Тој беше убеден дека ќе се средам со спиронолактонот, а и стварно имав некакви подобрувања но еве сега ја завршив терапијата пред 1 месец и лицето пак ми се враќа на старо. Се осеќам више ко да нема надеж
Океј тоа ама не ми ни треба за акни толку. Повеќе ме интересира дали ја иритира кожата или е доволно нежен за секој ден
Прашувам зошто и јас на истата терапија сум, само што почнувам. Иначе за хормонски акни освен терапија ништо не помага. Јас не успеав да си го средам така лицето. Смени го докторот најверојатно ти треба друга терапија. Би те советувала да го вметнеш и стрес тоникот на true alchemy зошто мене ми помогна ама најпрво консултирај се со добар доктор, да не не ти одговара па да си направиш уште поголем проблем.
Зависи од кожата, дали ќе ти ја поднесува салицилната секој ден. Еве еден друг предлог за нежен секојдневен гел, со одлични состојки.
Одамна го користев и колку што се сеќавам добро го чистеше лицето, онака. Ако имаш комбинирана кожа без акни океј ќе ти е.
Nemam poveke akni, imam prilicno cisto lice. Problemot mi e prosireni pori koi so pudra ne se poznavat no nejkam da stavam pudra sekoj den. Isto mali dupcinja samo na ednata strana od liceto rezultat na akni od pred 4godini. Muabetot mi e, dali dermoabrazija mi go resil problemot? Ili ke treba laser
Dali nekoj koristel od Bioderma nekoja krema za navecer za dlabinsko cistenje lice i imam crveni akni? Samo se mackalo navecer i tolku. Zapoznaeni ste? Okolu 800 den. e vo apteka. Fala.
Кај се купува тоа?Јас имам такви на устата.. имам постирано нели поназад. Ми иде, да си ја искинам.(устата) ХАХАХАХХА
Серум со салицилна киселина имаш во ДМ од марките Revox и True Alchemy. Онлајн на torba.mk или bellina.mk
@sofija014 Воопшто немаше резултати со Диането? Колку време ги пиеше? Јас имам пцос и исто имам болни големи акни во долниот дел на образите и вилицата. Имав пишано за рутината, пијам Јасмин веќе 4 месец и имам подобрување..Ако порано имав 30 активни акни у исто време, сега имам 2-3, ама флеките од тие порано стојат..хаос @x-MajaEsposito-x на каква терапија беше и дали го реши проблемот? Рутина?
Диане. Сега ја почнав, да се надевам дека ќр има резултати. Со рутина малку ми беше подобро лицето ама далеку од средено.
Magnolia.glamour на инстаграм има доста постови кои би ви помогнале за едукација на тоа поле. Можете и да се консултирате со неа нешто да ви препорача, да испратите слики од вашата кожа итн.
Цел живот на лицето имам ситни брунчиња, некои периоди помалку, некои повеќе, ме интересира дали тоа може да се среди некако? Инаку никогаш немам користено никакви препарати, освен хидратантна крема после миење да не ми се суши кожата.
Ако изгледа вака некако можно е да е fungal acne. Случајно ми излезе на инстаграм пред некое време една девојка што зборуваше за ова и препорача страна која проверува состојки на креми/шминка што ги користиш и ти кажува дали некоја од тие состојки е Malassezia promoting ingredient. Не успеав да ја најдам девојката, ама ја најдов страната https://www.sezia.co/
Фунгалните акни не изгледаат вака. На сликата се прикажани затворени комедони кои всушност се затнати пори. И црнките се затнати пори, но тие се отворени комедони и се подложни на оксидација, па затоа добиваат потемна боја. Од нив можете да се ослободите со екстракција и/или вметнување на хемиски ексфолијант во рутината за нега на кожата. @Maylin како изгледаат тие брунчиња?