е измазнето и со здрав сјај. 6.IUNK Centella крема - за оваа крема имам пишувано, многу ми се допаѓа и би ја користел само неа. Многу лесна, како да го освежува лицето и убаво го хидрира.
@Biodevojka како е подобро два пати во ден со гел/ пена да се мие лице, или само еднаш? Јас до скоро два пати на ден, наутро и навечер со гел/пена го миев ама почнав сега само навечер а наутро само со вода и поминувам со тоник. Како е правилно? Се плашам да не ја дехидрирам кожата со гел/ пена повеќе од еднаш..
Ми се нафрли лицево од маскиве, што да земам превентивно. Нафрлена сум со црвенило Инаку користам мицерален гел розев за миење лице, тоник од натура сиберика и крема за лице.
Пробај со цинк. Јас го користам тој на q+a наизменично со ниацинамидот со цинк на ТО и прилично подобра е ситуацијата.
Земи свари си чај од жалфија и стави бетаметазон маст малку и размешај го. Не треба да е многу жежок чајот и внимавај малку маст стави, не многу и пред легнување измиј се. Оваа постапка повтори ја 2-3 пати неделно, ќе ти се смири лицето.
Во Мкд сум, не сум долго тука и затоа мислев нешто друго да земам. Не ги земав серумите на ТО со мене. Постави слика да видам кој е тој продукт.
Не мисли Ano на цинкот во серумот со нијацинамид на ТО. Во dm донесен е друг бренд кој се вика q+a кој на еден начин му парира на REVOX. Лесни се за препознавање, во шарени бои се и има повеќе производи како REVOX, нема друга таква фирма со толку серуми.