Денес бев на друг дерматолог Ми кажа на влажно лице акнефуг и да постои 2 мин да измијам,после него гел клиндамицин само на акните Навечер пак миење со акнефуг па сона крема,и после пола час клиндамицин Ми препиша и биодерма себиум сензитив ако во случај почне да ми се лупи кожата Ми рече дека ке треба и третман да направиме,но некако ми е страв да не ми се воспали Дали некоја правела третман дало ги стискаат акните или не А да напоменам и колаген ми препиша да пијам по 15мл секој ден во период од 3месеци
Јас имав страшни акни на рамењата.Бев кај др. Старова и ми птепиша акнефуг од сабајле па клиндацин тоник,навечер акнефуг па сона и после неколку часа една крема што се прави со салицилна киселина и пиев 3 месеци Миноцин апчиња со пробиотик.За околу 5- 6 месеци се ми се исчисти само ми останаа флеки од што сум ги стискала и ден денес си ја користам соната веќе 2 ипол год
Slicna rutina skoro pa ista imam i jas, moram da kazam tretmanot da ne beshe nemashe na imaat tolku rezultat kremite, tretmanot odigra vazhna uloga i go olesni procesot. No da napomenam tretman SAMO isklucivo kaj dr.ancevski!!!! Sekoja pofalba go imam praveno nekolku pati vo tekot na edna godina prezadovolna!!! Treman mikrodermoabrazija za akni sekako vkucuva i stiskanje na aknite ama nema da zazhalish ako se odlucis. Moja topla preporaka od dermatolozi samo dr.ancevski, imam otideno kaj mnogu ama samo tamu mi pomognaa i vidov efekt Nasabajle i navecer aknefug i mene mi prepisa a dnevna bioderma sensitive i klindamicin...odlicna rutina super rezultat..ako sakas obrati mi se vo poraka ke ti objasnam podetalno za tretmanot
Јас би ти рекла пробај прво со производите неколку месеци да видиш дали ќе има резултат. Не знам каква ти е состојбата, но и терапијата би требало да е сосем доволна. Не сум фан голем на физички третмани, јас лично не би ризикувала, особено не пред да видам како терапијата би делувала. Ги користам тие производи и имаат ефект, ми ја обновија кожата. Дај им шанса.
@Ivana222 @IM.TMKQ ви благодарам многу одлучив ке го откажам третманот па ке видиме што ке биде После миење со акнефуг некако многу затегнато ја чуствувам кожата дали е нормално? И сона ми рече да ставам само на места кај што имам акни не на цело лице Инаку не сум од Скопје бев овде во мојот град кај приватен дерматолог
Нормално е, дури се навикне кожата. Може и да ти се лупи или вцрвене. Користи хидратантна крема, да не ти се пресуши. За Соната, на цело лице мене ми беше кажано, за да се спречи настанувањето и на нови акни.
Женски, дали се стискате? Мене дерматологот ми рече мора да се исчисти затоа што ми било пуно лицето со такви бели подкожни малечки.
би ве замолила за совет, на утро користам benzoyl peroxsid, дали оваа крема одговара да се намачкам после него еве слика и состојки
Се нанесува наутро или навечер после тоник/серум,крема. Или пред да излезеш и да ставиш маска прсни си. Брзо се суши.
Женски дали некоја има искуство со кремиве и со странава, да сподели. Пред некое време ми ја препорача кремава од полжави (на првата слика што е) случајно една комшивка која е и козметичарка, била премногу задоволна од неа ја користела веќе со години и со неа го средила лицето од акни и дупчиња. Женава за нејзините години стварно има прекрасно лице. Би сакала повеќе мислења да слушам бидејќи до сега пробав се и свашта.
Штом не си сигурна, консултирај се и со матичниот лекар, па заедно ќе донесете заклучок. Истотака, истражувај и на интернет, а и секако ако некоја имала искуство нека напише.
Се консултирав и со матичната рече да ги земам 3 недели по 100mg, плус 3 месеци по 50mg и многу ми се виде некако, не сакам да си расипам желудник со нив, и онака често знае да е проблематичен.