Имам прашање до оние кои успеале да решат сериозен проблем со акни ( не бубуличка-две пред циклус ). Како одеше целиот процес на лечење? Дали постепено се намалуваше појавата на нови акни или наеднаш престанаа да се појавуваат? Колку време траеше се тоа? И што сте користеле пишете доколку не е проблем
Прво треба да го знаеш причинителот на акните. Дали проблемот е од внатре (хормонален проблем) или нешто друго? Јас имав долгогодишен проблем со акните мачкав се и свашта и на крај рршив да испитам хормони , посетив ендокринолог и гинеколог. Немав полицистични јајници, но имав проблем со еден од хормоните и кога почнав да пијам терапија од наредниот месец акните се изгубија и бев како препородена. Од тогаш до сега немам веќе проблем никаков со акни. Знсчи зборам за сериозен проблем со акни, буквално немаше каде немав , болни и големи акни
Првин види од каде ти е проблемот како што напиша членката погоре. И посоветувај се со magnoliaglamur на многу им помогнала. Најди ја на instagram
Зависно причината и колку брзо може да се реши истата со терапија. Индивидуално е. За сериозни проблеми стриктно дерматолог, не ризикувајте со непрофесионални лица. Јас немав проблеми со хормони или јајници, па постепено одеше лечењето. 2, 3 месеци за првични резултати.
Јас бев пуна со такви ситни топчиња и потенцијални акни што ми се воспалуваат со тек на време и акни ми се праат. Отидов и се истискав, сега малку сум црвена ама ќе пројде. Некако не ми беше логично толку гнојшта у лице да чувам ваљда не згрешив.
Прво испитај хормони, полицистични, крвна слика и брис од акна. Секако во консултација со матичен, гинеколог и дерматолог. Ако е се во ред, дерматологот ќе те упати што и како. Кај мене се беше во ред па ми препиша антибиотик 4 месеци. И не, Магнолиа не е за посериозни проблематики. Немој да се зезнеш како мене
@Biodevojka повеќе заслужува да се спомне отколку магнолија. Повеќе се разбира и не верувам дека некој е незадоволен.
Магнолиа рекламира за пари веќе и птиците на гранка го знаат тоа. Краде слики од нет демек трансформација со Белина жими таквово. Иначе почнав пак да пијам Миноцин, докторот ми ги препиша за акни. После колку време видовте подобрување? Ги пиев пред некоја година ама имам заборавено.
@koritsaki @FridaodaMk @IM.TMKQ @Kimberly11 @jovana03 @buba4e89 Да, знам се тоа..Имам пцос и 2 месец пијам Јасмин..со рутина од Аптека Марија Гален Фарм терам од јуни и имам некое минимално подобрување: Лрп ефаклар гел, Уриаж хидратантна, мицеларна и спф.. Прашав за да знам дали пребрзо очекувам резултати или дефинитивно не мрднувам од место..Сега сакам да закажам во Ремедика преглед кај Наташа Теовска Митровска. Веќе година дена како лицето ми е во очајна состојба и немам надеж дека некогаш ќе ми се опорави..А имав секогаш чисто лице..сега нема дел од вратот до челото каде немам болни поткожни акни/флеки од оние кои поминале...
@angel4444 епа тоа е, штом имаш пцос од тоа ти се акните и да, се лечат со контрацепција. Мене кога ми ги нудеше гинеколог рече за 6 месеци ќе ти се исчисти лицето, ама не сакав дека нели немав проблем со јајници и хормони. За отприлика 4-5 месеци би требало да има резултат. Продолжи си со рутината и биди трпелива, резултати не се постигнуваат преку ноќ. @Kimberly11 и јас треба да почнам со Миноциклин за брзо, имаш некоја нуспојава од нив?
Искрено не би знаела што совет да дадам, немам искуство со тој проблем. Можеби ти фалат производи и за надворешно третирање на лицето. Нешто што ќе ти ги чисти порите. Некоја активна состоја, која влијае на cell turnover и ќе помогне во тоа. Ако не се лажам и гелот и кремета се обични. Можеш од тука да почнеш со дерматолог, да ги заменеш производите со некои кои ќе помагаат во тој процес.
Денес првата капсула ја земав. Прошлиот пат немав некоја голема нус појава освен малку болки во желудникот. Ама не можам лицето така да си го оставам, морам да пијам покрај се..
Кај Наташа бев јас ама за скроз друг проблем, супер е многу е стручна, фина и спремна се да ти објасни. Познавам случај на другар со тежок проблем со акни и си го излечи со помош на неа. Не знам точно каква терапија му даде, но во секој случај му помогна. Јас за лицето уште пролетва бев во Систина кај Весна Пљаковска, стандард ми даде Сона, со Биодерма, креми и гел што јас и пред тоа си ги користев. Користев вака се до средина на јуни, и видов разлика, после цело лето не ставав сона само крема, беше океј ама еве сега пак ми се влошува. Почнав од пред некоја вечер пак сона да ставам, не знам дали е океј сега пак да ја користам..
Dali ima nekoj koristeno proizvodi na novaclear da spodeli mislenje za ovoj proizvod? Ili nekoj drug proizvod ako go ima koristeno
Istoto i ja bi go predlozila iako koristev i kremi i dermatolozi i samite mi kazaa problem treba da se proveri od vnatre uste e rano za rezultati ama od koa pocnav hormonalna terapija za policisticni jajnici malce po malce veruvam ke se sreduva.tretmani sekako e ubavo da se pravat od vreme na vreme ama prvo videte si dali imate vnatresen problem koj predizvikuva pojava na akni
Здраво на сите . Пред извесен период почнаа да ми излеваат акни на лицето. Преголеми , болни и црвенила по цело лице. Кожата на лицето ми стана премноги мрсна. Прв пат се соочував со таков проблем. Каде ли не отидов , што ли не ставив на лицето. Резултат немав. Гинеколози , дерматолози , по аптеки масти ми правеа , лицето ми стануваше се полошо и полошо. Авон , орифлем , фармаси се што постоеше за проблематична кожа пробав , но без резултат. Исхраната ја сменив , се што постоеше прробав. На крај моето решение го најдов во производите на Тианде. Колекцијата на Мастер Херб ја користев само 1 недела и лицето ми се смири. На 2 недела почнаа исчезнувањето на акните , и спречување на појава на нови. Веќе 1 месец ја користам немам нови акни , старите ѓи снема , и лузните почнуваат да избледеват. Не сум зачленена во Тианде , една пријателка ми ѓи препорача за мојата борба со акни. Сега ја имам повторно мојата самодоверба назад. Сакав само да споделам едно мое искуство со борбата со акни. Имајте убав ден
Имаш проверено хормони? Ова гледам го немаш спомнато. Погоре пишував баш за ова , ако немаш проберувано хормони , закажи си на ендокринолог ќе те упати што да направиш
Колку долго може да се користи акнефуг и сона крема? На пакувањето на акнефуг пишува 12 недели најмногу После тоа тие што се ги користеле овие производи со што продолживте за нега на лицето Некако ми е и многу затегнато периодов одкако ги користам овие производи,секако користам и хидратантна крема
Може да споделите некоја рутина што ви помогнала за акни? Користам различни производи ништо не ми помага
Мене соната ми рекоа дури може и до година дена да се користи за фул резултати. Соната и акнефуг не иде заедно во комбинација. И обавезно крема некоја да користиш Што користиш?