ako misles na ovoj na revuele, togas zemi go, go imam doma i mi e 4to sisence, mnogu e dobar i mnogu e dobro sto nema alkohol vo nego. Mene mi go iscisti liceto skroz
Потврдувам. За мрсно лице , поготово лице со акни , лосионов на Береза е одличен. Нареден пат пробај го него
Дали на некој мицеларната од Оливал со смил му направила проблем на лицето? Сакам да ја користам пред да се мијам со гел, да го исчистам лицето со неа па да се измијам веднаш.
Не ми направила проблем, одлична е, чисти убаво. Така и се користи како што наведе, секако не се остава на лицето. Нема зошто да направи проблеми.
Мицеларната на Оливал е можеби една од најдобрите мицеларни води. Има таков едноставен и избалансиран состав што биди сигурна дека супер ќе ти одговара на кожата. Јас ја користам повеќе од 5 месеци и сум презадоволна, не ми направила никаков проблем. Може да ја вметнеш во двојното чистење како што кажа и ти пред гелот за миење.
Јас ја користев долго време, можеби повеќе од 2 години. Многу шишенца имам потрошено. Ми нема направено проблем, ја користев само за бришење на лицето секако
Јас овој го користев имам комбинирана и мрсна кожа, и последниве 2 години првпат во животот мака мачев со акни на брада и чело и по некоја на образи, во мои 35 год. Добро ми беше со тоник од зелен чај од фармаси, но по некое време и тоа не делувше. Спас си најдов случајно во Оливал и тоа за недела дена резултати. Прво почнав со микроесфолијантот 2-3 пати неделно,и секој ден регенеративната крема, па си ги земав и другите. Ова користам и сум презадоволна.
Долго време немав никаков проблем, но наеднаш од стрес се исфрлив и ова ми беше спасот. За две недели поголемиот дел се повлекоа, а потоа и останатите и што ми е доста важно не останаа флеки и не ми ја сушеше кожата како што знаат други производи за акни. Ја користам во комбинација со мицеларната вода во плаво шише.
Здраво, би сакала да прашам дали некој од вас има искуство со доктор Коста Цветковиќ од Дермаплус? Имам проблем со акни и имам користени производи на La roche i Cera Ve меѓутоа немам резултати па би сакала да одам на дерматолог, по препорака кај доктор Коста. Колку чини преглед и дали сте задоволни(доколку некој има одено)?
Дали некоја има проблем со затворени комедони (оние белите поткожни, како црнки ама без вистински физички отвор)? Со стискање над пареа се чистат, но за многу брзо ми се прават нови... плус не знам колку е тоа здраво за кожата. Исто така често после нивно стискање ми се прават и акни. Како можам да спречам да се формираат или барем да се намали нивниот број? Искуства?
Девојки океј ли е за нормална кожа да се користи ова како гел за миење секојдневно, или ќе ја исуши салицилната многу кожата?
Ги има во ДМ да, освен микроемулзијата, таа си ја нарачав од tesori di mare, а имаат тие некаде во Ск и продавница, гледам попуст имаат на страната, таман одкако си нарачав јас
Tie sto gi stiskas ,ako izlezat celi ok, no ako ne e dobro iscisteno se vospaluva i stanuva akna .Komedoni najcesto se pravat od nesoodvetna kozmetika ili eventualno alo imas mrsno lice.
Дечки има ли спас за хормонални акни? После две терапии две години, прво Диане 35 па Спиронолактон пак ми се нафрла лицето... Не знам што е чарето, има ли некој со слична мака?
Да се консултираш со докторот што ти ги препишал, што да правиш. Јас ги пиев Диане 1 година и уште првиот месец имав одлични резулати, еве по 10години од тогаш не ми се појавуваат такви акни, ептен пред добивање една две..