Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Во Зегин е 180 денари,деновиве го купив и сум задоволна

2. eelche

eelche Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2
    Околу 200 денари

3. nikolanikola

nikolanikola Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Роси те молам доколку е можно да ми дадеш било какви информации како да дојдам до човеков телефон адреса било што на ЛП фала ви однаоред
    Или било која членка што може да ми даде информација за контакт со човеков да ми напише по лп
    Машко сум но имам преголем проблем со бубулиците неможам да се истрпам повеке ова ми је 5 година и проблеммот од ден во ден е се поголем и поголем.

4. Element

Element Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Кога го нанесувате посабајле или навечер? Бидејќи купив а незнам кога да го користам :( а на ова не пишува >.<

5. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Да не знае некој како да го избелам лицето, на некои места на лицето имам црнки, и потемна кожа.. А сега веќе поминаа 3 недели од одморот лицето уште ми се лупи на некои места и не е мазно.. :worried: На некои места имам црвенило и тоа само кога ќе го измијам лицето и ме пече.

6. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Јас го нанесуван 3-4 пати во текот на денот од сабајле до вечер,нема некое правило кога сакаш тогаш

7. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    каква крема би ми препорачале за побело лице сакам лицето да ми е побело и почисто?

8. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Јас сум една од оние девојки кои ја имаа среката или привилегијата да имат чисто лице без акни. Кога влегов во пубертет додека сите мои школски имаа проблеми и уште рано рано почнаа да користат пудри и секакви глупости за да се спасат од нив, јас не знаев што значи тоа да имаш проблем со акни. Секако во прашање се гени, мајка ми има 58 години ама има лице без ниедна брчка и затегнато и личи на 40 годишна жена. Секако има некои производи кои ги употребувам, за да ја задржам младоста на кожата на лицето, бидејки иако имам само 21 година сметам дека годините не се мерило за тоа колку треба да се грижиме за кожата на лицето. Значи најпрво да напоменам дека колку што е можно повеке избегнувам купени производи за нега на лицето, и се служам со домашно направени маски.
    -Значи, лицето го мијам во денот може да се случи и 4-5 пати само со не многу ладна вода. После миењето ставам крем Бекутан. Никогаш не си легнувам на спиење со шминка и со неизмиено лице бидејки така најмногу се берат бактерии и се стварат акни, црнки итн. Два пати неделно праавам пилинг на лицето од талог од турско кафе (кој нема пробено веднаш да го направи тоа). Еднаш неделно ставам смеса од млеко и желатин на брадата и на носот (тоа е за црнки), еднаш неделно ставам маска од белка од јајце. Исто така пијам апчиња б-комплекс кои се одлични за кожа, коса, и нокти и не се штетни (проверено ми е и сум презадоволна)
    Сепак неможам да кажам дека воопшто не ми излегуваат мозолчиња, нормално дека ми излегуваат по 2-3 и тоа само на челото и само пред да ми дојде. Кога излегуваат истите со газа или со памукче ги стискам и работам по принцип гној-крв-гној, и ставам Хлорофеникол лосион за акни. Акните за ден ипол до два, ги нема. И ондак то. :wasntme:

9. interistka

interistka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    15
    талог од кафе знам за целулит го препорачуваат и тоа познатите што значи по логика е за неутрализирање на маснотијата на лицето а знаеме дека некогаш лицето ни е такво од мрсна храна не дека имаме целулит .....добро е ке пробам ........поззз

10. papagalcheto

papagalcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    10
    Немам проблематично лице многу ретко да ми испадне акна. Но на носот, образите, брадата и челото имам како црнки кои безразлика колку ги стискам тие постојано лачат. Порано користев хлоранфеникол, па колекцијата од нивеа јанг дерм и сега користам клиндамицин. Веќе ми се потроши клиндамицинот и затоа сакам да почнам со нешто ново кое ќе ми го исчисти лицето. Прочитав на почетокот на темава за аирол(третоин), за пузл колекцијата..итн Што би ми препорачале вие? :)

11. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    Гарниер за миење на лице, супер е...и почесто миење на лицето со чиста вода...

12. bal0n43

bal0n43 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    81
    Никогаш не сум имала проблеми со акни на лицето. Дали затоа што не употребувам многу шминка или до нешто друго е..не знам. А и немам некој посебен ритуал за чистење. Секое утро се мијам лице со не многу ладна, значи млака вода и Nivea или Dove сапун за лице. Еднаш неделно правам маска за лице од белката на јајцето и тоа е тоа.

13. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    Си дојдов од одмор и лицево ми се поремети скроз и вратот јас вакви бубуљици не сум имала и не знам од сто мозе да е ...не знам висе сто да ставам хеллппп

14. MissGlamourazzi

MissGlamourazzi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    јас користам лосион за чистење лице од young derm...и навистина ми помага...забележувам дека во тој период од неколку дена кога ке ми заврши шишенцето и додека да одам во продавница да си купам ново, лицето ми се нафрла...миење на лицето наутро и навечер и плус користење на лосионот и немаш гајле ;)

15. I.Love.You

I.Love.You Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    39
    Јак користам лосион за чистење на ''Ziaja'' Tintin,зелен е..и него го користам 2 пати неделно,а од кога кје го измијам лицето користам од истата фирма крема(помада)со портокалова боја се напишани буквите на опаковката. :)

16. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    Девојки , постојано ја следам темава и веќе пробав некои производи препорачани од вас кои мене за жал не ми помогнаа.ЗНачи ја користев целата колекција на јанг дерм , но прекинав бидејќи ги снема големите мозолчиња но сега имам видливо проширени пори , и нема место на лицето каде нема ситни брунчиња од кои излева чисто бела смеса кога ке ти стиснеш, ќе ми речете да не ги стискам но не горат тие туку ако ги ставиш така остануваат.Сакам чисто лице :( ве молам помогнете ми , препорачајте ми некој лосион , маст или било што засекогаш да ги тргнам ваквите ситни брунчиња и црнки по целото лице , поздрав

17. Bubalaska

Bubalaska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Дечки на интернет читам и мноооооооооооооооогу позитивни и многу лоши коментари за колекцијата http://www.proactiv.com/ дали ја има некој користено??? Поздрави.

18. NB86

NB86 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    68
    Ја користсам колекцијата на Garnier Pure и засега имам приметено мн подобрување на моето лице. Не ми е толку мрсна кожата, ми се намалијата и црнките.

19. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Те разбирам за ова со ситните бубулички/брунчиња.. цело лето чисто лице, при крајот на летото ми испоизлегоа вакви еден куп на долниот дел на лицето.. такви како мали надуени топчиња што ни пудра ни ништо не ги спасува..пак се познаваат.. а сами од себе не верувам дека ке поминат така да ја ги испостискав сите.. :) заврати ракавите и едно по едно ги средив сите :D мислам дека нема друго чаре.. сеа мислам дека ги немам више.. пак имам некои бубулички во долниот дел на лицето бидејки ми се изиритира нешто кожава крајот на август, али остатокот од лицето ми е чисто.. :) уште тие црвените акни да ми ги снема и ке бидам најзадоволна

И јас ги читав доста за ова проактив пред некоја година, се изначитав, и сериозно мислев да ги купам али се откажав, ко што рече има многу позитивни но и многу негативни коментари па се замислив...
    јас би рекла дека позитивните се повеке реклама, а негативните лично искуство. иначе зашто некој би пишувал лошо за нив, зашто би лажел ако вистински му помогнало? викаат некои дека дупло им ја влошило ситуацијата на лицето, дека тие препарати лосиони што не, се многу јаки, па лицето им го изгорело на некои ... така да, не се палете на секој препарат што ке го видите, прво добро извидете ја ситуацијата од сите агли па после делувајте, во спротивно може да се каете :!:
    А и многу се скапи, али ај тоа е релативна работа.. сепак ја стојам на тоа што го реков погоре.

едит. дури има и реклама мислам, за тоа дека и џастин бибер ги користи редовно :D :D

20. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Јас порано барав чаре во сите производи за чистење лице се додека еден ден не решив да ја послушам мајка ми, да престанам да менувам козметика и редовно да го чистам лицето само со производите на докторс.

Од тогаш сум со докторс лосион, докторс гел и докторс помада. Редовно го чистам лицето и одлични резултати имам. Можам само да и кажам едно големо благодарам на мајка ми. :*
    Така да, доколку сакате чисто лице престанете да експериментирате со разни креми, лосиони и други чуда. Фатете се за еден производ и терајте со тој. Гуд лак.