Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    701
    Стегнатост и сувост не осетив ни јас, али не знам зошто ме пецка сега пак си мислам може да регира негативно со гел сона што користам, ама тоа ставам навечер со серумот, а наутро пилингот и тоникот. Ќе пробам уште некое време како ќе е, многу позитивни искуства има од линијата.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    1.121
    Не најдов соодветна тема. Што мислите за овој метод?

Прикачени фајлови:

3. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    324
    Не не, знам како личи purging, ова се гледа дека се акни. Изгледа азелаинската од Ревокс не помага ништо, а серумот од TIAM B3 се покажа многу добар за флеките. Но пак почнаа да избиваат акни. Навечер лицето го чистам само со Мед гелот од Балеа, не користам маслен чистач пред тоа. Можно ли е остатоци од шминка и спф преку ден да не се исчистат само со Балеата и затоа повторно да ми се појавуваат акни? Затоа сакав да ве прашам дали би можела да користам минимална рутина т.е. да практикувам двојно чистење навечер, па да ставам од аирол кремата што е многу јака( да ја ставам врз хидратантна крема) а наутро само спф .

4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Акни може нови да избиваат и за време на purging. Јас пример (др производи користам) првиот месец океј бев ама вториот кога зголемив доза на користење на производите, почна да се влошува, еден месец тоа некаде траеше па почна после полека да се смирува.
    Може и не ти одговара. Ама ако ја користиш само еден месец, може и рано е за заклучок.
    Не користам ни јас маслен чистач, па немам проблем. Но, користам Адапален (Сона) за ексфолијација, и сосем добро си ја врши работата. Сепак, ми требаше некаде 2+ месеци за резултати.

На VACA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    324

Адапален беше Сона ако не се лажам? Знам дека е послаба од Аиролот ако не ти е тешко да ми кажеш на кој начин почна да ја користиш? :) Колку и е цената?

6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Да Сона. Ја користев секој втор ден 1 месец, а од вториот месец зголемив на 3 дена користење, еден пауза. Ја користам навечер, после хидратанта крема. Оставам да се впие обичната крема, пола саат, саат и потоа нанесувам од Соната, количина колку зрно грашок на цело лице.
    Едитирав и погоре, резулати првични по 2от месец. Еве веќе 6ти месец сега, сосема се среди кожата.
    Инаку во комбинација користам и Акнефуг.
    Цената е околу 400 ден ако не се лажам.
    322 пишува на амбалажата, сега проверив.

7. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    1.764
    Јас го користам скоро 1 година и сум презадоволна. Многу убаво чисти, само малку мирисот е непријатен, но не ми смета. 180 денари е во дм. :D

8. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Што се прави со акни што се подувани и не се ни цедат?

9. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.401
    Девојки дали некоја го знае чарето?

Screenshot_20210619-171153_Gallery.jpg

Најдов на интернет нешто со јаболкова киселина. Да се измеша со впда вп размер 1:3 и да се нанесува како тоник еднаш до два пати дневно. Дали некој пробал?
    Друго што прочитав беше масло од чајно дрво да се измеша со вода во размер 1:9. Нели серумот може дирекно да се нанесува?

10. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Убаво ме потсети.
    Јас само Јаболкова киселина држев со памук кај што имам акни, помагаше.

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.986
    Допаѓања:
    5.327
    Никако такви домашни експерименти, само ќе си ја уништиш кожата. Ако не ја третираш правилно само ќе влошиш состојбата или ќе ти останат флеки. Има наназад толку страни со производи кои им помогнале, како Акнефуг во комбинација со Сона или Ла рош ефеклар дуо во комбинација со гелот за миење од истата линија... но треба поветеност и трпение, не може за две недели да се исчисти лицето.

На anggell, IM.TMKQ, pdb123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.401
    Чиста ја редеше или ја разредуваше со вода?
    Еве точно како пишува да се направи:
    Screenshot_20210619-020203_Chrome.jpg

13. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Чиста.

14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Немојте киселини, лимон, сода и такви чуда. Знам искушението е големо и дoмат и компир сум нанесувала, што ќе прочитам пробував, со надеж ќе има ефект. Ништо немаше резулатите, секако дека ќе нема, кога тие производи не се наменети за акни.
    Има толку производи што можат да помогнат.
    @poi јас сум задоволна од др. Старова. Скроз ми помогна и го исчистив лицето со неговата терапија. Тотално бев изгубена и веќе не знаев што друго да пробам. Но, сѐ сум пробувала само тоа што навистина треба не сум. И секако беше така, бидејќи не бев упатена.
    Кога ситуацијата е покритична најдобро е дерматолог.
    Доколку сакаш сама, што најдобро се покажало за акни и е препорачано од дерматолози е комбинацијата акнефуг (benzoyl peroxide) со сона (adapalene) или салицилна кисела (самостојно).
    Можеш и овие видеа да ги погледнеш:

15. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.222
    Здраво девојки, би сакала да ве прашам дали некоја од вас имала ваков проблем со лицето? Последниот месец ми излегуваат мали црвени брунчиња како на сликите.. дали некоја имала сличен проблем и дали може да ми кажете што би можело да ми помогне? Ви благодарам.

Прикачени фајлови:

16. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Raw vegan. Најефикасен метод, најмалку 4 дена во неделата во период од 2 месеци. Нормално, што помалку шминка и препарати.

17. Maria.Fernanda

Maria.Fernanda Нов член

Се зачлени на:
    18 април 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Дали вечерна рутина секогаш треба да завршува со хидратантен вечерен крем?
    Почнувам со нови производи, ама сакав постепено по еден производ да пробувам на лицето, па затоа прашувам.

18. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.081
    Дали има некој искуство за акни со оваа терапија препишана од дерматолог:
    Вибрамицин, Флажил, шампон Кетоконазол и крем со сулфур од Марија Гален Фарм 10 дена.
    Би ми било многу од помош и мислење да споделите, на 2 памета сум што да правам :l::)

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Препорачливо е. За хидратација, некои нанесуваат и хидратантна маска за спиење.

На Maria.Fernanda му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kејти

Kејти Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    48

Не сум стручна да зборувам за терапијата, меѓутоа ако миеш со кетоконазол, и ставаш сулфур многу ќе ти се исуши кожата, обавено добра хидтаратација , бидејќи на крај ќе има обратен ефект, ке ја дехидрираш кожата, ќе лачи повеќе себум и со тоа ќе се појават нови акни

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.