Добредојдени се сите препораки од вас и од други искусни феминки за чистачи, хидратантни креми, киселини и сл. Чекам циклус за да испитам хормони, до тогаш сакам да користам продукти. Немам во мојот град ДМ, па би сакала да си направам нарачка со конкретни производи, преку пријатели да ми донесат навака.
@Mazegin И јас би ти препорачала да ги избегнуваш производите што го пресушуваат лицето, имаме ист тип на кожа, јас би ти го препорачала овој чистач Го имам купувано многу пати во вид на мус е , и одговара на секој тип кожа. Или ова или некоја пена да земеш. Серум од истава линија И кремата на Конопка зелената можеш да ја земеш. И да, пред се испитај си хормони, зошто вака џабе се што мачкаш
Да продолжам со користење на пењата и плус кленсерот што ми го препорача, или само кленсерот? Еве ја пењата што ја користам. И оваа е Натура Сиберика.
Штом ги провериш хормоните, ако се е во ред, за двојно чистење може да земеш или мицеларна вода и пена, или некое масло. Од мицеларна вода, или на Оливал со смил, или на SoBioEtic двофазното средство што вади и водоотпорна шминка. Ова Или ова Двете онлајн се нарачуваа, првото од Тесори ди маре, второто од Белина (го има на залиха). За цената вреди таа количина, големи се, по 500мл. Како пена за лице може пената на Лавера за сензитивна кожа, на Новексперт со витамин Ц, или на Оливал исто има пена со масло од смил. Сите сум ги користела, сите ми се погодиле (имам комбинирана кожа). Ова Или ова И третото Ти си бираш, Лавера и Новексперт ги има во Белина, а Оливал во Тесори ди Маре. Серуми има еден куп, мислам дека горе долу сите се исти. Јас имам користено од Хада Лабо, од Тру Алхеми и од Новексперт, сите ми се добри. Креми, веќе ја имаш хидратантната на Конопка, одлична е, и како ноќна и како дневна крема, само нема спф. Да не ти дојде многу наеднаш со препораки, разгледај онлајн убаво, ќе видиш и цени. Јас лично последниве три години користам козметика исклучиво од Белина, понекогаш земам од Балеа и Алверде од ДМ и од Тесори ди Маре. Па ти препорачувам тоа што сум користела.
Мене оваа пена не ми одговараше. Јас ja користам на Ла роше плавиот. Дали пена или гел исто е, и двата чистат и се клучни во рутината. Можеш да земеш тоник на Береза сиберика https://www.bellina.mk/p/996/bereza...i-tonik-za-mrsna-kozha-sklona-kon-akni-200-ml Во него има ниацинамид па можеш дополнително да си купиш хујалуронска киселина на Ревокс Важно е да не ја оптеретиш кожата со многу продукти, исто така и гелот со протеини на True Alchemy е добар за масна кожа и е во продажба моментално. За акните би ти препорачала салицилна киселина,но прво испитај се пред да ставиш. Ако ја користиш рутината што ти ја препорачав можеш во текот на денот да го нанесуваш спрејот.
Извини се убацувам, ама со новексперт пената си имала ли проблеми со пумпицата? Ја имам, полна ми е, ама воопшто не ми пушта пена. Се мачев, се мачев и сега само ми стои на страна, баталена.
Не сум имала проблем, ама слободно можеш да се јавиш или пишеш во Белина, ќе ти ја заменат пената, нема да ти направат проблем. Постои можност да има фабричка грешка кај производот, па затоа пиши им, или јави се на бројот на страницата. Воопшто не оставај така, жалосно е да не го користиш производот кога веќе си го купила.
И јас имав проблем со пумпица од малото паковање. Тогаш на подарок ми ја дадоа за поголема нарачка. Не дека не пумпаше воопшто, ама со мака после 10 стискања ќе пуштеше
Феминки, ми треба помош околу мојата рутина и продуктите што ги користам. Мислам дека ми фали нешто дополнително за чистење на лицето, затоа што приметувам повеќе црнки на носот и одвреме-навреме ми излегуваат по неколку мозолчиња ама ништо алармантно. Лицето наутро го мијам со вода и ставам крема за лице (пудра не користам). Навечер го чистам со мицеларна вода, па го мијам само со вода. Е после тоа, преку еден ден, еднаш ставам тоник па крема за под очи и на крај ноќна крема, еден ден пауза (само крема за под очи и ноќна крема) нареден пат серум па крема за под очи па ноќна крема. Искрено не знам дали производите прво си одговараат, второ дали е правилно што така скокам во рутината. Секој совет и предлог е добредојден. Спојлер: Производи Спојлер 27 години, сува кожа
Добри се продуктите ама не можеш само со вода,ти треба гел или пена за миење лице. Не знам зошто тоникот не го користиш секој ден па за тоа е наменет.
Имам некое шубе од премногу продукти, ама ќе почнам да го користам па ќе видам како ќе биде. Продуктите се од тука што сум читала па сум разбрала по нешто благодарение на сите вас. Ти благодарам за одговорот
Нема потреба да правиш паузи од серуми и креми, секој ден треба да го негуваш лицето. Земи уште пена за миење лице, по твој избор нека биде, најарно за осетлива кожа. Лавера имаат добра пена ко за тебе После миење лице ќе ставиш тоник, па серум, па крем, навечер само мицеларната ќе ти биде плус, како прв чекор. Точно, нема потреба од премногу производи, ама па тие што ги користиш, треба да се користат постојано, освен ако на самиот производ не е назначено дека не треба да се користи секој ден.