Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.501
    Како го осеќаш лицето после миење со гелот? Ако нормално, тогаш ти одговара, ако затегнато, тогаш ти ја пресушува и е преагресивен за твојот тип на кожа. Исто и со кремата, дали остава масен слој на кожата.
    Сепак, едноставно некои имаат помрсна кожа и ништо не може тука да се направи. Најважно е без разлика каков тип на кожа имаш, да не користиш агресивни производи.

2. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    1.111
    Нормално, баш гелот многу ми одговара на ревокс го користам тој со мед и лимон новиот. Не ја осеќам затегната баш осеќам дека ми годи.. Да ја пробам ако не на натура сиберика зелената крема.. Не знам

3. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.501
    Може и хормонски е, зависно кој дел од циклусот си, па лачи кожата повеќе себум. Штом не ти прави некои поголеми проблеми, како акни, црвенила, јас не би се замарала многу со тоа, доволно е да си ја следиш рутината редовно.
    Евентуално ете кремата да ја пробаш или мицерална вода наместо маслен отстранувач, да видиш дали ќе има некоја разлика.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. h.ope

h.ope Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    1.921
    Дали сте имале /имате проблем со запушени пори? И како да се решат?
    Минатата година ми ги гореше дерматолог, меѓутоа 2 ги снема, другите се уште тука, а посебно едната многу ме нервира.
    Не знам дали да одам повторно кај истиот дерматолог, кој е постар и не знам колку е во тек со нови трендови. Или да барам друга ординација.

Препорачајте ми некој.

5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.891
    Допаѓања:
    5.234
    Јас ги решавам со аха и бха пилинг еднаш неделно и ниацинамид секој ден.

На h.ope му/ѝ се допаѓа ова.
  6. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.811
    Допаѓања:
    3.151
    Пред некој ден од ДМ на попуст ја купив онаа на SIBERICA зелената крема за масно лице, оти читав многу коментари тука, по форумов, а и општо слушав дека е екстра за масна и комбинирана кожа.

Арно ама, не можам а да не се пожалам: после нанесување - имам впечаток дека брзо се впива. Но, после петнаесеттина минути забележувам дека лицето ми е масно. Ноќта после спиење приметив брмки онакви тврди на брадата (под устата) кои страшно болат и за ден се претворија во гнојанки, онака длабоки и болни - нешто што одамна ми се нема јавено на лицето, откако користам серуми (нијацинамид, салицилна...).

Зошто е ова вака? Дали е нормална појава/реакција или, пак, едноставно не ми одговара кремава која што на многу луѓе со ваква кожа им одговара?

Последна измена од модератор: 25 ноември 2021
  7. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Или не ти одговара, или е фаза на чистење( ако акните се на оние места каде вообичаено ти се појавувале порано). Фазата на чистење не треба да трае повеќе од еден месец или два. Ако во глобала имаш чисто лице, а овие се појавиле за толку кратко време јас би рекла дека акните се негативна реакција и не ти одговара кремот. Твое е што ќе одлучиш, дали ќе му дадеш шанса уште некое време или ќе го прекиниш. Инаку јас го ставам на полувлажна кожа, имам заприметено дека кај мене така подобро се апсорбира на кожата.

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Или не ти одговара или не одговара со некој од серумите. Јас по долго користење на ниацимид во комбинација со било која крема приметив дека ми прави лишаи. Пробај види што ти смета.

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.693
    Допаѓања:
    106.911
    @theunforgiven и мене кремава на НС не ми одговараше, мене ми го потеше лицето по нанесувањето, иако се гледа лесна крема, јас ја чувствував на лицето, како да не се впиваше.

10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.501
    Не заприметив некоја состојка за cell turnover во составот па да речеме нормално е, така да најверојатно не ти одговара кремата.

На Anod10 и theunforgiven им се допаѓа ова.
  11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.891
    Допаѓања:
    5.234
    Кој е најјакиот ретинол кој го има кај нас? Може и од bellina и coslovemetics.

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.631
    Допаѓања:
    201.991
    Ова

Една недела го имам, поубав чистач за лице не сум имала.
    Нежен, млечен, чисти и хидрира. Освежува и смирува црвенила. Не пече на очи, вадам шминка со него. Одличен!

На do-re-mi, poppie и P.S.love им се допаѓа ова.
  13. Mariia05

Mariia05 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    33
    @Biodevojka
    Здраво Ќе те замолам за совет, имам 21 година, некако не можам да си ја сфатам кожата па би рекла дека е комбинирана. Имам многу црнки на носот и брадата, ми излегуваат акни кој не се голем проблем но се јавуваат се почесто (главно на брадата но се јавуваат и на други места), челото ми е "рапаво" но нема видливи акни.
    Моментално користам мицерална вода на Оливал, пена за лице од роза на Балеа, крема на алверде со маслинка (naturschön) и масло за лице од роза на алверде. Сакам да направам промена со тоа што наместо пената на балеа ќе почнам да користам гел на натура сиберика (зелениот за акни) и тоник од истата линија. Кога ќе ја потрошам кремата би ја земала и зелената крема од Конопка. Дали мислиш дека е во ред ваква рутина? И дали ми сменила или пак додала нешто (се мислам за серумот со ц витамин на натура сиберика)?
    Ти благодарам

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Гелот и тоникот на Натура Сиберика со кремот на Конопка се идеална комбинација. Првите даваат мат ефект, а кремот е одличен хидратантен а не ја масти кожата/ Слободно земи ги како рутина. Немаш потреба од ништо друго барем засега. Понатаму може серум со Ц ама не на натура сиберика (тој содржи ретинол), туку на Труе алкему. Поздрав

15. interstellar

interstellar Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Искуства со третиноин? Конкретно за црнки, затворени комедони, хиперпигментација и по некоја акна.:)

16. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.856
    Искуства и мислење за ретинолов? 12208009-8724895728432167.jpg

Прикачени фајлови:

17. Devojkata10

Devojkata10 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    32
    Кое чаре да го бараме? :(

18. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Сум читала дека ласер помага, ама сакам тоа да ми е последното решение. Но можеби самата кожа барс време да се регенерира. Јас со години ги носам

19. Redbird

Redbird Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Помош, долго време ми е вакво лицево, користам la roche posay друго не знам веќе...

Прикачени фајлови:

20. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.891
    Допаѓања:
    5.234
    Прво измиј го лицето, па нанеси Акнефуг, чувај го 10 мин, измиј, па нанеси Ла рош.