Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. FroggyLover

FroggyLover Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    171
    Знае ли некој што помага за чудни темни кругови околу очите? Имам 18, спијам доволно, јадам нормално ама ете ако не ставам пудра личам како да немам спиено од 2015та.
    А за акни мене ми помогнаа гелот и серумот од Биодерма, мислам дека ги зедов од една аптека кај Бисер. Сепак, ако некој има ептен проблем со акни, ако се такви големи тогаш убаво е да се испитаат хормони. И нормално промена во исхраната и многу мноогу пиење вода!

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Лесно е да се каже хидратација и промена на исхрана, ние кои имаме се пробано знаеме низ какви маки сме поминале. И не делува Биодерма или Ла роше кај сите исто. Секоја кожа е различна и истата различно реагира на производи.
    А за темни кругови @buba4e89 мислам користеше на ревокс серум со кофеин, ќе ти каже поточно таа.

На Butterfly522, sunshinebabe и buba4e89 им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Значи ако се наследни нема спас ништо, освен да ги осветлуваш на од време на време.
    Јас го користев на True Alchemy кофеинскиот серум и ми беше убав, заедно со кремите за околу очи на Pulpe de vie. Оваа комбинација ми ги хидратираше и осветлуваше темниците, потеченоста ми се намали, само мора редовно и по редослед да се користи.

Моментално го користам на The Ordinary кофеинскиот и ми се допаѓа повеќе од Alchemy бидејќи дава побрзи резултати,а потоа ставам анти-ејџ крема на So bio etic од арган.

Според мене најдобар е на The ordinary.

На sunshinebabe, Guns N` Roses и FroggyLover им се допаѓа ова.
  4. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.082
    За таков проблем би ти препорачала да си направиш испитување на хормоните , а како локален третман мене ми помага салицилна киселина од Ревокс , azelaic acid ( TheOrdinary или Skinoren ако може да ја најдеш ) , крема на Babylove со цинк мало пакување имаш во ДМ кај тестерите што стојат или серумот на Tiam B3 со арбутин од Coslovmetic или Yeppeuda

5. FroggyLover

FroggyLover Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    171
    Мене ми испаднаа полицистични јајници така да од мое искуство кажувам. Се подобри со тек на време ама за секој различно.

6. Smart.Girl

Smart.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Од каде ги земате производите на ordinary во Македонија?

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.806
    Допаѓања:
    11.262
    Не знам за колку темни се работи. И јас имам, отсекогаш тој дел ми е минимално потемен, и мене многу ме нервира. До исхраната не е, еве вода не пијам доволно баш, ама најмногу ми е што навечер до касно читам, и не се наспивам доволно.
    Дали си испитала бубрези?

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Нема во Мкд.
    Порачај си од deciem.com

9. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Многу често темните кругови не се поврзани со доволен сон и одмор. Можеби кожата едноставно е потемна и крвните садови се блиску до површината на кожата во пределот околу очите. Тоа не може да се смени колку и да ти пречи. Можеш со добра хидратација, поздрава исхрана (до некаде) и коректор во боја да го подобриш изгледот на кожата околу очите и да се потрудиш да ги прифатиш такви какви што се.
    @FroggyLover

10. pipip

pipip Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    јас го користам може 2 недели.Супер се размачкува не е масен а сепак има некоја масна жичка незнам како да објаснам.Иритации никакви и не ми ја суши кожата.

11. irenchetTo

irenchetTo Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2016
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Zdravo, mi treba mislenje za ovaa kombinacija krema i maska (moze i da ponudite nekoi od koi ste zadovolnj za cistenje na lice)
    Blagodaram

Прикачени фајлови:

12. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    343
    Што точно ти треба за лицето ?

13. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    405
    Конечно се најде некоја жемска да одговори :D
    Ај за недела две, барем месец користење доколку сакаш повторно сподели мислење, иако за ретинол барем половина година консистентно користење си бара за да приметиш некоја разлика. :wasntme:
    Готово, го земам и јас, брзо се убедив. Само доколку сакаш да провериш во составот на шишенцето што го пишува дали содржи масла, дека кога читав постови на нет, изгледа правеле реформулација на составот, претходно содржел шеа путер.
    Доколку нема, го земам и јас дефинитивно.

14. pipip

pipip Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    нема шеа путер. јас користам ретинол 1 година , имам сменето 4 до сеа, стварно како текстура и ефектот што го дава мислам дека е добар

Прикачени фајлови:

На Цунами му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    693
    Има некој купувано скоро од кремата на конопка (зелената), мене ми де потроши пред неколку дека и бев по аптекиве знам таму ги имаше, таа од зегин ми вика што е ова прват гледам ваква марка, од еурофарм рекоа немаат, а не ми се порачува оф Белина само за кремата..

16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    Во веро или во космо да провериш, таму ја имаше

На Ladyinblackkk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ELLLLLL

ELLLLLL Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски!
    Ве молам тие што сте од Битола предложете ми козметички салон, конкретно за чистење на лице (црнки, мозолки).

18. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    812
    Прашање до девојките кои пиеле Диане/Јасмин/Јаз итн. за акни и пцос: Дали ви се вратиле акните откако сте ја прекинале терапијата?
    Јас за 5 месеци имам огромно подобрување, ми остана уште 1 месец по препорака од гинеколог.

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.882
    Допаѓања:
    5.219
    Јас пиев и Диане и Јасмин и за жал многу малку ми помогнаа. Кога ги прекинав ми се вратија акните во дупло полоша состојба.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.665
    Допаѓања:
    106.775

Јас пиев една година Диане и уште првиот месец ми се исчисти лицето од тогаш значи до сега се пројдени 14 години акните ми се немаат пак појавено. Тоа беше страшно кога ќе се сетам какво ми беше лицето...