Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.083
    Да и мене ми се случи од TheOrdinary и geek and gorgeous , ми се нафрли цело лице … единствено оливал и неоген ми одговараат

2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.501
    Баш сега ми излезе прашањето, одговорено е од дерматолог.
    IMG_20211117_082459.jpg

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    713
    Допаѓања:
    876
    Не знаев во која тема да го поставам прашањево :?:
    Дали имате пробано нешто од Sixth Sense? Гледам имаат серуми, креми за избелување, мицеларна вода.. Ако добро разбрав македонски бренд е достапен само во аптеките :)

4. pipi24

pipi24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2014
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    28
    Здраво и јас почнав да ја користам кремата, и сакав да престанам зошто и јас немам некои видливи резултати, но сега гледам дека и треба повеке време па ке продолжам. Сакав да прашам да не правам грешка зошто јас ја користам преку еден ден, една недела ми излегува 4 дена а другата 3 дена бидејки така прочитав кога почнав да ја користам 3,4 дена во неделата?

5. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    3.516
    Jaс ја користам секој вторник, четврток и сабота, па така секогаш ми излегуваат 3 дена во неделата.

6. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    12.920
    И мене серумот со витамин Ц од geek n gorgeous ми правеше акни па го прекинав, друг немам пробано.
    Јас користев/ам азелеична од ревокс и ептен ми одговара, само малку послаба е од оваа на true alchemy, 10%. Ептен смирувачки ми делува, не ми го суши лицето, плус дека имам себореа околу носот читав дека има и определено антисептично дејство.

7. Ivana222

Ivana222 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    35
    Zdravo, da spodeli nekoj iskustvo od prp tretman?
    Mozebi imate pisano no nemam procitano, izvinete ako e taka.:)

8. srce-too

srce-too Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    25
    Дали некој знае каде во Скопје може да се купи кремава на La roche posay anthelios?

Прикачени фајлови:

9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Јас ја барав во многу аптеки ја нема.. ако најдеш пиши

На srce-too му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    1.111
    Girls, ми треба совет.
    Кожата ми е комбинирана, т зона ми е се повеќе и повеќе мрсна. Сабајле кога ќе станам хаос како препотена. Користам млечен чистач како прв чекор, гел на ревокс како втор, зелената крема на Конопка. Користев и ниацинамид сега го потрошив ама не приметив нешто многу разлика. Имам чисто лице, немам акни, само црнки на носот и околу носот. Дали да вметнам некој серум или па и нема потреба? Tnx :)

11. Stacyyyyy

Stacyyyyy Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво,
    Веќе подолго време ги користам производите на True Alchemy и сум многу задоволна, но многу брзо се трошат низ Македонија и ги нема по неколку месеци. Би сакала да се прашам дали знаете од каде можам да ги нарачам производите online или знаете дали ги има во некоја соседна земја.

Ќе ви бидам благодарна доколку некој знае да ми одговорни, затоа што еве веќе месец дена чекам да пристигнат производите од таа компанија, а во Македонија само Bellina работи со овој бренд.

Поздрав

12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.068
    Допаѓања:
    40.420
    Провери во анни фарм во капитол. Имаат и веб страна и достава. Знам дека држеа некои произбоди од овој бренд.

13. Devojkata10

Devojkata10 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    32
    Имам лузни од акни кои со пудра можам да ги скријам, ама навистина сакам конечно да излезам надвор без да имам потреба да ги кријам. Овој образ има повеќе, на другиот образ немам многу. Препорака за некој серум/тоник или најдобро би било со ласер?
    20211117_172249.jpg

14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.891
    Допаѓања:
    5.234
    Ниацинамид и ретинол, за два-три месеци ќе почнеш да забележуваш разлика. Види на Inkey list имаат сега попуст, јас си нарачав дополнување бидејќи сум многу задоволна од нивните производи. Ласерот секако ќе ти даде побрзи резултати, но е околу 9000 ден.

На Devojkata10 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Devojkata10

Devojkata10 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    32
    Ова Inkey List не е од кај нас? Не сум во можност да нарачувам од странство. Гледам на gloshop.mk има, ама досега немам нарачувано од таму и многу од производите се sold out.

16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.891
    Допаѓања:
    5.234
    Не се од кај нас за жал. Тогаш види на страната на https://coslovemetics.mk/rutina-coslove-skincare/ има да ти препорачаат рутина бесплатно според "проблемот" кој го имаш.

На Devojkata10 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Истите ги имам

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.631
    Допаѓања:
    201.991
    Дехидрирана ти е кожата, барем претпоставувам. Мене така ми беше насабајле како препотена, сјајна и масна, и покрај тоа што користев крем за нормална кожа.
    Може да вметнеш нешто за хидратација, моја препорака секогаш е хијалурон, се нанесува на влажна кожа после чистење (полувлажна), и се става крем одозгора. Мене тоа ми го среди проблемот со прекумерното мастење на т-зоната. Инаку и јас користам ниацинамид, повеќе за порите, ама во лето не ми одговара воопшто.

19. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    1.111
    А како може да ми е дехидрирана, се користам како што треба, образите ми се нормални.. Грешам ли негде?

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.631
    Допаѓања:
    201.991
    Кога кожата е дехидрирана, лачи поголемо количество маснотии за да спречи пресушување, ако не сум грешка. Кај мене бар излезе така. Немам проблем со акни, ниту пак нешто многу изразени пори и црнки, ама лицето буквално ко со масло ми беше мачкано, особено наутро. Кожата на образите ми беше нормална, ама безживотна. Исто и останатиот дел од лицето, а повремено знаеја да ми се направат лишаи на т-зоната кај веѓите, под очите и околу устата. Некогаш и на носот, ама ретко.
    Сето тоа се среди кога престанав да користам средства за чистење наменети за комбинирана кожа и се префрлив на средства за осетлива и нормална кожа, поточно не гелови за измивање, туку исклучиво пена за миење. Мицеларна вода /желе користам кога имам шминка, а вообичаено користам само пена. После тоа ставам тоник за комбинирана кожа, хијалурон, и на крај крем, за комбинирана или за секој тип на кожа, некогаш и масло. Проблеми со прекумерно мастење и лишаи немам, еве веќе трета година.

Споделив мое искуство, ако користиш преагресивни средства за чистење може од нив да ти се суши кожата, па затоа наутро ти е масна. Ама можеби и кремот од Конопка не ти одговара. Мене ми беше одличен, баш него го користев на почетокот кога почнав со рутините.

На x-MajaEsposito-x му/ѝ се допаѓа ова.