Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Прво ти треба добар гел, на почетокот јас го користев на Биодерма плавиот себиум,почнав некаде мај мислам беше. Мај овде е топол и така лицето ми стануваше мрсно. Ја купив и кремата на биодерма хидра био. Потоа прво почнав со ниацинамид плус хујалуронска киселина секој ден наутро и навечер, наутро по серумите ја користев Хидрабио кремата плус крема со спф ќе ставев,а навечер на Ординери Moisturizing + HA.
    После три-четири месеци кога бев во Македонија ја купив салицилната киселина купив две шишенца,а искористив само едно. Ја вметнав во вечерната рутина заедно со хујалуронската киселина. Ефект имаше огромен после месец и пол ми се исчисти лицево. Мало гелче од 250мл на Биодерма ги потрошив по една година. Многу малку ставав и можеби затоа ми одговараше.
    За вадење на шминка отпосле купив масло од камилица од The body shop.

После една година ја сменив рутината само во гел и креми, земав гел на True Alchemy proteins, креми на Натура Сиберика дневна и ноќна, останав на серумите и наместо салицилна едно време користев на натура сиберика серум за лице па потоа земав Ретинол од 0,02% кој тешко се упиваше во моето лице ама џам ми го направи. Ми се изедначи тенов, брчки и онака немав ама баш убаво ми беше лицето.

Годинава е некако потопло времето па не ми одговараше нијацинамидот преку ден сменив со Витамин Ц и крема за лице,а за навечер тоник,спреј за лице и крема.
    Тоникот го користам од зелената линија на Береза Сиберика кој содржи ниацинамид,а спрејот е за акни на Novexpert.

Во принцип ова е тоа, но јас еднаш неделно го користев црвениот пилинг на Ординери по 5 минути на чисто лице.
    За време на викенди ставам маски за лице(црна маска) и користам кофеински серум на True Alchemy за темни кругови,ставам и креми за околу очи на Pulpe de Vie.

Јас речиси не се шминкам многу во последно време,а искачам надвор без шминка.

Треба да знаеш да створиш рутина која ти одговара,а потоа да ја користиш долго време. Не можеш за еден месец да очекуваш резултати.

На kittykitty, _Monroe, Kjara15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    324
    Знае ли некој дали оваа линија на спф ја има кај нас? ☺️

Прикачени фајлови:

3. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Јас ја немам забележано досега.

На VACA му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Ќе ве означам вас @Biodevojka @koritsaki , :$ :hai:
    Дали може да ми предложите некој нежен гел, пена за секојдневно миење, чистење на лице. Моментално го користам гелот од алверде (аква- со морски алги), прикрај ми е па сакам да сменам нешто друго понежно. Имам нормална кон комбинирана кожа, не користам шминка или друга козметика освен кремот за лице што го имам од истата линија на алверде и сега по жешково надвор спф. Да биде за младешка кожа, да не затега и пече.
    Исто така, доколку не е проблем да ми предложите некоја маска за црнки, имам често на брадата и околу носот.
    Ви благодарам,:l:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.887
    Допаѓања:
    107.963
    @LittleChili и јас тој гел често го купувам , многу е убав :) исто така друг што многу ми се допаѓа е овој на Natura siberica , за комбинирана и масна кожа е , не затега , нежен е ептен.

За маска , нека предложи и Биодевојка , јас дека немам црнки не знам која би била најидеална за тебе, моментално ја користам од Конопка со рузмарин , исто одговара за комбинирана кожа и супер е за овој период има некој ладен ефект бидејќи содржи ментол. :)

На Flower27, buba4e89 и LittleChili им се допаѓа ова.
  6. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, се согласувам со @koritsaki , исто така би ти ги предложила и овие:

На LittleChili, buba4e89 и koritsaki им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.667
    Допаѓања:
    39.932
    Многу ми се поти лицето и ми се мрси кожата па поради тоа имам мозолчиња. Кажете ми со што да го чистам?

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Зелениот тоник на Береза Сиберика, Гел за миење лице од истата линија, и крема за лице исто.
    За мозолчињата спреј со цинк од Novexpert

На koritsaki и forumce им се допаѓа ова.
  9. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    78
    Дали вие што имате проблеми со акни ви се влоши состојбата сега во летниот период?

10. Butterfly522

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    78
    Истото ми се случи само кај мене
    Истото ми се случи пред две години само не до овој степен од чисто лице и од тогаш мака мачам а што се не сум пробала, се смирува во зимскиот период но еве дојде лето и пак истата приказна. Кога ми се смири користев акнефуг и сона и најверојатно пак ќе почнам со нив

11. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    5.379
    Јас проблемот со повремени акни го решив со крем на база на слуз од полжав, бугарска фирма го произведува.

12. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.546
    Допаѓања:
    8.899
    А дерматолог не ви текнало да посетите? Од искуство, ако имунитетот на кожата и нејзината бариера се пореметени, тешко дека и најскапата крема ќе помогне. Третмани за чистење и лекување во медицински услови може многу да помогнат.

13. Butterfly522

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    78
    Во мојот случај ни дерматолог не ми помогна , како што пишав што не сум пробала од дерматолог до антибиотици до креми до третмани :)

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    На сајтот на Белина имаш опција за рутина со @Biodevojka која сум сигурна дека ќе ти помогне. Значи проблемот на повеќето од вас е што сте скептични ако после две недели немате резултати, што не мора да значи секое лице е индивидуално само по себе и му треба повеќе време. Важно е редовно да ги употребувате продуктите и правилно да ги нанесувате, без да правите отстапки.

На Biodevojka и koritsaki им се допаѓа ова.
  15. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.546
    Допаѓања:
    8.899
    Правеше испитувања, беше на преглед и одеше на третмани и ништо? Ендокринолог евентуално? Мора да постои некое жариште, мораш да ја најдеш причината за состојбата. И имај предвид дека е потребно извесно време пред подобрување.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга ти ќе ми бидеш следен предизвик. Слободно пиши ми приватна порака со слика и објасни ми убаво што си користела и кој е проблемот. Ќе се обидам максимално да ти помогнам. Поздрав

На Butterfly522 и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    525
    Девојки, роднина утре ќе иде до бугарија, па да прашам да не знае некоја феминка дали таму може да се најде крема без рецепт со третиноин.
    Евентуално тука пак да имаме аирол.

18. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.687
    Допаѓања:
    9.346
    Во принцип кај нив е малку построго може да праша онлајн некоја аптека ако може кремот без рецепт да се купи

19. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    79

Каде е таа опција за рутина со biodevojka на сајтот bellina? Не можам да ја најдам

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.887
    Допаѓања:
    107.963

Ќе ја контактираш @Biodevojka можеш и преку фемина, преку инстаграм, преку фб.. :)

На Biodevojka и buba4e89 им се допаѓа ова.