Da kombinirana. Ama lugje Eve posle 12h Kako izgledaat porite I dupcinjata. Mislam deka samo tretmani bi me spasile.
Можеш да побараш рутина и од @Biodevojka ако се двоумиш за Магнолиа. Или најпаметно да си посетиш дерматолог ако е поголем проблемот.
Ве молам за помош. Ми излезе вакво црвенило околу устата и носот. Што побогу да ставам, не можам да се гледам. Дури и по малку ме пече.
Можеби е периорален дерматит. Не се гледа најдобро на сликата. Миј се само со вода и не се мачкај со ништо. Утре појди на лекар.
Купив повеќе производи од оваа линија.. тоникот, серумот и оваа крема. Сите три производи со истиот состав, AHA BHA PHA киселини... За жал не бев доволно информирана и ги ставав на лицето секое утро и секоја вечер... И бидејќи киселините се активни компоненти, СТРАШНО ми го иритираа лицето... имав постојано црвенило. Кога му кажав на мојот дерматолог, ме искара ептен Не дека производот не е добар, туку за мојата прекумерна употреба. Во врска со вакви производи кои имаат активни компоненти и твоето лице (индивидуално) може да има бурна реакција, ти препорачувам да се консултираш со дерматолог кој покрај тоа што ќе ти одобри, дополнително ќе ти каже колку често да го употребуваш производот.
Dali imate iskustvo so kozmetikata od Stokomak, serumi, tonik, krema..? Bielenda mislam bea proizvodite. Ne se skapi pa da prasam dali nekoj koristel?
Здраво драга како резултат на што е појавено? Дали реакција на некоја состојка или козметички производ или пак си забележала некоја друга промена? Маска, ладно...дали е сува кожата на тој дел од лицето? Од сликата баш и не можам да видам.
Здраво. Ништо немам користено, пошто баш дома во изолација сум деновиве... Се мислам дека само од нервоза ми пламна, или од чипс... Ставив од маста на Скендер, сега ептен малку имам... Дали можеш нешто за ова да ми препорачаш?
Имам проблем со акни на носот, често ми се прави по една голема и ме нервира премногу.... Што да мачкам да не излегуваат. Го чистам лицето со Хлоракол секаде ми се исчистија но на нос секоја недела ми се прават...
Zenski zemav serum vit c,kolku pati nedelno go koristete? Imam bas dosta crvena povrsina na liceto, pa ako sakate preporacejte mi nekoi serumi ili krema, bas ne se razbiram vo ovie raboti
Во Skinfinity 3000 ден е еден третман, а треба повеќе да се направат во зависност од состојбата на кожата. Можеш да отидеш и на консултации. Конкретно за PRP, мислам дека е најефективен, но чини 6000 ден.
Феминки, брат ми има 16 год и лицето му се исфли , јас сум скроз лаик на темава. Што да му земам да користи?
Здраво, на почетници во skincare со мрсна и проблематична кожа јас обично го препорачувам ова дуо: Некогаш знаеме да претераме со активни состојки, серуми, киселини кога имаме проблем, но според мене најважни чекори во нега на кожа се чистење, хидратација и заштита (SPF). Овие се продаваат и поединечно, но често ги има по аптеки како промотивен сет, па поисплатливо е кога се купуваат заедно. Гелот ќе трае многу многу долго време, бидејќи доволно е да се користи мала количина, се прави многу пена, а кремата освен што хидрира, и третира акни заради салицилната што ја содржи. Според мене ова е одлично за нормална нега на кожа. Ако сте пробале сѐ и нормалната нега на кожа не ви е доволно, понапреден пристап е со Aknefug ( 5% benzoyl peroxide) и Sona (0.1% adapalene), но за ова најдобро да се консултирате со дерматолог, бидејќи неправилната употреба на овие две може да направи иритации. Има насоки како да се користат за да се добие ефект со минимални нус појави, но сметајте дека ефектот на Sona се гледа по 2-3 месеци, бидејќи сепак е ретиноид и пред да ги исчисти акните, ги преобртува клетките и вади сѐ на површина. Или накратко, ќе биде полошо пред да биде подобро, па најважно е да се биде упорен и дисциплиниран во користењето. Да напоменам пак, го препорачувам првиот пристап за почетници, да се научи прво да си одржува рутина и да си научи што ѝ одговара, а што не ѝ одговара на кожата. Пред да се одлучите на вториот пристап, силно препорачувам барем еден преглед од дерматолог.