Zdravo, na liceto na drugarka pocna da i se pojavuva okolu ocite cudni brumcinja sto ne se stiskaat dve se i veke podolgo vreme gi ima, ne znaeme sto se ni da gi opiseme kako griz se. Dokolku nekok znae ke bidam blagodarna, i dobar dermatolog da preporacate.
Тоа е милиа. Нека побара производи со lactic acid и glycolic acid. И да ја смени кремата што ја користи.
Немам јас проблем, сестра ми има проблем со акни нема што не проба, одеше по дерматолози, правеше хормонски испитувања, држеше диети се безуспешно, одеше по жени што спремаат некакви си лекови или бајат со пепел, се безуспешно. Ни останува уште кремава на Сашо да ја проба, знаеме за човекот сме слушале за него, и во комшии имаме едно девојче што ја употребувало кремата пред некоја година рече дека само таа и помогнала а била катастрофа по лице и тело, арно ама го сменила телефонот и го изгубила бројчето. Се обидувам на форумов да го добијам бројот па ако го имаш ќе ти бидам благодарен
Повели, можно е да не е тој број повеќе, но пробај си ја среќата. пс. Знам дека е напорна борба, но мора да има причина зошто се појавуваат акни, обидувајте се со помош од доктор дерматолог. Кожата е најголем орган. Доктори со децении учат факултети и истражуваат, па за многу кожни проблеми сѐ уште нема одговор. Сашо, травари, Биодевојка не се трајно решение. Со среќа.
може ли некој да ми каже кој е тој сашо, каде се наоѓа за што помага околу лице се за него. Фала ви однапред
Девојки може ли некој да ми предложи некој moisturizer, а да е со минимални иританти во состојките, ниеден не ми одговара од најефтин од балеа до најскап имам пробано, а штом по употреба ми се вцрвенуваат акните кои ги имам значи го немам погодено до сега, не ми одговараат. Имам чувствителна кожа,нормална накај сува. Постои ли нешто без алкохол,парабен,парфем ?
Тешко да имаш проблем конкретно од парабените, имајќи предвид дека се можеби едни од најнеиритирачките конзерванси. Инаку, рече си пробувала од Балеа, но дали конкретно си ја пробала нивната Ultra sensitive линија? Обичната дневна крема (која се разбира може да се користи и навечер) без фактор (има и друга една со фактор 15 - LSF 15) е и без алкохол и без парабени. Ноќната крема мислам дека има алкохол, ама не сум сигурна. Други такви креми во dm што сум ги забележала се дневната и ноќната од Revuele (обични картонски пакувања). Евентуално ако ти се даваат пари за некоја од кремите на Hada Labo Tokyo, кои се без алкохол и мирис. Од тоа што сум видела, други креми во dm што не содржат ни алкохол, ни мирис, мислам дека нема, евентуално од поновите марки што ги донеле.
Јас би ти препорачал некоја од кремите на Уртекрам. Имам пробано многу креми, но кога ја користев нивната розева крема можеби најчисто ми беше лицето и најхидрирано, после неа како ништо да не ставам на лицево, нема ефект. Можеби ќе си ја купам пак.
Да, кога имав чисто лице ноќната крема на балеа мед ултра сензитив, не ми предизвикуваше ништо, напротив многу ми беше погодена, ама откога се избричив на лицето , голема грешка (бар кај мене така се покажа ) ми се појавија многу акни, кои сега со ништо не можам да ги смирам. Ја земав пак истата крема, и мислам дека како ја ставам на лицето, мириса на алкохол што пред тоа не беше случај. И ми се вцрвенуваат акните, затоа сакав да прашам ако некој знае некоја алтернатива за лесна крема... Можеби ќе ја пробам обичната дневна од истата линија, фала ти
Ако цената не ти е проблем, јас презадоволна сум од кремева, нема ни алкохол, ни парфем. Има и хијалуронска киселина, што ми е плус, не мора и серум да купувам, па се исплаќа. И сестра ми ја користи, нема проблем таа со акни но со црвенило, ептен и помогна кремата. Ја има во Зегин, барај ја оваа верзија за сува кожа, има и за комбинирана но таа има парфем. Не знам дали со нешто друго ги третираш акните, бидејќи обичните креми (најчесто) немаат состојки против акни.
Прелистај ја темава од почеток ако не те мрзи. Ние ја земавме кремата па ќе пишам кога ќе има резултати
@radnaѕkela Значи функционален е бројот? Ајде баш пиши каква ќе биде ситуацијата и дали ќе има подобрување.