Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    986
    Da kombinirana.
    Ama lugje Eve posle 12h Kako izgledaat porite I dupcinjata. Mislam deka samo tretmani bi me spasile.
    IMG_20220202_191741.jpg

2. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Можеш да побараш рутина и од @Biodevojka ако се двоумиш за Магнолиа.
    Или најпаметно да си посетиш дерматолог ако е поголем проблемот.

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    1.179
    Ве молам за помош. Ми излезе вакво црвенило околу устата и носот. Што побогу да ставам, не можам да се гледам. Дури и по малку ме пече. SAVE_20220204_095019.jpg

4. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Што користиш моментално?

5. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    1.179
    Ама баш ништо...

6. ана.1230

ана.1230 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    160
    Најубаво да отидеш кај матичната да те види

7. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Можеби е периорален дерматит. Не се гледа најдобро на сликата. Миј се само со вода и не се мачкај со ништо. Утре појди на лекар.

8. Miss_Destroyer

Miss_Destroyer Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    17
    Купив повеќе производи од оваа линија.. тоникот, серумот и оваа крема. Сите три производи со истиот состав, AHA BHA PHA киселини... За жал не бев доволно информирана и ги ставав на лицето секое утро и секоја вечер... И бидејќи киселините се активни компоненти, СТРАШНО ми го иритираа лицето... имав постојано црвенило. Кога му кажав на мојот дерматолог, ме искара ептен :D
    Не дека производот не е добар, туку за мојата прекумерна употреба.

Во врска со вакви производи кои имаат активни компоненти и твоето лице (индивидуално) може да има бурна реакција, ти препорачувам да се консултираш со дерматолог кој покрај тоа што ќе ти одобри, дополнително ќе ти каже колку често да го употребуваш производот.

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.882
    Допаѓања:
    5.219
    Дали некој има искуство со ова и знае која е цената?
    Screenshot_20220205-135853_Chrome.jpg

На Butterfly522 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.270
    Dali imate iskustvo so kozmetikata od Stokomak, serumi, tonik, krema..? Bielenda mislam bea proizvodite. Ne se skapi pa da prasam dali nekoj koristel?

11. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга како резултат на што е појавено? Дали реакција на некоја состојка или козметички производ или пак си забележала некоја друга промена? Маска, ладно...дали е сува кожата на тој дел од лицето? Од сликата баш и не можам да видам.

12. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    1.179
    Здраво. Ништо немам користено, пошто баш дома во изолација сум деновиве... Се мислам дека само од нервоза ми пламна, или од чипс... Ставив од маста на Скендер, сега ептен малку имам... Дали можеш нешто за ова да ми препорачаш?

13. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    543
    Имам проблем со акни на носот, често ми се прави по една голема и ме нервира премногу.... Што да мачкам да не излегуваат. Го чистам лицето со Хлоракол секаде ми се исчистија но на нос секоја недела ми се прават...

14. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.355
    За лузни од акни препорачувам PRP или Dermapen. Јас го пробав второто и има видливи резултати.

15. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.856
    Каде го правиш, која цена е?

16. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Zenski zemav serum vit c,kolku pati nedelno go koristete?
    Imam bas dosta crvena povrsina na liceto, pa ako sakate preporacejte mi nekoi serumi ili krema, bas ne se razbiram vo ovie raboti:bandit:

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Може секој ден со спф крема.

18. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.355
    Во Skinfinity 3000 ден е еден третман, а треба повеќе да се направат во зависност од состојбата на кожата. Можеш да отидеш и на консултации. Конкретно за PRP, мислам дека е најефективен, но чини 6000 ден.

19. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.214
    Феминки, брат ми има 16 год и лицето му се исфли , јас сум скроз лаик на темава. Што да му земам да користи?
    C331B985-DF04-4E52-AA5A-E75F3381522F.jpeg

20. thekm

thekm Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    15
    Здраво, на почетници во skincare со мрсна и проблематична кожа јас обично го препорачувам ова дуо:

la-roche.jpeg
    Некогаш знаеме да претераме со активни состојки, серуми, киселини кога имаме проблем, но според мене најважни чекори во нега на кожа се чистење, хидратација и заштита (SPF). Овие се продаваат и поединечно, но често ги има по аптеки како промотивен сет, па поисплатливо е кога се купуваат заедно. Гелот ќе трае многу многу долго време, бидејќи доволно е да се користи мала количина, се прави многу пена, а кремата освен што хидрира, и третира акни заради салицилната што ја содржи. Според мене ова е одлично за нормална нега на кожа.

Ако сте пробале сѐ и нормалната нега на кожа не ви е доволно, понапреден пристап е со Aknefug ( 5% benzoyl peroxide) и Sona (0.1% adapalene), но за ова најдобро да се консултирате со дерматолог, бидејќи неправилната употреба на овие две може да направи иритации. Има насоки како да се користат за да се добие ефект со минимални нус појави, но сметајте дека ефектот на Sona се гледа по 2-3 месеци, бидејќи сепак е ретиноид и пред да ги исчисти акните, ги преобртува клетките и вади сѐ на површина. Или накратко, ќе биде полошо пред да биде подобро, па најважно е да се биде упорен и дисциплиниран во користењето.

Да напоменам пак, го препорачувам првиот пристап за почетници, да се научи прво да си одржува рутина и да си научи што ѝ одговара, а што не ѝ одговара на кожата. Пред да се одлучите на вториот пристап, силно препорачувам барем еден преглед од дерматолог.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.