Дали некој имал фаза на "purging" при користење серум со салицилна киселина и колку време отприлика трае?
Не беше со салицилна киселина, ама да имав "purging" откако си направив skin care рутина и почнав да користам витамин ц и хијалуронска киселина. Мислам дека од овие две почна да ми се исфрла кожата, дека друго што користам се само cleanser, тонер, и крема. Беше само на места каде што обично ми излегуваа акни, не по цело лице. Мислам после недела престанаа да ми излегуваат и околу 2-3 недели ми требаа да ми се смират. Сега само црвенило малку имам каде што бев исфрлена ама исчезнува. Исто така мене и црнки многу ми се појавија тој период, ама сега ми се исчистија повеќето.
Дали можам во Скопје да купам хамамелис мало шише, како претходно што имам купувано масло од чајно дрво?
Jas so godini se borev so lice so akni. Pocnav da koristam REVUELE tonik od DM, revox vitamin c nautro i ninacinamide ( mislam deka taka se vika i pisuva ) navecer i ja koristam od TIAN-DE kremata od bel caj I toa e vrv na vrvovite. Tian- de iako ja mislat za fals kozmetika mene mi go opravi i liceto i kosata, mnogu sum zadovolna epten.
Mama go imase i mnogu go falese, hidrira ja kozata i pod pudra, ne se poznava deka imas pudra kako tvoe prirodno lice da e, mislam deka e okolu 900-1000 denari vo dm , mozes sega da go fatis i na popust
Здраво девојки.. дали може некоја да ми каже дали имала сличен проблем односно дали имала брунчиња ситни како на сликите? И дали знаете дали овие ситни брунчиња се јавуваат од нечистотија или пак нешто поврзано со хормони? Ви благодарам.
Moze i da e od toa i od toa, mene mi se pojavuvaa zatoa sto liceto samo si go cistev so gel. Koga pocnav da koristam uljen cistac za lice od balea i gel zaedno togas mi se iscisti. ZnAci mene mi bilo od toa sto ne sum go dovolno cistela liceto ( iako mislev deka e dovolno ). Sekako ti preporacuvam da otides na dermatolog, moze podetalno da ti kaze ili ako sakas na svoja raka koristi go toa sto ti kazav ili smeni si nesto sto sega koristis a ti e novo, moze toa da ti predizvikuva problemi
Мене за вакви ситни ми помага доста ниацинамидот, па би ти препорачала да си земеш некој серум или крема на база на тоа. Тоник не, бидејќи сепак има помала концентрација таму.
@Paris hilton @Elence93 Ви благодарам, ќе пробам со крема или серум. Ми се појавуваат и за два дена ги снемува, не ми прават некој поголем проблем меѓутоа би сакала да ми е чисто лицето. Од редовите на биодерма ќе земам некоја крема..
Дали некој има искуство со тоникот на моса дали е добар дали хидрира убаво Сакам да земам тоник имам комбинирана кожа со акни и флеки
Jas koristam tonik na Revuele od dm okolu 200 denari e, nema alkohol i ima nesto cink magnezium ne mozam da ti kazam tocno ama mene mi pomogna mnogu, za toj sto ti baras mislenje ne sum nitu cula nitu probala
Ако се работи за тоникот со аха и салицилна киселина, би требало да одговара на твојот тип кожа, оти се препорачува за кожа склона кон акни. Исто е добар и спрејот на Новексперт со цинк за акните.
Која од вас ми праќаше средства за мрсна кожа? Во дм су а не можам да го најдам мислењето.Може да прати пак?
Баш ги гледав сега мислењата, јас немам постирано слика. Немам пробано од тие Гарниер, Лореал, Reuvele за да кажам искуство. Еве слика од тоникот што ти го препорачав. Го има во ДМ, цена 260 ден. Спојлер: Тоник