Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    6.710
    Еве состав, ги барав пред некој ден праќав на некого, ама не ги разбирам многу многу. Ова е од кремот

Screenshot_20211019-182759_Chrome.jpg

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.501
    Niacinamide имало. Тоа е за флеки. Јас ја користев дуо + кремата, но на крај, после прекинување на терапијата за акни. Ако така е препорачано, пробај ја. Мислам дека не би требало да има некоја реакција.

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    6.710
    Препораката беше уште пред да почнам со антибиотикот демек да ми го смиреле лицево, ама не ги земав. И сеа не знам :?:

4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга за Ла Рош не можам да ти дадам никаков совет не станува збор за природна козметика. Ако сакаш препорака за природен крем кажи ми до која цена може да гледам. Какви антибиотици земаш?

За флеки од акни одличен е серумот со Ц витамин на Новексперт ако може да си го дозволиш како цена феноменален е.

Како крем ти препорачувам нешто многу хидратантно на пример Др. Конопка зелениот 370 мкд.

Последна измена: 23 октомври 2021
  5. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    6.710
    Кремче сакав некое за флеки од акни, или серум ама да се впива после него да си ставам крем хидратантен или спф, бидејќи овој од True Alchemy со витамин Е е маслен и не се впива. Имам за хидратација од So Bio Etic со магарешко млеко од Белина. Тој од Новексперт скап ми е, ама не се сомневам дека не е добар, меѓутоа сакам нешто поефтино :)

6. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ок кажи ми до која цена

7. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    6.710
    Инаку вибрамицин пијам 3 недели, па после Миноциклин 3 месеци треба.
    Ти пишав лп :angel:

8. Fraxinus

Fraxinus Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2021
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    1.287
    Ај и овде да прашам. Дали некоја има искуство конкретно со овој серум да сподели искуство?
    6E6D5525-365E-4273-BAC9-6688C342F6CB.jpeg

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    За сува ли кожа е?

Едит: Сега видив не е лош продукт има пантенол состојка која што ја хидратира сувата кожа. Не е лош,ама што е проблемот?
    Видов го продаваш во друга тема…
    Ако очекуваш ефект за една недела тешко,на ретинолот му треба време и овој баш е јак, 1%.

Последна измена: 24 октомври 2021
  10. Fraxinus

Fraxinus Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2021
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    1.287
    Бубаче, јас продавам ретинол (од истиов бренд) затоа што дефинитивно не ми одговара на кожата, а сакам да го пробам бакучиолот, затоа прашувам некој да не го има користено.
    Не е истиот серум.

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    За истиот продукт збориме. Конкретно на сликата горе пишува ретинол.

Каква кожа имаш?

12. Fraxinus

Fraxinus Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2021
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    1.287
    Не, не зборуваме за истиот. Бакучиолот и ретинолот се сосема различни работи.
    Имаат горе-долу слично дејство. Пишува vegan retinol, затоа што го нарекуваат ,,растителен ретинол” бидејќи е понежен од вистинскиот ретинол и има помалку несакани ефекти за разлика од ретинолот.
    Прогуглај retinol vs. bakuchiol.
    Јас имам мрсна кожа.
    Ретинолот не ми одговара. Тоа го утврдив.
    Имам користено други серуми кои во составот покрај другото содржат и бакучиол.
    Но конкретно во овој серум за кој прашувам преовладува бакучиолот како главна состојка.
    Затоа прашувам дали некоја го има користено и како е задоволна.
    D58A23C8-C7A2-4755-BE4E-6F29B3AB17FA.jpeg

13. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    oк сега ќе видам

14. Girl2323

Girl2323 Нов член

Се зачлени на:
    4 октомври 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Дали си го пробала Aqua ролерот на балеа за под очите и дали сметаш дека е погоден за млада кожа (21год) како превенција за фини линии?

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.370
    Не сум го пробала.Врска си неам

16. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    За време на пандемијата со секојдневното носење маска на лицето, почнаа да ми се враќаат некои сериозни акни и тоа баш во пределот на брадата.
    Бев кај една козметичарка. Многу пофални зборови слушнав за неа, не само од познаници, туку препораката ми беше и од доктор исто така. Длабински го исчистивме денес лицето и ми рече да го чистам само со Леа лосион. После чистењето да го измијам за да не ми ја суше кожата и во долниот дел од лицето, таму кај што ми се најмногу концентрирани акните да ставам од гелот Леа, а во горниот дел, Т зоната, пантенол крем.
    Мицеларна вода ми рече да не користам, а јас буквално се бањав во неа :|. Да не користам ниту киселини, салицилна. Прашав специјално за хијалуронска, ми рече дека нена потреба, млада сум. Евентуално, серум Витамин Ц, рече дека е добар.
    И затоа што имам мимична брчка на сред чело, која во последно време почна да се интензивира, ми рече да ставам од кремот за околу очи (Nivea со Q10), за да го спречам продлабочувањето на истите, а дека ќе ја искоренам нема. Е сега јас до сега не користев крем за околу очи, мислев дека покасно треба да се почне, ама изгледа треба да почнам. :|

17. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.839
    Допаѓања:
    5.586
    Јас лично не би слушала совети од козметичари, според мене не се доволно стручни. Нивеа ку10 не е ништо посебно, а воопшто пак не ми е јасно зошто тој за околу очи што е. Хијалуронската киселина е навлажнувач така што пре би хијалуронска да даде ефект отколку нивеата. Нека ме поправи некој ако сум грешка ? Пантенол крем е за регенерација ама пак треба да си користиш крема за лице за хидратација во зависност од тоа каква кожа имаш. Некако воопшто не ми држи вода ништо од ова.

На Butterfly522, Annath, Peperutce1115 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Спиронолактон диуретик дали пиел некој за акни?

19. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Абе само споделив искуство од тоа што ми кажа жената. Првично добив многу пофални зборови за неа, а и препорака од доктор, па реков ајде да видам што и како. Ме заинтересира. А првично отидов за третман за чистење на лицето и јасно ми е дека терапија посериозна треба да даде дерматолог.

20. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.839
    Допаѓања:
    5.586
    Окау, само кажав дека некако не ми држи вода тоа што ти го кажала, чисто информативно да си побараш друго мислење или да си читаш/истражуваш сама.

На Peperutce1115 му/ѝ се допаѓа ова.