1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    616
    Веќе 4 месеци ја користам, значи не ми одговара.

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    78
    Салицилната киселина не се препорачува за бактериски акни, јас го користев претходното лето серумот “acids” на true alchemy и многу ме исфрлаше, мислев дека минувам низ purging фаза но тоа продолжи и по три месеци и го прекинав.

3. Ivan4e04

Ivan4e04 Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    8.000
    Овој пост го пишувам со надеж дека ќе помогнам на некого.Имено никогаш и немав некој посериозен проблем со акни на лицето.Во месецот ми излегуваа по 3-4 мали акни(од тие што се стискаат и излегува бело) и тоа и не ми претставуваше толку голем проблем колку флеките што остануваа по стискањето на акните.За акните нема што не пробав од разни брендови креми,серуми,гелови за миење за кои што читав тука на форумот или по препорака па дури и промена на исхрана.Вистинскиот проблем и настана кога започнав да работам со маска на работа и за само еден месец моето лице беше целото нафрлено со тврди акни кои што и не можеа да се стискат и кои што беа болни.Откако престанав со работа мислев и дека постепено лицето ќе ми се исчисти ама уште толку и се влоши.Единствен спас ми беше една крема за којашто прочитав на инстаграм на профилот на магнолија но јас ја купив само од друг бренд.Кремата ја купив од амазон во германија и чинеше некаде 10-12евра.
    20210810_174429.jpg
    Ова е состојбата на моето лице во Ноември.Иако имам пудра и можеби не се толку познава ама акните беа огромни.
    20210810_170934.jpg
    20210810_171155.jpg
    20210810_171055.jpg
    20201218_145231.jpg
    Кремата започнав да ја ставам некаде пред нова година.И за само две недели акните беа значително намалени.
    16ти Јануар
    20210810_171415.jpg
    18ти Фебруар
    20210810_173338.jpg
    Ова ми е второ пакување од кремата и сега ја користам повремено само како превентива.Да напоменам дека повеќе акни и не ми излегуваат.Првото пакување го користевме и јас и сестра ми и траеше 6 месеци и кремата го имаше истиот ефект и кај неа а нејните акни беа големи и полни со крв.Се става само на местото каде што има акни и да напоменам не смее додека се користи кремата да се меша со друго.Јас преку ден еднаш ставив од ордирани ascorbic acid 8% којшто е за флеки и пред спиење кога ставив од кремата целото лице ми поцрвене.Може единствено крема за хидратација преку ден а пред спиење од кремата.Внимавајте да не се претера со кремата затоа што навистина мн го суши лицето.Јас на два три пати имав излупено лице.
    Ова е состојбата на моето лице сега.Акни повеќе не ми излегуваат сега ми останаа само флеките кои што ги имам веќе со месеци и за кои што користам некои продукти од ординари кои што и немаат ефект.Останува само со тек на време да избледеат.Се надевам дека ќе помогнам на некого со моето искуство :).
    20210810_174126.jpg

На Mucenceto, Bellaa1234, martty06 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Колку што гледам кремата е 10% benzoyl peroxide. Има и кај нас замена, само е како гел, се чува 3,4 минути на влажно, чисто лице и се измива.
    04927768.jpg
    Доста ефективна состојка е, мене целосно ми помогна, јас го користам во комбинација со адапален (сона кремата).

На Butterfly522 и Ivan4e04 им се допаѓа ова.
  5. Skorpija*88

Skorpija*88 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8
    Jas ja imam.istava krema,mi da donesoja od germanija ama.ne mi objasnia kako koristi,moze li podetalno da mi kazite kako se koristi

6. Ivan4e04

Ivan4e04 Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    8.000
    Јас ја ставав претежно неколку часа пред спиење.И јас мислев дека морам да го мијам лицето ама има структура на крема и се впива.Не го чувам упатството,ако имаш прочитај.Се става само на местото каде што има акни.

7. Skorpija*88

Skorpija*88 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8
    Znaci samo da stavam na mestoto kade sto imam akni I tolku,ne se izmiva?

8. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.848
    Допаѓања:
    5.607
    Мора да се измие, инаку може да направи пресушување на кожата и да ја оштети.
    Не треба да стои повеќе од 10 минути на кожата.

На IM.TMKQ и Skorpija*88 им се допаѓа ова.
  9. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    И јас се зачудив дека е 10% кремата.
    Има таква што не се измива, Epiduo гелот.
    EPIDUO contains the active ingredients adapalene (0.1%) and benzoyl peroxide (2.5%).
    Но концентрацијата е многу мала.
    @Skorpija*88 зависи какви акни имаш. Некогаш е потребно третирање на целата област, не е доволно само на акните.

На violetblue му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.588
    Допаѓања:
    14.833
    Мене ми се појавија ситни бели (не беа акни), туку како точки. Не можев да ги стиснам т.е ги стискав ама ништо не излегуваше. Го чистев убаво лицето и постојано во тој дел го чувствував како неизмиено, несредено, едноставно грозно. Ми поминаа од здраве, синиот мал крем.

11. Skorpija*88

Skorpija*88 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8
    Go imam koristeno ane fyg,iskreno ne minpomogna voopsto,naprotiv poveke mi se vospalia.a sostavot e slicen na cordes gelot zatoa se mislam.dali da go probam,se plasam.da ne se vospalam.I od nego

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Некој да го има користено? IMG_20210811_185502.jpg

На hermosa, poppie и koritsaki им се допаѓа ова.
  13. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Нормално е на старт да дојде до иритација, црвенило, сувост, но после месец, месец и пол треба да се стабилизира, сепак времетраењето е индивидуално. Кожата и треба време да се навикне. Затоа дерматолозите препорачуваат првите 2 недели, секој втор ден користење. И покрај ова јас пак имав иритација некој период. Сега користам 3 дена, па еден ден пауза.
    Пред неколку години, мене никако не ми помогна, ако се сеќавам добро и лошо мирисаше.

14. bitches broken

bitches broken Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    zdravo dali ke moze da mi predlozite dobra hidrantna krema za kozha so akni i dali ima vo makedonija ceraVe

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Во Македонија нема Cerave, се што носат некои сајтови се прескапи.
    За кремата топло ја препорачувам оваа.
    526D9B69-D2EE-41D2-B718-3454247018B5.png

На molikaMk, Shugarspice и koritsaki им се допаѓа ова.
  16. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    324
    Девојки дали некој знае дали повторно ја има кај нас Аирол кремата (третиноин) ?

17. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.848
    Допаѓања:
    5.607
    Мислам дека сеуште не.

Да го споделам и јас моето искуство со акни иако имам 30+ години. По препорака на дерматолог ставав акнефуг околу месец дена редовно секој ден или преку еден ден по потреба и користев Ла рош мат крема. Лицето ми се исчисти супер. Почнав да не ја користам акнефугот и пак почнаа да ми излегуваат ама не поткожни туку класични акни што за жал јас не можам да оддолеам да не ги стискам. Последно купив активен кислород спреј за лице и сум најзадоволна до сега. Ептен ми го исчисти лицето само со неколку дена користење. Сега во циклус ми излегоа неколку и тие ги среди за кратко време. Го прскам и врз шминка нема никаков проблем, малце го затега и суши лицето но со хидратантан креме нема проблем, ова за мрсна и комбинирана кожа за сува не би знаела да кажам. Инаку јас имам мрсна и чуствителна кожа, но немам никаква иритација од него.

На Ivan4e04 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    13.699
    Има некоја слична крема како оваа, но без парфеми? Гледам составот е супер, но алергичен сум на алфа изометил јонон.

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ау, не знам не сум стручна. @Biodevojka повеќе се разбира.

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.013
    Dali nekoj imal problem so vospalenie na folikulata? Folikulitis