Стегнатост и сувост не осетив ни јас, али не знам зошто ме пецка сега пак си мислам може да регира негативно со гел сона што користам, ама тоа ставам навечер со серумот, а наутро пилингот и тоникот. Ќе пробам уште некое време како ќе е, многу позитивни искуства има од линијата.
Не не, знам како личи purging, ова се гледа дека се акни. Изгледа азелаинската од Ревокс не помага ништо, а серумот од TIAM B3 се покажа многу добар за флеките. Но пак почнаа да избиваат акни. Навечер лицето го чистам само со Мед гелот од Балеа, не користам маслен чистач пред тоа. Можно ли е остатоци од шминка и спф преку ден да не се исчистат само со Балеата и затоа повторно да ми се појавуваат акни? Затоа сакав да ве прашам дали би можела да користам минимална рутина т.е. да практикувам двојно чистење навечер, па да ставам од аирол кремата што е многу јака( да ја ставам врз хидратантна крема) а наутро само спф .
Акни може нови да избиваат и за време на purging. Јас пример (др производи користам) првиот месец океј бев ама вториот кога зголемив доза на користење на производите, почна да се влошува, еден месец тоа некаде траеше па почна после полека да се смирува. Може и не ти одговара. Ама ако ја користиш само еден месец, може и рано е за заклучок. Не користам ни јас маслен чистач, па немам проблем. Но, користам Адапален (Сона) за ексфолијација, и сосем добро си ја врши работата. Сепак, ми требаше некаде 2+ месеци за резултати.
Адапален беше Сона ако не се лажам? Знам дека е послаба од Аиролот ако не ти е тешко да ми кажеш на кој начин почна да ја користиш? Колку и е цената?
Да Сона. Ја користев секој втор ден 1 месец, а од вториот месец зголемив на 3 дена користење, еден пауза. Ја користам навечер, после хидратанта крема. Оставам да се впие обичната крема, пола саат, саат и потоа нанесувам од Соната, количина колку зрно грашок на цело лице. Едитирав и погоре, резулати првични по 2от месец. Еве веќе 6ти месец сега, сосема се среди кожата. Инаку во комбинација користам и Акнефуг. Цената е околу 400 ден ако не се лажам. 322 пишува на амбалажата, сега проверив.
Јас го користам скоро 1 година и сум презадоволна. Многу убаво чисти, само малку мирисот е непријатен, но не ми смета. 180 денари е во дм.
Девојки дали некоја го знае чарето? Спојлер: Лице со акни Најдов на интернет нешто со јаболкова киселина. Да се измеша со впда вп размер 1:3 и да се нанесува како тоник еднаш до два пати дневно. Дали некој пробал? Друго што прочитав беше масло од чајно дрво да се измеша со вода во размер 1:9. Нели серумот може дирекно да се нанесува?
Никако такви домашни експерименти, само ќе си ја уништиш кожата. Ако не ја третираш правилно само ќе влошиш состојбата или ќе ти останат флеки. Има наназад толку страни со производи кои им помогнале, како Акнефуг во комбинација со Сона или Ла рош ефеклар дуо во комбинација со гелот за миење од истата линија... но треба поветеност и трпение, не може за две недели да се исчисти лицето.
Немојте киселини, лимон, сода и такви чуда. Знам искушението е големо и дoмат и компир сум нанесувала, што ќе прочитам пробував, со надеж ќе има ефект. Ништо немаше резулатите, секако дека ќе нема, кога тие производи не се наменети за акни. Има толку производи што можат да помогнат. @poi јас сум задоволна од др. Старова. Скроз ми помогна и го исчистив лицето со неговата терапија. Тотално бев изгубена и веќе не знаев што друго да пробам. Но, сѐ сум пробувала само тоа што навистина треба не сум. И секако беше така, бидејќи не бев упатена. Кога ситуацијата е покритична најдобро е дерматолог. Доколку сакаш сама, што најдобро се покажало за акни и е препорачано од дерматолози е комбинацијата акнефуг (benzoyl peroxide) со сона (adapalene) или салицилна кисела (самостојно). Можеш и овие видеа да ги погледнеш:
Здраво девојки, би сакала да ве прашам дали некоја од вас имала ваков проблем со лицето? Последниот месец ми излегуваат мали црвени брунчиња како на сликите.. дали некоја имала сличен проблем и дали може да ми кажете што би можело да ми помогне? Ви благодарам.
Raw vegan. Најефикасен метод, најмалку 4 дена во неделата во период од 2 месеци. Нормално, што помалку шминка и препарати.
Дали вечерна рутина секогаш треба да завршува со хидратантен вечерен крем? Почнувам со нови производи, ама сакав постепено по еден производ да пробувам на лицето, па затоа прашувам.
Дали има некој искуство за акни со оваа терапија препишана од дерматолог: Вибрамицин, Флажил, шампон Кетоконазол и крем со сулфур од Марија Гален Фарм 10 дена. Би ми било многу од помош и мислење да споделите, на 2 памета сум што да правам
Не сум стручна да зборувам за терапијата, меѓутоа ако миеш со кетоконазол, и ставаш сулфур многу ќе ти се исуши кожата, обавено добра хидтаратација , бидејќи на крај ќе има обратен ефект, ке ја дехидрираш кожата, ќе лачи повеќе себум и со тоа ќе се појават нови акни