Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Девојќи јас ја користам колекцијата на еуцерин. Пилингот за лице, тоникот за чистење(кој потоа се мие со вода од кога ќе се исчисти лицето) и кремата за акни! Презадоволна сум од неа, сега лицето ми е кристално чисто, дури се чудам дека тоа е моето лице, малку поскапо ја платив скоро 3000 ден, од зегин ги купив ама не жалам воопшто, и ќе продолжам да ги користам дефинитивно. Порано ги користев на Нивеа пилингот и тоникот, ама со еуцеринот не се споредуваат!
    се на се... презадоволна сум

2. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    според мене за цистенје на лицето најубаво би било да се практикува само ладна вода,никакво средство.Сепак се зависи од типот на коза...јас лицно имам комбинирана коза со масна Т зона и просирени капилари.Исто така сат пат ми се појавуваат акни на Т зоната...особено пред мензис.Наутро го мијам лицето со дел за масна коза од Гарние,потоа ставам тоник од истата марка.Крем за лице воопсто не користам.Правам повремено маска од квасец на проблематицните зони.Навецер истата процедура од сабајле.Порано користев лосион Хлорамфеникол ама мн.ми го сусесе лицето и ме пецесе па го прекинав.

3. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Јас прво го мијам со докторс сапунче, па потоа со клиндацин. И има резултати. Задоволна сум :)

4. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Ти го препорачувам Asso derm сапунот од Алкалоид и на сите кои го имаат овој проблем (јас го користам сабајле и навечер пред спиење и задоволна сум...), пробај па ќе си видиш :)

http://www.alkaloid.com.mk/asso-derm-100g.nspx

5. ELT-S

ELT-S Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Фала многу за советот. А колку отприлика чини сапунот? :)

6. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Па околу 90-100 ден е, го има во аптеките..скап е малку ама вреди :)

7. ELT-S

ELT-S Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    http://www.alkaloid.com.mk/asso-derm-100g.nspx[/quote] Фала многу за советот. А колку отприлика чини сапунот? :)[/quote]

Па околу 90-100 ден е, го има во аптеките..скап е малку ама вреди :)[/quote]

Ахам. Не е скап, таман е. :D Ќе почнам да го користам, па ќе пишам резултати. 8)

8. jasmina8

jasmina8 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1

Може ли да ми го дадеш бројот од Сашо во лична порака ??

Благодарам :)

На Bibapr му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Belieber163

Belieber163 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    444
    Јас користам Young derm lotion на Алкалоид и Young derm крем против акни.Многу помагаат...

10. eleonor44e

eleonor44e Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    2
    слушнав пофални зборови за кремата авене па решив да ја купам еве ја користам 1 месец ама нема никаква промена :(
    ПА БИ САКАЛА ДА ВЕ ПРАШАМ ФЕМИНКИ ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ ИМАВТЕ РЕЗУЛТА ОД КРЕМАВА?

11. ane.d

ane.d Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    мене ми се прават мозолки на грбот и на рамениците и многу ме нервират на лето не можам да си облечам како што сакам,дајте некој совет дали некој има нешто користено за мозолки на грбот и колку му има помогнато ама да не се некои скапи креми

12. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Го има некој користено ова нешто? ефикасно е или за ништо не го бива?

13. jadore.paris99

jadore.paris99 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    Дечки пробајте со кремовите на sebamed навистина помагаат, само незнам дали ги има тука, сестра ми ги земаше од Бугарија, пробајте навистина помагаат. :*

14. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92

Ги има и овде во Македонија и кремови и гелови и тоници и не само за проблематична кожа туку за секаков вид на кожа,и не се премногу скапи,поевтини и од Eucerin и од Avene.

15. eelche

eelche Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2
    Веќе е пробано и ми има поминато...користам плус и други производи од истата козметика...користи го ќе ти помине ти гарантирам!

На CrystalNoir му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AnyAnn

AnyAnn Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Јас веке три месеци користам лосион CHLORAMPHENICOL и кремата од ЛЕПТЕН има многу подобрувачки резултати па можеш да пробаш :)

17. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Би сакала да пробам капсули витамин Е. Но сеуште не сум доволно информирана за нив, само знам дека и даваат сјај на сувата кожа и се добро решение против акни. Од луѓе што ги користеле овие капсули имам слушано само добри коментари, но не можам да се ослонувам на нив, секоја кожа си е различна.
    Немам проблеми со акни, но во ПМС, кожата кај јаболчниците знае да ми се нафрли и тоа ме нервира :envy: Ме имаат советувано да ја пробам кремата ‘Здраве‘ и да ги мачкам акните, као демек утредента ќе ги снемало. Ако на некој така му делувало, мене не. Или па си наддаваат луѓето, не знам што да речам.

18. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Помагајте!!! На целото лице ми излегоа поткожни ситни бубулици. Демек бев на третман и ми ги извади дента и после една недела пак беа тука. Ниту можам да ги исчистам ни ништо. Пробав со некои од производите кои се препорачани од другите девојки и никако не исчезнуваат, најверојатно бидејќи се поткожни. Не се многу впечатливи на собна светлина ама кога ќе излезам на сонце колку и да имам пудра на лицето тие се забележуваат бидејќи целото лице ми е рапаво. Ако знаете некој лек ве молам пишете.

19. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    491
    Најдобри резултати добив од Вит.Е.
    Си купуваш 2-3 таблетки за проба, ако не ти се појават резултати не мора да се користи, но резултатите се прекрасни. :D Витамините не се пијат, туку се купуваат (баш и незнам од која фирма се) оние слични на Омега внатре полни со масло.Се дупнува таблетката со игла и маслото се става на местото кое сакаш, пред спиење бидејќи е мрсно.Можеш една таблета да ја користиш 4-5 пати.

20. Bubalaska

Bubalaska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Здраво дечки, веќе една година сум членка на форумов. Моето лице е бааги влошено, имам 23 години, па добро бе пубертетот го минав!!! Зимоска почна да ми се влошува десниот образ (левиот е во ред) и тоа на десниот агол од устата акна врз акна, и денес се смири тој дел од лицето имам околу 7 точки на тоа место како лузни останаа. И мислам дека тие акни ми излегоа само од мобилниот телефон! BTW од зимата ми излезе една мала лиша на јаболчницата повторно на десниот образ (и пак мислам дека од мобилниот и од другарскиот поздрав, што "мора" да се бакнеме). Беше незабележлива лиша и еве веќе денес ми е розева како руменило да имам ставено 24 часа :@ и за поголема беља почнаа ситни мозолки да ми се појавуват на тоа место. И секој октомври мене ми се случува некој кожен проблем што по 2 недели не се појавувам надвор, минатиот октомври нема да ја именувам докторката, популарна во Скопје, на мене се тестираше и ми го копаше лицето со нејзината ел. фореза и денес брадата ми е розева, дури модра :@ Користив од Сашо крема, не ми помогна, се распадна во фружидерот. Што да користам за белези?? И да правам ли хормонско испитување, можеби од таму доаѓаат овие ѓаволештини :(