imam mnogu fleki od akni i opsto crvenilo po liceto,koj krem vi pomigna za izbeluvanje na fleki a koj za izednacuvanje na bojta na kozata?
За избелување на флеки најдобра опција се серуми/тонери кои содржат арбутин и/или ниацинамид. За изедначување на тенот, најдобро е витамин Ц. И секако спф
Какви испитувања си направила досега? Какви продукти имаш користено, колку време ги користеше и какви резултати имаше? И најважно, дали си била на дерматолог? Што и да ти кажеме тука, можеме да погрешеме, со оглед дека не го знаеме изворот на проблемот. Сепак не е многу комплицирана состојбата, со правилна терапија/препарати и добар доктор да те посочи, верувам ќе се среди брзо.
Не ти е лошо како што мислиш не се секирај. Појди на лекар да ти препише нешто. Не зимај на своја рака
Ќе земеш витамин Ц серум на Novexpert booster + крема со спф за преку ден. Претходно ќе го измиеш лицето со пена за лице или гел. Навечер препорачувам тоник за лице и крема. Некое време вака. Каква кожа имаш?
https://www.bellina.mk/p/996/bereza...i-tonik-za-mrsna-kozha-sklona-kon-akni-200-ml Најдобар ми се покажал до сега, не ме исфлал.
Извини што те цитирам. Jас се мислам ретинол да купам, имам 25 години. Гледам во поракава си пишала околу 30, па да те прашам дали е штетно ако си помлад?
Може од 25тата година , само со најслаб процент треба да почнеш, еднаш неделно. Има разни типови на ретиноиди послаби и појаки , јас имам 31 година и почнав да го користам тој во сквалан на The ordinary 1%, тоа е чист ретинол , инаку има серуми, креми што содржат освен ретинол и други работи како на пример тој серум на Natura siberica c berrica
Не е штетно. Некои дерматолози дури потенцираат што помлада почнеш со користење тоа подобро. 25 според мене е најдобро. Производството на еластин почнува постепено да се намалува веќе во средината на дваесеттите години.
Фала и на двете Јас мислев овој серум да го земам и два пати неделно да го користам, и хијалуронска киселина после него, па крема.
Почни еднаш неделно, 2-3 недели. Ако сѐ е во ред може да зголемеш потоа. Остави прво добро да се впие ретинолот, половина час некаде па потоа хијалуронска киселина.
Да, баш кога барав на нет дали можам заедно да ги користам прочитав дека пожелно е да се нанесе хијалуронска барем 30 минути после ретинол. Ќе те послушам за тоа дозата, ќе почнам 1 неделно.
Јас ја користев и кремата и маската,ништо посебно делуваат како нормални креми за испукана кожа(кај мене беше така) сега користам Биодерма себиум глобал,и сум задоволна немам флеки а брунчињата ги суши.