Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Дали некоја има видено добар ефект од true alchemy aha/bha маслото за миење лице. У смисол намалени пори, црнки, сјај на кожата?

2. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Јас го користев некаде пред еден месец кога имав поткожна акна на лице. Од маслото ставав на акната во комбинација после со серумот од салицилна киселина исто од True Alchemy и за неколку дена излезе на површина и ми помина. За намалување на пори не верувам дека постои производ, но од маслото кај мене забележав ефект во брзо излегување на поткожната акна на површина и чистење на порите.

На koritsaki и Kjara15 им се допаѓа ова.
  3. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.683
    Дали некој ја има пробано кремата на true alchemy со азелична киселина?

4. Redbird

Redbird Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Дајте некој совет, пред 2 години вака само на друго место, од дерматолог препорачано la roshe posay сега пак истата ја користам ама веќе цела година се полошо и полошо...

Прикачени фајлови:

5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.243
    Ova kako jas da sum se slikala. Sona si koristela? Najdobro idi pobaraj uste edno mislenje od dermatolog. Plus bitna e i ishranata, trgni sve mrsno

6. Redbird

Redbird Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Сона пробав 1 ден и страшно ме исфрли и не ми се ризикува пак, за исхраната по секако ми е одредена ( не јадам млечни производи) поради хипотиреидизам и блага интолеранција на лактоза.

7. Believer

Believer Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    22
    Здраво девојки, ве молам за совет за комплетна нега на лицето, кои производи би можела да ги користам за мрсна кожа 25+ год. Немам некој поголем проблем со лицето но воопшто не посветувам внимание на него и би сакала тоа да се смени. Користам само мицеларна вода за отстранување шминка и крема од невен.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Можеш да почнеш со нешто поедноставно,да кажеме со гел за миење лице ( True Alchemy proteins, La roche posay effaclar или Биодерма себум плавиот), потоа да нанесеш тоник ( Береза Сиберика - зелената линија) и на крај крема ( гел крема од береза сиберика - зелена линија).

Навечер можеш да земеш хујалуронска за хидратација или крема. Мицералната само кога имаш шминка за вадење.

На ludamaja10 и Believer им се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.885
    Допаѓања:
    107.953

Гел за лице на La roche posay effaclar или на Алверде со алги и хијалуронска киселина. Потоа тоник на Konopka со лаванда ти го препорачувам. Во Белина го има и во Космо тинекс. Потоа крема за лице , ако ти е добра таа со невенот не мораш да ја менуваш :) два пати неделно маски можеш да користиш и пилинг пред маската , можеш да го земеш 3во1 гел, маска и пилинг на Лавера исто идеален за мрсна кожа , за да не купуваш милион производи..Ова ти е наједноставна рутина за секој ден.

На ludamaja10 и Believer им се допаѓа ова.
  10. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    31.464
    Дали некој шо користел антибиотици за лице, после завршување на терапија со антибиотик, акните се вратиле или не ?

11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.243
    Јас пиев тетрациклин. Не знам дали ми помина од тоа или од локалната терапија ама после некое време се исипав и ден денес имам проблем.

12. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    31.464
    ......

Мене ми дадоја доксициклин и после секое пиење ме боли желудник. И не знам дали вреди да ги пијам, ако после прекин на антибиотик пак се враќаат...

13. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Ми се вратија ама по 2 години, претпоставувам поради стрес. Сега истата терапија ја имам ама без антибиотици, иако предлогот на дерматологот беше пак да почнеме, сама решив да не ги пијам. Доволно ми е само Акнефуг и Сона за оддржување на состојбата под контрола, се покажаа ефикасни. Јас имав ужасни вртоглавици, најмногу поради тоа не сакав пак да пијам.

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  14. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    31.464
    Колку време ги пиеше ?
    Јас имам болка во желудник и првите 2дена имав мн главоболка и вртоглавици исто. Ги пијам една недела, ми е желудникот да не си го упропастам.
    И јас користам Сона и Акнефуг и една маст/ крема што ми ја пиша докторот направена во аптека.

15. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.683
    Не знам каква ти е ситуацијата со лицето ама мене дерматологот ми даде лосион антибиотик. Ако те боли желудникот, можеш да прашаш дали да преминеш на таков антибиотик.

16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    4 месеци :| Миноцин некако се викаа тие.
    Претпоставувам за истиот дерматолог зборуваме. :D
    На почетокот јас немав проблеми, сосем океј се чувствував ама веќе 3от месец неиздржливи беа вртоглавиците. Се осеќав како сѐ да се врти околу мене, ужасно чувство. Исто вагинална иритација ми се појави и ги прекинав. После тоа уште месец бев само на Акнефуг, Сона и таа кремата правената од аптека. И уште еден месец после тоа користев една крема за флеки на La Roche Posay. Сѐ на сѐ некаде пола година, целата терапија.
    Едит: не знам дали ги пиеш пред јадење, може и од тоа те боли желудникот.

17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.243
    И јас пиев Миноцин. Ми беше тешко и мене на желудникот. Доста тежок антибиотик е

Јас користев порано сона и памтам дека задоволна бев. Сега после година две почнав пак да ја користам и активно ставам секоја вечер веќе 2 недели и забележувам нови акни. После колку време виде разултат? Јас сум заборавила искрено после толку користени препарати.

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    31.464
    Иии многу :o
    Мене ми рече 2месеци и премногу ми се виде...
    Истиот е да :D
    Мене ми страв и од пад на имунитет, па кандида да не закачам ми е, најмногу желудник шо ме боли.
    Едно лечиш, а друго можи да добиеш.
    Ќе пијам уште некој ден, па ако продолжи исто да ми биди ќе се јавам во ординација, не знам шо да правам.

19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Третиот месец некаде веќе гледав резултати и напредок, после сѐ повеќе се подобруваше.

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.243
    Прекини ако мислиш дека треба. Фемисан капки имаш пробано?