Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Ris79

Ris79 Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Dali ja imate koristeno kremata?

Прикачени фајлови:

2. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    1.518
    Да, задоволна сум. Две паковања потрошив но не ја користам веќе за да пробувам и други креми ама ми го смируваше лицето и убаво ми пријаше. Ја користев навечер зошто лицето свети ама така убаво ја впива кожата наутро кога ќе се разбудиш лицето е меко и нема воопшто трага како од други помрсни креми.

На душленце му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    Девојки дали знаете некој дерматолог или ординација каде што се испитува за каков вид на
    акни станува збор , да се земе брис или нешто слично , значи неможам веќе вака све пробав од третмани до креми до све , секој кај што ќе отидам не ни пробува да го открие проблемот него само ќе препише некоја крема гел и тоа е тоа , а лицево све полошо и полошо, имамм различни видови на акни или состојби на лицево али све у свему катастрофа, на моменти како да е почисто и како да му прија некоја крема наредниот ден цела сум исфрлана и така во круг без крај, ќе полудам.

4. Malinka1$

Malinka1$ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2021
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    37
    Пробај кај др. Старова

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    Уште таму немам пробано ќе пробам и тоа ама дури во фебруари има термин ;(

6. Malinka1$

Malinka1$ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2021
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    37
    Знам доста се чека.. јас чекав три месеци за термин

7. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    Кој е тој лосион антибиотик ако не тие проблем да ми кажеш

8. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Препорачајте ми козметика за комбинирана кожа со нерамен тен, хиперпигментација... што смеам да ја користам додека дојам. Цената не ми е битна.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.699
    Допаѓања:
    106.935

Линијата на Natura siberica c-berrica , лајт кремата можеш да ја земеш

[​IMG] , имаат и крем за околу очи или можеш оваа на Конопка да ја земеш
    Можеш серум со витамин Ц да користиш плус. Само избегни го серумот од линијава на c-berrica зошто содржи ретинол.
    И обавезно секојдневно да воведеш крема со спф 30 или 50 , доколку не користиш :)

10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Имаш лосиони на Сенсилс со хлоранфеникол или со клиндамицин и на Леа со клиндамицин. Од леа лосионот бев задоволна исто и од гелот што се става само на акните

После колку време видовте ефект од соната?

Последна измена од модератор: 10 октомври 2021
  11. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Другарка моја имапе мн чисто лице. Од промена на клими бидеќи патуваше и се направи лицето да не може човек да ја препознае. Почна да се мачи премногу ,кај не беше ,акна до акна флека до флека . Еден куп пари изнанаде се беше џабе. Отиде во странство на дерматолог и и препиша апчиња на база на ретинол , баш ќе ја прашам и ќе ги напишам тука апчињата. Сега лицето и е кристал, како на бебе. Нема ни една акна. Пре пре убаво и е. Само да напоменам овие апчиња се пијат строго по упаство од дерматолог. Има период на адаптација во кој може да ви се појави егзема , да ви се надофрла лицето со акни и т.н Но после тоа се се чисти .

Едит: ова е името на апчињата : roaccutane. Прашај го твојот дерматолог, кажи дека познаваш личност што лицето го направи стакло.

Последна измена: 10 октомври 2021
  12. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.781
    Допаѓања:
    16.553
    Штом е се во ред со хормоните нема потреба да пиеш. Црвените лузни од акните се решаваат со третман со ласер. Појди кај некој добар дерматолог ќе те среди со соодветни третмани.

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    @koritsaki тенкс 8) ќе ги побарам сега на белина страната а најверојатно и ќе ги нарачам.

Сум читала дека за превенција и негувана кожа серумот на есте лаудер најт репеар е најдобар и ефикасен. Дали е вистина? Го имате ли користено? Ако да, од каде го набавувате и каде е поевтин пр. Низ европа. Гледам кај нас од 100мл е 10 000 денари а во странство 100 и нешто евра

Последна измена од модератор: 10 октомври 2021
    На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.370
    Женски кажувајте чаре за лицево.Имам мрсна Т-зона, пудра немам ставено со месеци нигде на челото, од тоа е исчистено.Али изгледа дека почнав летово junk food да јадам повеќе од претходно, плус од топло што беше па потење блабла
    И сега челово ми е хаос, надоле сум сегде океј, немам ништо а овде не проаѓа.
    Сега за сега не користам ништо освен Евелин 3во1 кремата што е.
    Што да земам?Нешто што ем ќе ја исчисти кожата ем помалку да се мрси.
    AA110142-7DBC-469A-A674-29297B2BA5AD.jpeg

15. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Сега го видов составот на кремот од Евелин и гледам дека има кокосово масло и alcohol denat кои сигурно ти предизвикуваат вакви fungal acne, а особено маслото е најголем виновник така да обавезно кремот да го прекиниш со употреба. Масната кожа треба правилно чистење и хидратација, инаку уште повеќе ќе продолжи да биде масна и да лачи себум. Јас ти го препорачувам мицеларниот гел на Оливал со масло од смил за чистење, зелениот тоник на Береза Сиберика и гел-кремот од истата линија како хидратантен крем на крај. За исхраната обиди се да ја намалиш брзата храна и благото на минимум, поголем фокус на овошје и зеленчук и многу течности.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    78
    Ги почна ли апчињата? И јас сум во иста ситуација диане ми препишаа само заради лицето и не знам дали да ги пијам

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.699
    Допаѓања:
    106.935

Нема проблем :) јас го имам користено, сега до скоро го користев, колку помага за превенција од стареење не можам да кажам се уште , а скап е особено во Мк, кај нас во Грција има често 50% на Естее производите па така го купувам, 50 евра го земав од 30мл.
    Има некои состојки анти ејџ но мислам дека серуми со истите состојки можат да се најдат и за поевтини пари. За стареењето важна улога има и генетиката, здравиот живот , решив да воведам и ретинол, пред некој ден купив серум од The ordinary. Треба внимавање со ретинолот особено ако си почетник. Доилки и трудници никако не смеат да користат ретинол. За превенција од брчки важна е и хидратацијата на кожата , вметнав хијалуронска за преку ден и вечер пред кремите еден ден моментално во неделата користам од ретинолот (само навечер). Хијалуронска киселина можеш исто да вметнеш.

Последна измена: 10 октомври 2021
    На NewMama му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Јас нема да ги пијам. Страв ми е :worried:

19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.501
    Мислам повеќе не ги увезуваат кај нас.
    И се многу јаки таблети. Детални контроли треба додека се пијат и следење на организмот, крвта итн. Прилично голема листа на side effects имаат.

20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Дали имате слушнато за Аирол?